Ezentul legyek inkább vega?
Sok videot már látam hogy hírdetik hogy legyünk vegetáriánosok és ne öljunk meg álatokat, például mint ebben : [link]
Én szeretem a húst de már 3 hónapja nem szivesen eszem, végig néztem ezt a videot és láttam hogy kinozák Őket és sírtam is rajta.:(
Én Isten hivő vagyok, és a 10 parancsolatban bene van hogy ne ölj,és ott nincs záro jelbe hogy : de kivéve állatokat szabad ölni. Ez nem helyes, és ne gondoljárok mert tudom Jezus is evet bárány húst és még az embereknek is segitet kihalászni halakat, de ez nem fer" hogy csak is az embereket nem szabad ölni.
AZ ÁLLATOKNAK IS VAN ÉLETÜK AHOGY AZ EMBEREKNEK IS!!!
11-es, lerontod Isten munkáját az evésseddel meg még büszke is vagy rá, aztán kérdezed miért vagy lepontozva.
Erre a Világra egy fajta élet volt eltervezve és az embernek nem lett megadva annak elfogadása vagy visszautasitása. Ne gerjedj, nem úgy élsz, ahogyan te akarsz, hiába mondod, te akkor sem eszel húst. Az csak egy árnyalata táplálkozásunknak.
Én úgy nézem a vegák fel lettek pontozva, a húsevők meg le...
Akkor miért kérdezted???
Arra születtek, hogy megegyék őket? Persze, ahogy a rabszolgák gyermekei is arra születtek, hogy agyondolgozzák magukat az urukért. Milyen szép is volt ez.
Kérdező, mivel szereted a húst, de zavar az ipari állattartás, mi lenne, ha ritkán ennél húst, de jóféle házit és vadat? Én gyakorlatilag ezt csinálom (egypár végig vega is voltam), de nekem könnyű, mert annyira nem vagyok oda a húsért, de a boltit különösen ízetlennek tartom, inkább eszem zöldséget.
Mondjuk ami az ipari állattartást illeti, az a tejtermékek és a tojás termelésében is megjelennek. Engem nem az állat halála zavar, hanem az életminősége. A tojás megint egyszerű nekem, mert a rendes házi sokkal finomabb.
Aki azt állítja, hogy a húsban bármi eszenciális tápanyag van, amit nem lehet másból könnyen, megfelelő mennyiségben bevinni, az mondjon példát. Soha senki nem mond egyet sem. Nem csoda, mert nincs ilyen.
Te döntésed.
Ha sajnálod őket, ne egyél húst. Nem fogsz belehalni, mint ahogy fentebb írta valaki...s arról, hogy divat: marhra nem új dolog, csak épp Európában nem nagyon volt elterjedve. Indiában mindig is hagyománya volt a hüsmentességnek.
Én nem tudom más vegak hogy bírják, de én legszívesebben a fejem vernem a falba az ilyenektol:"a hús kell az emberi szervezetnek", "csak a husban van fehérje", "hús nélkül meghalsz" Persze a sok taplalkozasi tanacsado okokat nem tud mondani vagy kifejteni a fentebbieket :D
Egyébként hús nélkül is be lehet vinni a szükséges feherjeket, sőt mindenféle állati eredetű anyag nélkül. És ha ez így van (márpedig így vam
#18-#19: Sok ember szereti a "dög" ízét s kényelmesebb is úgy, hisz mindenütt azt nyomatják.
Én sem értem, miért akadnak ki azon, hogy nem eszik valaki húst, viszont pl. a vegánok némelyike abba köt bele, igen támadóan és lekezelően, hogy nem eszem gabonát... Minden csoportban megvannak az intoleránsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!