Én nagyon szeretnék vegán lenni, de a párom nem, hogyan oldjuk meg?
A barátom nem tudja elképzelni az életét hus nélkül, de én már voltam vegetáriánus kb 2 évig, és igen jol birtam, viszont vegán még nem, és ha párom sem akar, nem tudom hogyan birhatnám ki, viszont nem akarok olyan ételekre költeni, amiben van hus, vagy tejtermék, mert kezdek rosszul lenni attol, ahogy elöállitják, és undorodom tölük, csak, tudom milyen nehéz, megint vissza állni rá,mert az ember teste kivánja még azokat a kajákat egy darabig, és ez olyan mint a cigiröl leszokni, ha nem eszek hust, vagy ilyesmit pár napig, már rendesen sült hus szagot érzek mindenhol...
Akkor ennék hust, és tejterméket szivesen, ha én állitanám elö, de ez most nem lehetséges.
Ha ennyire undorodsz, akkor miért probléma az, hogy magadnak másképp főzöl ezentúl?
A párodnak pedig nem szabhatod meg, hogy mit egyen.
Nem lehet, hogy külön főztök egyikőtöknek és másikotoknak?
Nálunk nem pont így de hasonló a szitu.
A párom szeret a disznó húst, a sült oldalast, a sült-rántott csirke combot, csülköt míg én csak a csirke mellett meg a pulyka mellett plusz a halat eszem meg.
Így van neki külön kaja meg nekem, aztán vannak a közös kaját, ami ezektől teljesen más pl. káposztás tészta és "pórias" társai.
2.köszönöm:))
Te ha kettötöknek fözöl, szoktad a 2 külön kaját pl egy olajban v ilyesmi?
Van olyan amit meg tudsz csinálni alapnak, aztán raksz hozzá hust...?
Nálunk én vegetáriánus vagyok, a férjem nem.
Sosem volt ez gond. Az elején néha főzött magának, pár év után ott tartunk, hogy otthonra nem is vesz, nem is főz húst, maximum akkor fogyaszt, ha étteremben vagyunk vagy gyorskajáldában a munkatársaival.
Az elején ő is úgy volt vele, hogy hús nélkül nem bírná, nem is győzködtem, és ő sem engem. Sosem vásároltam neki húst, megvette magának, ha kellett. Nem is főztem, megfőzte magának, ha kellett. Ettől függetlenül sokszor főztünk együtt (persze húsmentesen) vagy akár ő nekem!
Tolerancia kérdése az egész, neked el kell fogadnod, hogy ő szeretne húst fogyasztani, neki pedig el kell fogadnia, hogy akkor magának kell megoldania. Elvégre felnőttek vagytok, főzni mindketten tudtok, nem csak a te dolgod.
Olyan azért rengetegszer van, hogy a pár egyik tagja vega, a másik nem, az egyik szénhidrátdúsan eszik, a másik extrém szénhidrátszegényen... Ha sok közös van az étrendben, akkor nem is kell külön főzni vagy csak minimálisan, különböző köret, különböző egyszerű feltét...
Csak mert valaki húst is eszik, még simán megehet egy vegán ételt (én sem ritkán eszem ilyesmit, pedig még vega sem vagyok, bár eléggé közel állok hozzá. plusz extrém szénhidrátszegényen eszem, de rengeteg ennek is megfelelő vegán étel van), max. süt mellé egy szelet húsos szalonnát vagy majd a vacsorája lesz húsos. De sokaknak nem kell naponta húst enni, csak mert nem vegák.
Nem tudom, konkrétan hogyan esztek, lehet, hogy megoldható a dolog, lehet, hogy külön kell főzni, de az sem feltétlenül bonyolult. Mi csak alapanyagokat veszük és szinte kizárólag mindig sütünk-főzünk, ha enni akarunk, minden étkezésre (sőt többször, mert édesség is kell). Egyszerű, de jó ételeket s azért nem minden étkezés közös, nem is ugyanannyi számú étkezésünk van. Az ilyen külön étkezésekkor semmiféle alkalmazkodásra nincs szükség.
"Nagyon visszataszito ez a hozzaallas, h o kajajara nem koltenel. Kozos kassza? Mert ha igen, ne akard mar megszabni hogy mit ehet szerencsetlen"
Drága maradi lélek. A pasi főzzön magára, ha igénye van.
Ki szabja meg mit ehet szerencsétlen pasi, de főzze meg magának, mert éN NEM FOGOM!!!! NEM pasi csicska vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!