Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Csak szerintem őrültek a vegánok?

Csak szerintem őrültek a vegánok?

Figyelt kérdés
Még a vegetariánusokat megértem, hogy nem esznek húst, az egy dolog. A vegánokat már nem, miért ne ihatnám tejjel a kávémat? Miért ne ihatnék joghurtot reggel a rántotta mellé?? Szerintem ez őrültség, velem lenne a baj?
2015. ápr. 11. 15:55
1 2 3 4 5 6
 31/56 gago77 ***** válasza:
32%

Kedves Kerdezo!

A tejet elobb hagytam el, mint a hust, mert mar akkor is tudtam, h nem lehet emeszteni, mielott megtudtam, mikent tartjak az allatokat nagyuzemi korulmenyek kozott.. A tejben hiaba van kalcium, nem tud felszivodni. Viszont boven elofordulhat, hogy mellrakos tehenek tejet is tartalmazza. Plusz hormonokat, es antibiotikum maradvanyokat.. Nyamm nyamm..

A kave egy legalis drog, mert a koffein fuggoseget valt ki es rengeteg idegrendszeri problema, valamint gyomorfekely kivaltoja lehet. Emellett, mikor ittan, folyton ment tole a hasam.. De meg mindig jobb, mint a cigi, nem? Persze sokaknak a kave nem igazi egy staub nelkul.. ;)

Bar lehet, hogy mar erre is talaltak vmi uj "genetikai" megoldast, de a tyuk meg mindig csirkebol lesz, a tojas pedig a tyukbol. A csirkeket mar regota szteroiddal nyomjak igy harom honap helyett kb 3 het alatt erik el a vagosulyukat, ez sokminden, csak nem orultseg, mert az ido, mint tudjuk, penz.. Azutan inkabb nem is reszletezem, milyen adalekokat kap egy ilyen tyuk, h minel tobb tojast "termeljen".. hogy a tojasnak minel jobb szine legyen,stb..

A joghurt egyebkent meg a legjobb, ha mar mindenkepp tejet akar valaki, mert a joghurt kultura "valogatos", csak jo minosegu tejben szaporodik, raadasul igy mar emeszthetobb is lesz a dolog.

Nos, a zoldseg es gyumolcs mar igy is rohadt draga, nem beszelve az olajos magvakrol..ha mindenki veganna lenne, akkor a kereskedok az elviselhetetlensegig dragitanak oket.. marmint a novenyi eredetu taplalekokat... :)

Szoval senki nem mondja, hogy ne igyal tejjel kavet a rantottadhoz. Semmi baj nincs veled.

Jo etvagyat!

Egy Orult Vegan

2015. máj. 1. 20:39
 32/56 Végh András45678 válasza:
6%
Szerintem a vegetarianizmus és a vegánizmus is egy hülyeség. Az embernek igenis szüksége van húsra és természetétől fogva mindenevő. A legközelebbi rokonaink, a csimpánzok is esznek húst és ők is "gyilkolnak" érte.Az oroszlán is meggyilkolt és megkínzott állatokat eszik minden nap.Ők miért ehetnek húst? Mi miben különbözünk tőlük? Abszolute semmiben!Én nagyon szeretem az állatokat, de egyszerűen be kell látni, hogy van egy tápláléklánc, ami nélkül felborulna az egyensúly.Persze ettől még nem értek egyet a vágóhídon levő állatok életkörülményeivel, sem a libatöméssel, sem a kis ketrecben tartott tyúkokkal és jópár faj(pl.bálnák, cápák, teknősök) élelmiszeripari és egyéb felhasználásával.Egyébként ha állatot nem szabad enni, akkor növényt miért szabadna?Azt is meg kell ölni ahhoz, hogy megegyük.Az miben különbözik az állatevéstől?
2015. máj. 14. 22:01
 33/56 anonim ***** válasza:
0%

#32: Öltél már szúnyogot? S embert? Hasonló feltételek kellenének hozzá? Pedig nemhogy élőlény mindkettő, de állat...

Teljesen OK, hogy nem tekintjük olyanolyannak a répát, mint a malacot. Jogunk van hozzá. Nekem a húsukért fogyasztott állatok sem egyformán kedvesek, elfogult vagyok, ez van.

De nem mindenki lelkiismereti okokból vega vagy vegán.

Hús nélkül pedig prímán meg lehet lenni, miért lenne muszáj enni valakinek, aki nem akarja? Ezt nem értem.

