Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hiányzik a hús, pedig vegán...

Hiányzik a hús, pedig vegán vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval több mint 2 hónapja hogy semmiféle állati eredetű terméket nem fogyasztok. A tej, vaj, tojás meg semmi ilyesmi nem is hiányzik, sokkal jobban érzem magamat azóta a bőrömben hogy ezt csinálom. (őszintén nem az állatvédelem, hanem az egészségem az ami vezérel)

Viszont, néha nagyon hiányzik a hús. Mielőtt vegán lettem, elég sok húst ettem és nagyon szerettem. Mostanában is, amikor látom hogy mások milyen jóízűen eszik, nagyon szívesen ennék én is. De ez nagyon változó nálam. Amikor megettem, utána azt kívánnám bárcsak ne tettem volna meg. Mit gondoltok erről? Tudnátok javasolni valamit?

2015. dec. 1. 22:44
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
20%

Egyél azt ami jól esik... ha holnap kitalálja valaki, hogy a legjobb csak káposztán élni, mert az de jó, akkor azt is ráerőszakolnád a szervezetedre?

A szervezeted simán próbál jelezni, hogy bizony szüksége van arra a húsra is, amit így jelez, hogy megkívánod.

2015. dec. 1. 23:10
 2/38 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a szervezeted kívánja a húst, jobban tennéd, ha ennél.

Én már 37 éve nem eszem húst, de állati eredetű dolgokat igen. Én pici gyerekkoromtól irtóztam a hústól és soha nem kívántam meg.

2015. dec. 1. 23:11
 3/38 Fingkirály ***** válasza:
48%

Hátöööö...ne légy vegán, egyél húst is, ha kívánod, ennyi.

Alapvetően a vegán filozófia alapja az, hogy semmiféle állatot, érző lényt tisztelünk, és nem bántunk, ezért utasítanak el mindenféle ilyesmit.

A bökkenői a dolognak a következők:

1. Csak akkor működne a dolog teljesen tisztán, ha SENKI nem enne semmiféle állatot. Nem garantálja senki, hogy a kombájnos, aki learatta azt a tönkölybúzát, amiből te kaját csinálsz, nem egy jó kolbászos rántottát vagy egy jó szál hurkát reggelizett-e - ezúton közvetve MÉGISCSAK pusztult el állat azért, hogy a kaja az asztalodra kerüljön. A kombájnt összeszerelő fizikai melós, vagy a tönkölybúzát a malomba, onnan a boltba vivő fuvaros étrendjét már ne is említsük :)

2. Attól még, hogy a növényeknek nincs szemük, amivel halálra váltan tudnak nézni, és szájuk, amivel felsikolthatnak, amikor meghámozod ("megnyúzod"...) és darabokra vágod-téped őket, még ők is lehetnek érző lények, ha jól emlékszem mutatták is már ki az ingerületvivő sejtjeikben folyó elektromos aktivitás ingadozását külső behatásokra.

Tehát, elvileg őket is zsákmányként tulképpen megölöd és megeszed. Egy másik élőlényt.

Ennyi erővel egyetlen valóban békés táplálkozási-növekedési módszer a fotószintézis (ahol ugye a levegő széndioxidját és a földben található vizet felhasználva szépen termelsz oxigént és alkotsz komplex szénhidrogéneket, amikből felépíted a saját tested).

De ugye mint tudjuk, erre csak azok a sejtszinten klorofillt tartalmazó növények képesek, amivel marha lassan, hosszan növekednek, hosszú is az életük.

Mi állatok vagyunk, nem tudunk fotoszintetizálni, cserébe más élőlényeket eszünk meg. Nem élünk olyan sokáig, mint az évelő növények, cserébe viszont el tudunk mozdulni a helyünkről, gyorsabban növekszünk, intelligensebbek vagyunk és úgy egyáltalán nem annyira baromi unalmas az életünk, mint egy fának :)

2015. dec. 1. 23:31
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod hogy a fák unatkoznak?:D
2015. dec. 1. 23:36
 5/38 Fingkirály ***** válasza:
50%

Ja, és a húsevés/ragadozás valahogy összefügghet az intelligenciával, valamiért minél intelligensebb egy élőlény, annál agresszívebb.

Nem véletlenül az ember, a világ legagresszívebb, legkegyetlenebb (ebben egyetértek amúgy a vegánokkal) és legszaporább állatfaja a bolygó ura.

És szintén nem véletlenül legtöbbször ragadozó, kutya- és macskaféle állatokat tartunk házikedvencnek, nem pedig mondjuk kecskét vagy birkát. Egy macska vagy kutya intelligens, és képes pl megtanulni azt, hogy szobatiszta legyen.

Egy kecskét soha az életben nem fogsz leszoktatni arról, hogy a nappali közepére sz*rjon :)

2015. dec. 1. 23:37
 6/38 zgyzgy ***** válasza:
67%

Ez becsapós dolog, nem biztos, hogy a szervezeted, lehet, hogy csak az agyad kívánja a húst.

Csomó szükségtelen/káros ételt is kíván az ember, mert jó íze van. Ha ezt tudod uralni, akkor tudatoson táplálkozol.

Én az édességről, tésztáról, péksütiről, csipszről, üdítőről szoktam le.

Két évig tartott a kívánósság.

Ma már egykedvűen nézem végig, hogyan zabálja magát hülyére a család, pl. karácsonykor...

2015. dec. 1. 23:39
 7/38 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem túl gyorsan álltál át.

Én mindig utáltam a húst, de szerintem neked fokozatosan kellett volna elhagynod.

2015. dec. 1. 23:40
 8/38 anonim válasza:
86%

Szia! A pasim nem vegán hanem vegetáriánus, viszont én szeretem a husit. Igaz nem a nagy steakeket nyomom általában hanem a lightosabb szárnyasokat de ez lényegtelen. Valamennyire megvagyok hús nélkül mellette mert szeretem a zöldségeket meg az egészségesebb étrendet de elkezdtem kutatni az aranyközéputat.

Amikor nagyon hús kívánhatnékom van akkor szejtános ételeket készítek. ezt szinte teljesen ugyanúgy fel lehet használni mint a husit. Sok függ a fűszerezéstől és bár elvileg a vegánoknál pont a hús nem kívánása a lényeg, ezzel egy ideig ki tudod váltani a hús utáni sorvágásod. Vagy ha ízlik akár nyomathatod ezt is hús helyett. Ismerek pár vegánt aki ezen él szinte.

2015. dec. 2. 00:35
 9/38 anonim ***** válasza:
70%
Nincs ebbe semmi különös, egyszerűen csak a régi megszokott ízek hiányoznak, de ahogy telik az idő, már nem fog annyira, pár év múlva meg már egyáltalán nem fog.
2015. dec. 2. 06:20
 10/38 anonim ***** válasza:
79%

Kettes nem tudom miét lett lepontozva. Szerintem becsülendő, hogy objektív véleményt tud formálni akkor is, ha a saját életmódjáról van szó.

A tested kívánja a húst, egyél. Ha nem akarsz, rengeteg kínai étterem van, ahol szójával is készítenek fogást. Azért hoztam példának egy kínait, mert nekem teljesen ugyanolyan a szójás cucc íze, mint a húsosnak (fogalmam sincs hogy fűszerezik)

2015. dec. 2. 07:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!