Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hiányzik a hús, pedig vegán...

Hiányzik a hús, pedig vegán vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval több mint 2 hónapja hogy semmiféle állati eredetű terméket nem fogyasztok. A tej, vaj, tojás meg semmi ilyesmi nem is hiányzik, sokkal jobban érzem magamat azóta a bőrömben hogy ezt csinálom. (őszintén nem az állatvédelem, hanem az egészségem az ami vezérel)

Viszont, néha nagyon hiányzik a hús. Mielőtt vegán lettem, elég sok húst ettem és nagyon szerettem. Mostanában is, amikor látom hogy mások milyen jóízűen eszik, nagyon szívesen ennék én is. De ez nagyon változó nálam. Amikor megettem, utána azt kívánnám bárcsak ne tettem volna meg. Mit gondoltok erről? Tudnátok javasolni valamit?

2015. dec. 1. 22:44
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
Jééé, de. Mégis írtam. Hupsz
2015. dec. 4. 00:50
 22/38 anonim ***** válasza:
49%

Itt fentebb párhuzamba vonták a hús és a csoki/chips megkívánását.

Óriási nagy tévedés összemosni a kettőt. A sós dolgokat azért kívánjuk, mert a Na+ elengedhetetlen ásványi anyaga a szervezetnek, amihez a kőkorszakban baromi nehéz volt hozzájutni, így amint sóst érzett az ember kikaparta és elnyalta, (mint a lovak a sókockát) mivel ezen múlt az, egészsége, élete! Aki nem kívánta, az nem lett egészséges beteg lett meghalt. Természetes kiválasztódás, ennyi az egész.

Aztán jött a fejlett társadalom, kialakult a gasztronómia és mostmár mindenben ott van só és cukor. Érdekes, hogy ez a tulajdonságunknak a hiánya valamikor régen az életünkbe került, manapság meg pont annak rovására.

2015. dec. 4. 02:16
 23/38 zgyzgy ***** válasza:
26%

Érdekes, amit írsz a sóról, hogy ez egy evolúciós dolog, ezt nem tudtam.

És tényleg, mára megfordult a dolog, ma inkább a sózásról, cukrozásról való leszokás a túlélés záloga.

2015. dec. 4. 14:42
 24/38 anonim ***** válasza:
82%
Engem nem izgat ha mások húst esznek mellettem még akkor sem ha éhen halok közben . Pl egy hanburgert vagy pizzát eszik valaki amin hús van akkor elmegy a kedvem az evéstől hiába nem ettem egész nap.
2015. dec. 4. 15:29
 25/38 anonim ***** válasza:
#23: Azért manapság is hangsúlyozzák a sóbevitel fontosságát nagy vízvesztéskor... Fontos anyag. Én kicsit elhanyagolom, de nem fogok sós vizet inni csak mert az életmódomban igen fontos a sóbevitel, én pedig igen kevés sót eszem (rendesen megsózom az ételeket, de olyan az összetételük és a fűszerezettségük, hogy nem kell bele sok, az édességeimben pedig semmi vagy minimális só van. cukorból semmi). A testem eddig nem szólt, hogy gondja lenne. De kemény sport vagy kánikula miatti izzadás esetén bizonyára oda kellene azért figyelnem.
2015. dec. 4. 15:34
 26/38 anonim ***** válasza:
73%

"...A szejtán nem opció. A legtöbb helyen, ahol beszerezhető, ilyen jó 3-4000 forint per kiló áron van. A legtöbb vegán terméket pofátlan lehúzásnak tartom, de mivel a vegánok általában buták, de fanatikus népség, ki lehet őket használni, és el lehet venni az összes pénzüket, hogy vagyonokat költsenek filléres előállítási költségű olcsó kajapótlékokra..."

A szejtánt és növényi tejeket is (és szinte minden mást is) el lehet készíteni otthon, nem muszáj venni. Még jobbak is úgy, mint a bolti. Úgyhogy csak azt lehet lehúzni, aki hagyja magát, de alapból egy vegán életmódhoz nincs szükség extra és drága dolgokra.

2015. dec. 5. 00:24
 27/38 anonim ***** válasza:
72%

A válaszokat nem olvastam el, szóval lehet, hogy már valaki leírta előttem.

Eleinte nekem is nagyon hiányzott a hús, pedig halat pl. még így is eszem kb. 2 hetente. De megszoktam a felvágottat, csirkemellet, hamburgert stb. Aztán idővel teljesen elmúlt a hiány, halat még mindig eszem, de azt is egyre ritkábban, egyre kevésbé kívánom. Én kb. 6 hónapja vagyok így, ennyi idő kellett a szervezetemnek, míg megszokta az új életformát. Mondjuk én fogyasztok egyéb állati eredetű dolgokat (pl. tojást és sajtot, tejből csak rizstejet), lehet, hogy ezért volt könnyebb megszoknom.

2015. dec. 5. 18:03
 28/38 anonim ***** válasza:
14%

20-as,persze, hogy lehet csinálni otthon sok mindent, de én pl extrém elfoglalt vagyok, egyszerűen nincs rá időm/energiám.

Amúgy ja, mandulatej drága, csinálj otthon, na de azért a mandula se egy olcsó mulatság.

Nem tudom, a hús mennyibe kerül, de szerintem az se olcsó.

2015. dec. 5. 20:38
 29/38 anonim ***** válasza:
27%

A mandulán kívül még sokminden másból is lehet növényi tejet készíteni, ami nem olyan drága.

A vegán ételek elkészítéséhez nem kell több idő, mint a "normál" ételekéhez.

Kifogása persze mindenkinek van. Kérdés, hogy az "extrém" elfoglaltság, vagy az, hogy a hús finom, elég ok-e egy állat életfogytig tartó szenvedésére majd megöletésére. Nekem nem.

2015. dec. 6. 00:56
 30/38 anonim ***** válasza:
27%

Te nagyon félreértetted, amit írtam.

Igen, tudom, hogy nem csak mandulából lehet, de én azt szeretem a legjobban, csináltam magtejfölt dióból (az se olcsó, speciel ez otthoni volt).

Azt mondtam, én inkább megveszek sok mindent, mert tudod, amikor az ember este hat-hétig dolgozik, szombaton túlórázik, vasárnap bicajtúrázik, s még ott van a normál bevásárlás, házimunka, valahogy nem nagyon van kedve nekiállni még dolgokat csinálni.

Én pl most csináltam házi vegetát, de hetekig halogattam, mert egyszerűen nem fért be az időmbe.

Az állatok megölése meg hogy jön ahhot, hogy mgveszem-e vagy csinálom a dolgokat????

Soha nem ettem húst, mindig is undorodtam tőle.

2015. dec. 6. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!