Csak szerintem őrültek a vegánok?
Engem ez a 3 film győzött meg:
- Earthlings
- Cowspiracy
- Forks over Knives
Az emberek nagy része el se tudja képzelni, hogy milyen siralmas körülmények között tartják az állatokat.
Sziasztok!
Nem olvastam végig minden egyes választ, de visszatérek majd rájuk.
Most leírom a történetemet.
Fontos tudni, hogy 7+ éve vegetáriánus vagyok, vagyis nem fogyasztok egyáltalán húst vagy hússzármazékot, de tejet, tejterméket és tojást igen.
Változatosan étkezek, de nem szokásom pótszereket (vitaminokat, kiegészítőket) szedni. Eddig elhittem azt, hogy minden pótolható a vega életmóddal al.
Mostanra eljutottam oda, hogy: a vas teljesen kiürült a szervezetemből, már a tartalékaimat éltem fel.
Senkinek nem kívánom azt, ami ezzel jár: hajhullás, szédülés, ájulás...stb.
Egyértelmű, hogy a vas hiánya okozta, ugyanis végigjártam a dolgot több kivizsgáláson voltam, magán úton.
Semmi mást nem találtak, csak a vashiányt és a zsírban oldódó vitaminok hiányoznak.
Ezek után döntöttem úgy, hogy az étrendembe felveszem vissza a halat valamint ritkábban a csirkehúst. (Vidéken lakom, így magam tudok szárnyast tartani normál körülmények között. Mellette pedig járok horgászni is egy tiszta vizű, felügyelt tóhoz.)
Tehát arra figyelek, hogy az adott élőlény (hal, csirke) amíg él, ne szenvedjen mint pl. a nagy üzemekben...
Szerintem sokkal fontosabb az egészségem, mint a havi egy csirkéé vagy heti egy halé.
Ezt úgy mondom, hogy közben mégis belefájdul a szívem annak tudatába, hogy állatot kell fogyasztanom. :/
Nekem ez nagyon nehéz döntés, de meg kellett hoznom.
Ha esetleg miután feltöltődött a szervezetem, akkor ismét felhagyok vele, majd időben visszaveszem, és így tovább.
Ami a vast illeti: én is azt hittem, hogy csak azért mert magas vastartalmú zöldségeket is fogyasztok, akkor az rendben lesz.
De egy baj van. Kétféle vas van, egyik, ami valóban nagy mennyiségben áll rendelkezésre konkrét növényekben, és a másik, amit kizárólag állatokban található meg.
Sajnos előbbi nagyon minimálisan hasznosul a szervezetben, hiába fogyasztunk mellé sok C vitamint és ami a felszívódását segíti.
Én is csak átmenetileg térek vissza a húshoz, és hetente 1x csak.
Ahogy már írtam, fájó szívvel teszem, de döntenem kellett. :/
Valami rémlik, hem vas és ilyenek... De egy csomó vegán elvan, nem hiszem, hogy mind vasat szed, de még azt is inkább, minthogy húst egyen... Mire nem jó a civilizáció. Bár a növényi B12-t az rontotta el, amennyire tudom, s az tényleg nincs megfelelő az algában, legalábbis egy vegán oldal állítása szerint semmi bizonyíték nincs ilyesmire.
Heti egyszer nem ennék húst, attól lettem vega, hogy minden nyamvadt héten hús volt. Én nem bírok ennyit. 17 éves korom óta nem eszem olyan gyakran húst. Most 38 vagyok, de nem tudok róla, hogy bármilyen bajom lenne. Oké, hogy egy ember nem jelent semmit, de nagyon sokan esznek kevesebb állati terméket évtizedek óta probléma nélkül...
20-as;nem válaszolt a ragadozónk.
Szerintem onnan tudja,hogy elöl a fején kicsi ,közelülő szemei vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!