2015. máj. 14. 23:20
 34/56 anonim ***** válasza:
100%
32es, te ritka buta vagy.
2015. máj. 14. 23:55
 35/56 Végh András45678 válasza:
0%
34es, kifejtenéd kérlek, miért is?
2015. máj. 20. 17:30
 36/56 Végh András45678 válasza:
15%
Persze nem azt mondom, hogy kötelező húst enni,csak egyszerűen nem értem azokat, akik hű de nagy jótevőnek és környezetvédőnek tartják magukat, amiért nem esznek húst.Az emberi szervezetnek szüksége van zsírra és fehérjére, ami ugye a húsban nagy mennyiségben megtalálható, szóval szerintem tök logikus azt enni és nem véletlenül ették az őseink is.LOgikusabbnak találom a paleo diétát.Persze van olyan, hogy valakinek nem ízlik, NO PROBLEM.Nem akarok senkit megbántani, ez csak az én véleményem.
2015. máj. 20. 18:08
 37/56 gago77 ***** válasza:
100%

Kedves Andras! meg fogsz ram haragudni, de a 34-esnek igaza van: ritka buta vagy.. Engedd meg, h en fejtsem ki:

"Az embernek igenis szüksége van húsra és természetétől fogva mindenevő."

- Sok olyan benszulott nepcsoport letezik meg ma is, akik soha nem, vagy monjduk evente mindossze egyszer esznek hust. Akkor ok biztos nem "emberek". :)

"A legközelebbi rokonaink, a csimpánzok is esznek húst és ők is "gyilkolnak" érte."

- Azert nem hinnem, h a csimpanz olyan gyakorisaggal teszi ezt, mint az ember..

"Az oroszlán is meggyilkolt és megkínzott állatokat eszik minden nap.Ők miért ehetnek húst? Mi miben különbözünk tőlük? Abszolute semmiben!"

- nem, az oroszlan nem kinozza meg az aldozatat.

- nem, az oroszlan nem eszik minden nap.

- nem, az oroszlan oroszlan, az ember meg ember. (menj be a ketrecebe, ha nem hiszed)

Az mar csak hab a tortan, h az oroszlannak teljesen mas emesztorendszere van, mint az embernek. (joval rovidebb belrendszere van pl)

- Nos az "egyensulyt" egyedul az ember boritja fel, espedig leginkabb azzal, hogy nagyuzemben "termeli" es nagy mennyisegben fogyasztja a hust.

"Egyébként ha állatot nem szabad enni, akkor növényt miért szabadna?"

- mert az ember eredendoen novenyevo!

Hozzaszolasoddal sztem mindenkinel kiverted a biztositekot akar vega, akar hust eszik hussal..

Javaslom, ne csak a GYK-t latogasd, hanem alkalomadtan nezz meg egy-ket termeszetfilmet es olvass el nehany taplalkozastannal es elelmiszeriparral kapcsolatos konyvet is. ;)

2015. máj. 20. 18:11
 38/56 Végh András45678 válasza:
12%
Kedves 37es!Szerintem neked is megkellene nézned néhány dokumentumfilmet.AZ Animal PLaneten nőttem felXD.Az ember nem eredendően növényevő,az ember MINDENEVŐ, járj utána.AZ oroszlán azért nem eszik minden nap, mert jól lakik és nem mindig sikerül valamit elejteniük.A megkínzottat úgy értettem, hogy a préda a halála előtt szenved, amit nem lehet kétségbe vonni.Az tény hogy az ember nem oroszlán és más az emésztőrendszere, csak arra akartam rátapintani, hogy természetes dolog egy másik fajt élelemszerzés céljából megölni.ÉS de, a csimpánzok a természetben elég gyakran esznek húst, bár érthető okokból kevesebbet, mint az ember.Ezek a törzsek, amiket említettél valószínüleg esznek rovarokat.Igen, az ember felborítja az egyensúlyt, de legfőképpen a környezetszennyezéssel és a természetes élőhelyek elpusztításával.Hangsúlyoztam, hogy nem értek egyet a mai "hústermeléssel".Bocsánatot kérek mindenkitől, akit esetleg megsértettem a hozzászólásommal, ez csak az én személyes véleményem és nem kell ezért lebutázni, mert a biológa az, amihez igazán értek:)
2015. máj. 20. 18:38
 39/56 anonim ***** válasza:
11%

na, már válaszoltak neked, 32es, de azért vagy ritka buta, mert kijelented, hogy hülyeség a vegetáriánusság, meg a vegánság, aztán azt, hogy szüksége van az embernek húsra, aztán az oroszlánnal jössz, s szerinted semmi különbség nincs a kettő közt...láttál már oroszlánt? vagy mondjuk egy macska fogát nézd meg...kicsit nem olyan, mint a tied, a bélrendszeréről nem is beszélve. kettő, a ragadozók elkapják, megölik a zsákmányt, s szőröstül-bőröstül falják fel, te ezt mikor csinálod? nem megsütik, főzik.

növényt is él: ja, annak is pont ugyanolyan idegrendszere van, mint egy tehénnek...

2015. máj. 20. 20:11
 40/56 anonim ***** válasza:
30%
milyen egyensúlyt borít fel az ember? azokat az állatokat, amiket te megeszel, direkt ezért tenyésztik, hogy megedd. ha nem ennéd meg őket, nem is léteznének ennyien...
2015. máj. 20. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!