Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Csak szerintem őrültek a vegánok?

Csak szerintem őrültek a vegánok?

Figyelt kérdés
Még a vegetariánusokat megértem, hogy nem esznek húst, az egy dolog. A vegánokat már nem, miért ne ihatnám tejjel a kávémat? Miért ne ihatnék joghurtot reggel a rántotta mellé?? Szerintem ez őrültség, velem lenne a baj?
2015. ápr. 11. 15:55
1 2 3 4 5 6
 11/56 Rókabubi válasza:
86%

10-es:

Fenyt, fenyt eszik.

Az "ironia" mond neked valamit?

2015. ápr. 12. 06:03
 12/56 anonim ***** válasza:
91%

Ha szerinted a vegánok őrültek, akkor engem valószínűleg komplett idiótának tartanál. Én ugyanis a vegánságnak is egy "szélsőségesen elfajzott" változatát követem, ez az alacsony zsírtartalmú nyers vegánság. Ez gyakorlatilag arról szól, hogy 90%ban gyümölcsöt eszek, a maradék 10% pedig zöldség és olajos mag. Mindez pedig abszolút nyersen :) Mindezt csak azért írom, hogy tudd, nem a vegánok a világ legelvetemültebb emberei.

Én azt tapasztaltam a vegánsággal kapcsolatban, hogy itt már egy egészen más szemlélet van. "Miért ne ihatnám tejjel a kávémat? Miért ne ihatnék joghurtot reggel a rántotta mellé?" Te ezt kérdezted, de a vegánoknál ez teljesen fordítva működik. "Miért igyam tejjel a kávémat? (+ Minek igyak egyáltalán kávét?) Miért igyak joghurtot és miért egyek reggel rántottát?" De tényleg miért? Miért, ha tudod (meg vagy győződve arról), hogy ezzel az állatoknak és a saját szervezetednek is rosszat teszel. Miért nem eszel/iszol inkább valami olyat, ami valóban táplál, amire a szervezetednek szüksége van, amit valóban hasznosítani képes? És amiért a világon senkinek, semmilyen módon nem kell ártanod.

Ők/Mi így látjuk a dolgot. Sohasem a magunk kényelmét nézzük, sohasem dőlünk be az "ami eddig jó volt, az biztos, hogy ezután is jó lesz" csapdájának, hanem nyitottak vagyunk a változásokra, törődünk a magunk, az állatok és a Föld egészségével. Valóban ez egyfajta vallás. A magam részéről nem szoktam az embereket "téríteni", de azért van hogy elkeserítőnek látom mások helyzetét. Még ha nem is lesznek vegánok, legalább érdekelné őket a saját egészségük. Legalább megpróbálnák felbecsülni, hogy milyen csodálatos maga az élet!

Jó, túl spirituális, értem.. Szóval azt akarom mondani, hogy kicsit át kell állnia az agyadnak, meg kell változtatni a nézőpontodat ahhoz, hogy megértsd a vegánokat. De én hiszem, hogy nem "őrültek" vagyunk, csak máshogy látjuk a világot és benne saját magunkat. Személy szerint én szeretek vegán lenni, élvezem az életem minden percét. És te?

2015. ápr. 12. 12:56
 13/56 anonim ***** válasza:
11%

Az utolsótól kérdezném:

A válaszod szép és kellően kidolgozott, tök értelmes. Kérem én, a gyermekedet is erre fogod szoktatni? Ő sem ehet állati fehérjét (amire amúgy a szervezetnek szüksége van)?

2015. ápr. 13. 15:30
 14/56 anonim ***** válasza:
13%
Huh, az biztos hogy saját akaratból nem sanyargatnám így magam, és nem támasztanék magammal szemben ilyen korlátokat :/ Egy kínszenvedéssé tenné az életem, hiába a magasztos eszmék, meg a saját felsőbbrendűség-érzetem... Én élvezem az életet, de nem zavar, hogy mások mi szerint élnek.
2015. ápr. 13. 16:41
 15/56 anonim válasza:
100%
Nyilván vegán és vegán között is van különbség. Az én vegán ismerőseim közül egyik sem akarta rám erőszakolni, hogy én is hasonlóan étkezzek, mint ők, de biztos vannak olyanok (például a te ismerőseid), akik ilyenek. De itt, ebben a helyzetben nem a veganizmussal van a baj, hanem hogy nem szabad általánosítanunk. Az, hogy te ebből a negatív tapasztalatból az összes vegánt őrültnek nevezed, az itt a baj. Mindenki fogadja el, hogy vannak hagyományosan étkező emberek és vannak vegánok is, aminek számos oka lehet: egy örökletes betegség megelőzésétől kezdve a fogyáson keresztül az állatok védelméig bármi. Itt elsősorban az a baj, hogy az emberek rá akarják erőszakolni a nézeteiket másokra. Ahogy a te vegán ismerősöd megpróbálta kierőszakolni, hogy te ezentúl ne egyél tojást/idd a kávéd szójatejjel, stb..., így ugyanúgy te is ezt csinálod, mikor egy nyílt fórumon azt mondod, hogy a veganizmus őrültség.
2015. ápr. 13. 17:43
 16/56 anonim ***** válasza:
100%

