Valami igazán finom kiadós hús mentes karácsonyi menü?
Gombás-tejszínes tészta olajbogyóval recept
Hozzávalók:
40 dkg orsótészta
25 dkg gomba
4 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
1 tasak milánói makaróni por
10 dkg krémsajt(tejszínes)
10 dkg olajbogyó(ha lehet, fekete)
3 dl tejszín
só,bors,oregano
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott gombát és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a Knorr Rafinériát, felengedjük a tejszínnel. 2-3 percig forraljuk, majd belekeverjük a krémsajtot és a karikákra vágott olajbogyót. Időnként megkeverjük, készre főzzük. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével higíthatjuk. A leszűrt tésztát beleforgatjuk. Tálaláskor apróra vágott friss oregánóval megszórhatjuk.
1 nagy fej hagymát, 2g. fokhagymát, 25 dkg felaprított gombát olajon megpárolsz amikor a saját leve elfő,
adj hozzá 1 pohár bort,
mikor megpuhul a gomba adj hozzá 15 dkg főtt felaprított gesztenyét, 1-2 percig pirítsd együtt,
fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal,
megy rá kb. 2 dl főzőtejszín mikor rotyogni kezd keverj hozzá 25 dkg bármilyen kifőtt tésztát.
Tálaláskor szórhatsz rá sajtot. Főtt gombát készen is kaphatsz de te is főzhetsz magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!