Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ezentul legyek inkább vega?

Ezentul legyek inkább vega?

Figyelt kérdés

Sok videot már látam hogy hírdetik hogy legyünk vegetáriánosok és ne öljunk meg álatokat, például mint ebben : [link]

Én szeretem a húst de már 3 hónapja nem szivesen eszem, végig néztem ezt a videot és láttam hogy kinozák Őket és sírtam is rajta.:(

Én Isten hivő vagyok, és a 10 parancsolatban bene van hogy ne ölj,és ott nincs záro jelbe hogy : de kivéve állatokat szabad ölni. Ez nem helyes, és ne gondoljárok mert tudom Jezus is evet bárány húst és még az embereknek is segitet kihalászni halakat, de ez nem fer" hogy csak is az embereket nem szabad ölni.

AZ ÁLLATOKNAK IS VAN ÉLETÜK AHOGY AZ EMBEREKNEK IS!!!

2014. szept. 21. 19:53
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

".....Te elvárod mitöllünk húsevöktöl, hogy sajnáljuk azt amit te sajnálsz. De akkor, hogy állunk a visszonzó Empátiával?....."

Egészen addig mindegy, ki mit csinál, amíg azzal nem árt másoknak, vagy nem okozza mások halálát. Sajnos a mai jogrendszerben az állatoknak nincsenek jogaik. De mivel mi hús nélkül is tudunk élni, ezért a megölésük nem létfontosságú. Innentől kezdve pedig egyáltalán nem magánügy.

"....Sok ember szervezete hiányolna eggyet-mást, de ha csak a legegyszerübbre gondolk, a finom szaftos pecsennye izekre, amit felkell adnia a te vágyad csillapítása érdekében, akkor a te önzö beállításmódod fékezné a viszonzó empátiát......."

Az élvezeti érték nem igazolhatja egy állat vagy egy ember (de mi is állatok vagyunk) megölését. Mellesleg nagyon finom ételeket lehet készíteni hús, sőt tej és tojás nélkül is.

2014. okt. 5. 09:48
 42/42 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem (neked, mint Jézus követőjének jobban kell tudnod nálam!), Isten az első párnak a tiltott fa gyümölcse evését nem engedélyezte.

Hús evésének tiltásáról nics szó a Bibliában.

(Tudom, a disznó-evés, pikkely nélküli halak evése tiltott az Ószövetség szerint, de arra adható egészségügyi magyarázat.)

Engem nem visz rá a lélek, hogy menekülni nem képes, tiltakozni nem tudó, érzelmeit kimutatni szintén nem tudó (kevés kivétellel, pl. mimóza) élőlényeket egyek azok helyett, amelyek gondolkodásra ugyan képtelenek, de (a belemagyarázás szerint) "olyan bánatos szemekkel néznek rám. Kutyát sem azért nem eszünk sokan mert "az ember legjobb barátja", henem azért, mert van más kaja!

Tehát -szerintem- hibás magyarázat az, hogy az állatvédelem miatt még védtelenebbeket, önálló helyváltoztatásra képteleneket eszik valaki.

.

Az ősember ritkábban evett húst, mint a maiak, mert több volt a sikertelen vadászat.

Isten akkor is volt, nem büntette őket.

Hol találod a Bibliában a "Ne ölj!" Parancsolat olyan magyarázatát, hogy az a húsevés ellen szól?

2014. okt. 10. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!