Én nagyon szeretnék vegán lenni, de a párom nem, hogyan oldjuk meg?
A barátom nem tudja elképzelni az életét hus nélkül, de én már voltam vegetáriánus kb 2 évig, és igen jol birtam, viszont vegán még nem, és ha párom sem akar, nem tudom hogyan birhatnám ki, viszont nem akarok olyan ételekre költeni, amiben van hus, vagy tejtermék, mert kezdek rosszul lenni attol, ahogy elöállitják, és undorodom tölük, csak, tudom milyen nehéz, megint vissza állni rá,mert az ember teste kivánja még azokat a kajákat egy darabig, és ez olyan mint a cigiröl leszokni, ha nem eszek hust, vagy ilyesmit pár napig, már rendesen sült hus szagot érzek mindenhol...
Akkor ennék hust, és tejterméket szivesen, ha én állitanám elö, de ez most nem lehetséges.
Valóban nem várható el a másiktól, hogy vegán legyen, nem is tudom, hogyan merülhet fel valakiben eme gondolat, hogy a saját választását a másikra is alkalmazza.
Viszont azt sem lehet elvárni a vegák jelentős részétől, hogy húst főzzön. Semmi köze ahhoz a dologhoz s neki az rossz. Sosem undorodtam a hústól, vega koromban is finomnak tartottam a jófélét, de én is részben elvi okokból voltam vega s nem főznék meg olyan húst, amivel bajom van. Vegaként pedig semmilyenhez nem nyúltam.
Köszönöm szépen annak, aki tudta értelmezni a kérdésemet, és rendes választ adott!:)
Nem párkapcsolati kérdés volt, csak, hogy világos legyen, de erre a kérdésre nem sok értelmes ember talált rá,ahogy látom.Na mindegy elöfordul...
Nálunk én vagyok a vega a párom eszik húst. Igen, sokszor két felé fôzök. Nem azért mert ô nem tudna, hanem mert szeretek fôzni. Általában teljesen más dolgokat eszünk, nagyon ritkán kóstolja meg amit magamnak készítek, ahhoz nagyon finom illatának kell lennie... :D De pl. ott a borsópörkölt és mindenféle krémleves, ezeket mindketten nagyon szeretjük.
Közös olajat ritkán használok, olyankor az enyém készül el hamarabb, utána rakom bele a húst, de magamnak inkább sütôben sütök. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!