Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Igaz, hogy a vegetarianizmus...

Igaz, hogy a vegetarianizmus a legjobb dezodor?

Figyelt kérdés

2015. febr. 14. 19:32
1 2 3
 11/22 Nauta válasza:
0%

Persze a kevés állati eredetű étel fogyasztása mellett még élhetsz,étkezhetsz egészségtelenül.

Aki egészséges és okosan válogatja meg az ételeit,annak emésztése,anyagcseréje rendben van és nem találkozik a válaszokban írt mellékhatásokkal.

2015. febr. 15. 11:29
 12/22 anonim ***** válasza:
Van vegás ismerősöm, valami egészen undorító szájszaggal.
2015. febr. 16. 06:22
 13/22 anonim ***** válasza:
12: izzad a szája??? (valami betegsége lehet, fog, vagy gyomor)
2015. febr. 16. 09:04
 14/22 anonim ***** válasza:
Valószínűleg gyomor probléma.
2015. febr. 17. 15:06
 15/22 CsillaIrisz válasza:
Nem hiszem hogy a legjobb dezodor lenne, mert ez sok mással is összefügg. Én több mint 10 éve vagyok vega, dezodort pedig utoljára tini koromban használtam. Nincs rá szükségem mert nem vagyok büdös izzadtan sem. A férjem viszont 5 éve vega, és használ deót mert úgy érzi kell neki. Ugyanazt esszük. Szerintem ez alkati kérdés, anyagcsere kérdése, emésztés kérdése, mit eszel kérdése, és mind ezek együttese.
2015. febr. 19. 16:50
 16/22 anonim válasza:
50%
nyers vegán étrendre történő áttérésem után rövid idővel azt tapasztaltam, hogy kevésbé intenzív szagú volt az izzadtságom, tehát levonhatjuk azt a következtetést, hogy a bevitt táplálék fajtája és minősége hatással lehet a méregtelenítési folyamatokra így az izzadtságra is. A főként gyümölcsökre alapozó étrend hatására nem savasodik el a szervezet a növények lúgosító hatása miatt, ellenben az állati eredetű és főtt ételek fogyasztásával. Az izzadtságot nem képes semlegesíteni egy étrend, viszont kedvező befolyással lehet rá. Az izzadás egy természetes folyamat, amit modern világunkban mindenki gyűlöl, ezért olyan eszközökhöz folyamodunk, mint pl. a hagyományos dezodorok, amivel nem is lenne nagy probléma, ha nem tömítenék el a bőr pórusait, amivel megakadályozunk egy élettani szempontból nélkülözhetetlen folyamatot, az izzadást. Amellett, hogy eltömítjük a bőrünket, a deóban lévő káros anyagok felszívódnak, idővel súlyos eü-i problémákat okozva, aminek legrosszabb esetben daganat, rák is lehet a végállomása. Egyik ilyen anyag az alumínium. Tehát alapvetően azzal a tévhittel állunk szemben, miszerint az izzadtságot meg kell gátolni, ahhoz hogy ne legyen kellemetlen testszagunk. Az izzadtság egy savas közeg amiben a bacik könnyen és gyorsan elszaporodnak. A megoldás abban rejlik, hogy semlegesíteni kell ezt a bizonyos savas közeget, így a baktériumok elpusztulnak, a szag megszűnik. Erre a legegyszerűbb megoldás a finomra őrölt szódabikarbóna vagy az ebből készített házi dezodor, amit kenhető állagúra is készíthetünk. Ezek többnyire olcsó és egyszerű megoldások. Egy kiló szódabikarbóna 300-400 ft körül mozog, ha nem a patikában vásárolsz, mert ott horror áron van. Érdemes még fahéjat és szegfűszeget, illetve 100% natúr illóolajat is hozzá keverni, így nem csak szagmentesek, hanem csodás illattal fogunk rendelkezni! :) Az intim testrészeket is lehet ápolgatni ezzel, bár óvatosan, mert egyes illóolajok irritálhatják a bőrt. Ezt ki kell tapasztalnia mindenkinek! Nos ha szag eltávolítás a téma, akkor hozzátenném még azt, hogy kiváló parfümöket készíthetünk, amik nem járnak egészségügyi kockázattal, ellenben gyógyhatásuk lehet. Remélem kielégítő választ tudtam adni az érdeklődőknek. További információkért kérjük keresse fel a google.com webhelyet! :)
2015. febr. 20. 09:44
 17/22 anonim ***** válasza:
Elméletben igazuk van azoknak, akik azt mondják, tök mindegy izzadás szempontból, mit ettél, de a gyakorlati tapasztalat mást mutat. Mindenki, aki rááll a húshagyó táplálkozásra, pár hónap után csökkenő testszagot tapasztal (legalábbis akikkel eddig beszéltem, 5-10 ember).
2015. febr. 20. 10:44
 18/22 YinSu válasza:
Igen. Nekem sajnos nagyon büdös volt a lábam, sokat szenvedtem miatta. Vega lettem. 10 évet húztam le úgy. Teljesen szagtalan lett az izzadságom. Kb. 4 éve újra eszem húst, bár ha lehet, inkább fehéret. Enyhén visszatért a szaga, de már nem annyira, mint előtte. Biológiailag nem tudom a magyarázatát, de az biztos, hogy a családom és barátaim körében is több személynek ez volt a tapasztalata.
2015. febr. 20. 23:23
 19/22 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint nem, én sokat izzadok, és csak akkor van kellemetlen szaga, ha stresszelek
2015. febr. 24. 02:47
 20/22 anonim ***** válasza:

Hát nekem fordítva történt, de lehet, hogy a fogamzásgátló abbahagyása miatt felborultak a hormonjaim kicsit.

2 éve vagyok vega, kb 1,5 éve hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta kicsit büdösebb az izzadtságom, de nem annyira, hogy mások is megérezzék.

Viszont a székletem egyértelműen elviselhetőbb szagú.

2015. febr. 27. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!