Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Én nagyon szeretnék vegán...

Én nagyon szeretnék vegán lenni, de a párom nem, hogyan oldjuk meg?

Figyelt kérdés

A barátom nem tudja elképzelni az életét hus nélkül, de én már voltam vegetáriánus kb 2 évig, és igen jol birtam, viszont vegán még nem, és ha párom sem akar, nem tudom hogyan birhatnám ki, viszont nem akarok olyan ételekre költeni, amiben van hus, vagy tejtermék, mert kezdek rosszul lenni attol, ahogy elöállitják, és undorodom tölük, csak, tudom milyen nehéz, megint vissza állni rá,mert az ember teste kivánja még azokat a kajákat egy darabig, és ez olyan mint a cigiröl leszokni, ha nem eszek hust, vagy ilyesmit pár napig, már rendesen sült hus szagot érzek mindenhol...

Akkor ennék hust, és tejterméket szivesen, ha én állitanám elö, de ez most nem lehetséges.

2015. nov. 4. 22:02
1 2
 11/18 Ügyet Lenke ***** válasza:
48%
Ez párkapcsolatok kategóriába való nem ide, szégyen több hozzászóló hozzáálása a párjához s az ő étrendjéhez. Nem lesz attól csicska valaki mert a párjának főz, készít valamit bármeluik fél is a vega. Ha főzöl valamit akkor ne szívességből tedd hanem szívből, mert a párodnak szívesen megteszed. Ahol ez gond ott inkább ne főzz semmit s ne költs semmire, tarts levegő és víz diétát s költözz el, nem való neked a párkapcsolat.
2015. nov. 5. 07:45
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, az ilyen intoleráns emberek miatt tart ott a világ, ahol. A kérdező párja az, akinek tekintettel kellene lennie a másikra és nem fordítva. Egy vegàntól elvárni, hogy szerelemből húst főzzön olyan jellegű, mint eg muszlimtól azt kérni hogy disznót vágjon vagy hogy egy indiai marhát süssön.
2015. nov. 5. 11:03
 13/18 Ügyet Lenke ***** válasza:
0%
Utolsó, gratulálok, ha neked ebből az jön le, hogy intolleráns vagyok, te meg buta vagy, olvasd el a kérdést még egyszer és értelmezzed...a kérdező párja kötelezően vegán kellene legyen mert a kérdező az szeretne lenni? s ha esetleg az én válaszomat nem tudnád értelmezni akkor leírom egyszerűbben neked, hogy megértsd, itt a válaszok zömében inkább párkapcsolati problémák merültek fel mintsem vegán vagy nem vegán, egy kapcsolatban mindenki lehet az ami akar, ebben nem kell gátolják egymást, a húsevő ehet zöldséget és ugyanakkor a vega(án) is elkészíthet a párjának egy húsos ételt. Ha valaki vegán akar lenni az ne várja el kötelezően a másiktól is hogy az legyen. S te meg kedves utolsó sarkítasz és túlzol, meg fogalomzavarban szenvedsz, nem tudom mi az intolleráns a válaszomban...szép napot.
2015. nov. 5. 12:06
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Nem bírod felfogni, hogy akinek a gyilkosság bûn, az nem fog húsos ételt készíteni a párjának? Mit nem lehet azon megérteni hogy ez elvi kérdés?
2015. nov. 5. 12:24
 15/18 anonim ***** válasza:
85%

Valóban nem várható el a másiktól, hogy vegán legyen, nem is tudom, hogyan merülhet fel valakiben eme gondolat, hogy a saját választását a másikra is alkalmazza.

Viszont azt sem lehet elvárni a vegák jelentős részétől, hogy húst főzzön. Semmi köze ahhoz a dologhoz s neki az rossz. Sosem undorodtam a hústól, vega koromban is finomnak tartottam a jófélét, de én is részben elvi okokból voltam vega s nem főznék meg olyan húst, amivel bajom van. Vegaként pedig semmilyenhez nem nyúltam.

2015. nov. 5. 14:40
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen annak, aki tudta értelmezni a kérdésemet, és rendes választ adott!:)

Nem párkapcsolati kérdés volt, csak, hogy világos legyen, de erre a kérdésre nem sok értelmes ember talált rá,ahogy látom.Na mindegy elöfordul...

2015. nov. 8. 14:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Mit kell megoldani? Mindenki főz magának.
2015. dec. 12. 00:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Nálunk én vagyok a vega a párom eszik húst. Igen, sokszor két felé fôzök. Nem azért mert ô nem tudna, hanem mert szeretek fôzni. Általában teljesen más dolgokat eszünk, nagyon ritkán kóstolja meg amit magamnak készítek, ahhoz nagyon finom illatának kell lennie... :D De pl. ott a borsópörkölt és mindenféle krémleves, ezeket mindketten nagyon szeretjük.

Közös olajat ritkán használok, olyankor az enyém készül el hamarabb, utána rakom bele a húst, de magamnak inkább sütôben sütök. :)

2015. dec. 15. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!