Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánhoz hősevők jönnek...

A vegánhoz hősevők jönnek vendégségbe vacsorára. Egyik barátom ilyenkor vegán létére húst főz nekik, amivel én nagyon nem értek egyet. Nektek mi véleményetek?

Figyelt kérdés
Szerintem ad az elveinek minden egyes alkalommal egy pofont, amikor vegán létére valakinek hús főz.

2015. nov. 23. 20:42
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%

Én azt gondolom, hogy gondos házigazda akar lenni, szeretne a vendégeinek kedvezni.

Én húsevő vagyok egyébként, de örülnék valami vegán különlegességnek, hiszen annyira nem vagyok jártas ebben a konyhában és aki ilyen életmódot folytat, az biztosan tud érdekes fogásokat, amiket én még sose csináltam, ettem.

Szóval én örülnék a vegán vacsinak is és nem várnám el egyáltalán, hogy húst készítsen, örülnék, hogy kipróbálhatok valami újat.

2015. nov. 23. 20:52
 2/23 anonim ***** válasza:
73%

Azt tesz, amit akar...

Én (amennyiben vega lennék, mint egykor) nem készítenék húst, mivel a nem húst is lazán meg tudja enni bárki.

Ha vegán lennék és zerocarber jönne (e 2 csoportnál nincs közös étel), akkor közölném vele, hogy hozzon magának, illetve eleve nem hívnám meg vacsorára.

Kutyám nem lenne.

De ha más nem így jár el, azzal sincs bajom.

Sok vega készít húsételt a párjának. Nekem az soha eszembe se jutott (a srác simán átment vegába mellettem :D pedig otthon húst ettek hússal), de nem vagyunk egyformák s szükség sem volt rá.

A vegán húst főz az jóval erősebb dolog, számomra is furcsa kissé, de ez akkor is az ő dolga.

2015. nov. 23. 20:56
 3/23 anonim ***** válasza:
73%

Én pl nem is bírom megfogni a húst, nem csinálnék.

Meg mivel soha nem ettem, nem is tudom,hogy kell megcsinálni.

De ő dolga.

Pl a cicának én is adok, nyilván.

2015. nov. 23. 20:58
 4/23 anonim ***** válasza:
68%

én húst-hússal eszek alapból, ha vegán, laktózérzékeny, cukorbeteg, vegetáriánus stb jönne hozzám kajálni, nyilván úgy főznék neki...

de emellett mindenevőként az a véleményem, hogy

1 vegán kaját simán meg lehet enni a húsevőknek is

2 ha valaki elvből vegán, akkor nem csinál ilyen főzést, másrészt meg dobhatja ki az összes edényét, amit használt

2015. nov. 23. 21:01
 5/23 anonim ***** válasza:
51%

egy vegán ilyet nem tenne... a vegánság több, mint nem enni állati eredetű dolgokat.

ha nem ő fizet a húsért, csak megfőzi, akkor tökmindegy végülis, de ha a saját zsebéből fizet a húsért, nem vegán, akkor se, ha nem ő eszi meg!

2015. nov. 23. 21:02
 6/23 anonim ***** válasza:
75%
azt meg végképp nem értem, miért ne ehetne egy húsevő vegán kaját 1x.
2015. nov. 23. 21:04
 7/23 anonim ***** válasza:
75%

A magánügye, de én is furcsának tartom.

Én vegetáriánus vagyok és nem készítek senkinek sem húst.

2015. nov. 23. 21:50
 8/23 zgyzgy ***** válasza:
100%

Ez nyilván egy kedves gesztus a részéről, de én inkább lennék kíváncsi egy vega ételre, ha már vegához megyek vacsorára.

Amúgy nem hinném, hogy sérülne a személyisége a húsfőzés miatt.

2015. nov. 23. 22:04
 9/23 anonim ***** válasza:
46%
Én hozzá sem érnék a nyers húsdarabokhoz nem hogy másnak főzzek belőle . A vendégeidnek tudnia kéne hogy te vegán vagy és így odamenni különben az ilyenek nem barátok és te meg szerepet játszosz ami elég gáz . Minek is kéne nekem megfelelnem másoknak ha vegán vagyok az egy hitvallás nem olyan hogy holnap elkezdek állatokat főzőcskézni ezt nem is értem...
2015. nov. 23. 22:10
 10/23 anonim ***** válasza:
80%
Én még nem vegán koromban sem főztem húst, magamnak sem, másnak sem. Ha vendégek jönnek hozzánk, nem olyan messziről vegánnak látszó nagyon különleges ételt készítek, meg nem is nyúltápnak kinéző nagyon zöld valamit, hanem valami átlagosnak kinézőt, amiben "most pont nincs hús", pld, gombás-lecsós rakott krumplit, lekváros palacsintát, az általunk megszokottnál édesebbre, stb....
2015. nov. 23. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!