Csak szerintem őrültek a vegánok?
A 40-es s a 34es ugyanaz (én).
Mellesleg, az oroszlán nem csak azért nem eszik egy ideig, mert jóllakott, hanem mert esetleg azt el is kell kapni..s nem mindig sikerül a vadászat.
Én meg pont, hogy a vegetáriánusokat nem értem. A tejért és tojásért ugyanúgy megölik az állatot, csak egy évvel később...
Akinek tiszta a lelkiismerete vegetáriánusként, az gondolja át újra a dolgokat.
#44: Ja, ezért nem akarok bolti tejterméket venni, ha lehet. Az ugyanúgy állatkínzás. Ami nekem súlyosabb, mint a sima ölés egy normálisabb élet után.
Viszont házi tojást eszem, némelyik tyúkcsapat életét ismerem is. Teljesen tiszta a lelkiismeretem abban az esetben :) Egyszer elég szabadok voltak, na akkor kapta el őket a róka, ma már a kifutójukban rohangásznak, rengeteg fa alatt, 2 igen hercig kakas van számukra biztosítva. Ezek igazából kiöregedett üzemi tojótyúkok, akik öregkorukra kaptak egy kis jobb életet, levágás helyett eladták őket olcsón, viszont még tojnak. Akár én is bele tudok kötni a tojásrakásra tenyésztett tyúkok világába, de valamit enni kell s ezzel azért együtt tudok élni. Nem tartom magam szentnek és bűntelennek s mások fölött állónak, azt meghagyom a bigottabb és önteltebb vegánoknak, van belőlük elég (én még vega se vagyok, csak nem szeretem a felesleges állatkínzást).
41 vagyok.
Reagalnek 44-45 hozzaszolasokra (orulet ezekkel a szamokkal, nem?) :)
A vegetarianus szerintem nem lelkiismereti okokbol nem eszik hust, hanem azert, mert vagy nem szereti, vagy az egeszseget kivanja vele ovni. Es van, aki probal vegan lenni, de nem megy egyrol a kettore, mondjuk mint jomagam. Volt idoszakom, mikor vegan voltam, de ujabban eszek olykor tojast is, mert neha erzem, hogy kell. Ettol meg nincs buntudatom. Meg hust is ennek olykor, ha tudnam, hogy az allatnak elotte JO elete volt es nem vackokkal es gyogyszerekkel etettek. Bar nem vinnem tulzasba akkor sem. Es a masik: miert mondjatok, h bigott, aki vegan?? Nem mindenkinek van baromfiudvara, hogy minden tyukot ismerjen "szemelyesen"! :P
Szoval mirol is beszelunk? Arrol, hogy mar az is nagy szo (lenne), ha csak csokkenne a husfogyasztas, es mellette mondjuk none a tojasfogyasztas. Kevesebb ver folyna mindenkepp, mert Boci es Malacka nem tojik (legalabbis tojast nem) =D Es kevesebb erdot irtananak ki, aminek kovetkezteben eroteljesen csokkenne a szendioxid kibocsatas. Peldaul nem reklamozzak, de a legtobb szendioxid kibocsatas az esoerdok felegetesevel keletkezik. Miert egetik oket fel? Hogy legyen hely a marhatartasra. Persze masra is, pl szojafoldek, stb., de mindenkepp jo lenne visszaszoritani az allattartast, ez sok teruletet menthetne meg.
Van, aki lelkiismereti okból, van, aki másból vega. Nálam a lelkiismereti volt az egyik ok, viszont szerettem egyes húsokat nagyon (házi disznótoros, az remek. akkor még nem ismertem a lazacot. a többi hús felőlem akár ne is létezzen, bár a szarvas még egész OK) és egészség szempontjából se volt bajom a minőségi, házi vagy vad hússal. De leginkább menekülés volt a heti csirkehúsevéstől, brrr. Bolti húst azóta sem eszem, kivéve néha lazacot vagy egyéb halat, de inkább lazacot.
Bigott vegánokról beszéltem, hisz vannak bőven, de nem azt írtam, hogy aki vegán, az bigott! Csak vannak köztük olyanok is, s elég mély hatást tudnak tenni az emberre. A táplálkozás sok embernél olyan, mint a vallás s hihetetlenül egymásnak tudnak menni miatta.
Kedvelem a vegánokat, ha normálisak :) A vegán konyha pedig remek tud lenni, a növények elég finomak :) Csak a nagyon szénhidrátdúsakat hagyom ki, marad elég.
Nos en pedig kedvelem a mindenevoket, akik nem elcelodnek a taplalkozasi szokasaimon es sajnalok mindenkit, aki megszallott es masokra akarja kenyszeriteni a nezeteit, vagy eppen akaratgyenge/kenyelmes es kotozkodik, mert azt konnyebb, mint valtoztatni. Szerintem a vegansag cseppet sem orultebb, mint mondjuk a paleozas, vagy a masik 2000 fele idiota dieta! Sokan nem is tudjak, milyen sokszinuen lehet taplalkozni meg akkor is, ha vki vegan ;)
A husnak gyakorlatilag nem sok ize van, ezert potolni lehet egy-ket dologgal, amiket ha jol izesitenek, nagyon hasonlo izvilagot lehet teremteni. Ha elhagyod a hust es az izfokozokat, akkor kis ido mulva valtozik az izlelorendszered is. Persze egy fustolt soval megkinalt, megsutott padlizsan sosem lesz olyan, mint a sult fustolt szalonna, de egesz jol hajaz ra az ize. En inkabb kihagyom malackat, pedig imadtam. Az izere most is vissza tudok emlekezni, szinte a szamban erzem ha akarom, igy nem tartom nagy lemondasnak, hogy nem fogyasztom, de mara mar nem is hianyzik az az iz, megvagyok nelkule. A repatatar meg sztem meg finomabb is, mint a marhabol keszult tatarbifsztek, es nagyon egyszeru elkesziteni is.:) Es lehet kapni egesz jo huspotlokat a bioboltokban.
A fustolt lazacot en is tonnaszamra ettem meg 1-2 evvel ezelott is, imadtam, amig nem hallottam rola, mennyire artalmas lehet a fustolt hal, hacsak nem kristalytiszta, szennyezetlen vizekbol valo (van meg olyan egyaltalan?). Itt is megemlithetjuk viszont, hogy a magyarok kozul csak a jomodubbak engedhetik meg maguknak rendszeresen a lazacot, szoval nem lehet arra "alapozni".
Kedves 48- és előtte többször.
Amennyire kihámozható, értelmes dolgokat írsz.
De kérlek, írjál ékezettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!