#13: Előrebocsátom, nem vagyok táplálkozástudományi szakértő, de még csak vegán sem, így el tudom képzelni, hogy valamilyen tápanyaggal gond van a vegán étrenden élve (ott van pl. a B12, ugye, ami rendes formában növényekben ma már nem igazán találunk, s ezt egy vegán oldalon olvastam), de ami az aminosavakat illeti, az a testnek teljesen mindegy, hogy növényi vagy állati, csak a felszívódási hatékonyság más (de ez is összetett téma). Egy hozzáértő vegánnak tuti semmi gondja nem lehet fehérjefronton, mindent be tud vinni megfelelő mennyiségben akár kemény sport mellett is.

Kérdező, szerintem nem őrültek a vegánok, sőt nekem bizonyos szintig szimpatikusak is. No persze, a normális vegánok, nem azok, akik a "vegán sajt" és "vegán hús" mellett csevegnek arról, mennyire bűntelenül is élnek ők, ellentétben a sok tévelygővel. Elképesztően bigott és öntelt vegánok léteznek, rengetegszer belefutok a Neten ilyenekbe. Ahogy rengeteg mindenevő is van, aki hülyeségeket beszél és lenézi azt, aki nem eszik húst mindennap...

A normális, ráadásul hozzáértő vegánokkal (ész s némi tudás nélkül nem szerencsés belefogni), főleg, ha még némi tolerancia is szorult beléjük, nincs semmi bajom.

De az sem érdekel, hogy ki szerint nem kéne annyi tojást ennem, amennyit akarok. Ez az én étkezésem s nagyon megnézem, honnan származik a tojást, ketrecest semmiképp, de lehetőleg általam ismert s egész vonzó helyzetű tyúkokét eszem (merő önzésből, mert a sima bolti vagy piaci tojás nem ízlik, a normális házi pedig nagyon. de a morális része is önzés, nekem jobban esik, ha nem ipari állattartásból származik az étel).

A tejet pedig pl. a paleósok is üldözik, de a testépítők zöme is :P Nem egy igazán jó étel, de ezt sok mindenre rá lehet mondani, amit az átlagember fogyaszt...

Személy szerint én nem szeretek beleszólni mások táplálkozásába, így ezt nem szoktam tenni. De sokan imádnak belekötni másokba, a táplálkozás pedig sokaknak olyan, mint a vallás, bármilyen is legyen az adott ember étrendje.

2015. ápr. 13. 22:57
 17/56 anonim válasza:
100%

Én egészségeügyi okokból nem eszek tejterméket, és húsokat, mert van egy bőrbetegségem ami lappang, és általában akkor jön elő amikor húst fogyasztok, vagy tejterméket nagyobb mennyiségben.

Természetesen hogyha egy sütiben van 2 tojás összesen, akkor eszek belőle, vagy hogyha levesben tejöl, ilyen esetekben nem finnyázok. De pl joghurtot magában nem eszek, vagy rántottát.

teljesen kibírható. egészségesnek érzem magam, van energiám, nem szoktam beteg lenni.

2015. ápr. 15. 17:26
 18/56 anonim válasza:
11%

Azért azt ne mondjuk hogy a zöldségeken és gyümölcsökön kívül minden más egészségtelen.

A hús nem az. Szaftos és tápláló. Szükségem van rá. Mert egy ragadozó vagyok. Ennek köszönhetően gyorsabb vagyok mint egy szarvas, és erősebb mint egy vaddisznó.

2015. ápr. 16. 21:40
 19/56 anonim ***** válasza:
86%
#8, az én munkahelyemen 3 vegán van, ebből egy nyersvegán. Mindtől hallottam már valami arra vonatkozót, miért ne egyek/igyak semmi állati eredetűt. Igaz, csak az egyikük durván tolakodó, szinte minden ebédszünetben beszól valamit a kajámra. Attól még lehet, hogy rendes ember, csak nekem nincs erre kapacitásom.
2015. ápr. 18. 09:44
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
18as! Mint ragadozónak, vannak tépőfogaid illetve karmaid (pl. mint az oroszlánnak)? Vagy Te mire alapozod, hogy ragadozó vagy? :DDDD
2015. ápr. 18. 17:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!