Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ezentul legyek inkább vega?

Ezentul legyek inkább vega?

Figyelt kérdés

Sok videot már látam hogy hírdetik hogy legyünk vegetáriánosok és ne öljunk meg álatokat, például mint ebben : [link]

Én szeretem a húst de már 3 hónapja nem szivesen eszem, végig néztem ezt a videot és láttam hogy kinozák Őket és sírtam is rajta.:(

Én Isten hivő vagyok, és a 10 parancsolatban bene van hogy ne ölj,és ott nincs záro jelbe hogy : de kivéve állatokat szabad ölni. Ez nem helyes, és ne gondoljárok mert tudom Jezus is evet bárány húst és még az embereknek is segitet kihalászni halakat, de ez nem fer" hogy csak is az embereket nem szabad ölni.

AZ ÁLLATOKNAK IS VAN ÉLETÜK AHOGY AZ EMBEREKNEK IS!!!

2014. szept. 21. 19:53
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:
Azlene a kérdésem hogy ti mitt gondoltok eröl? Ti esztek húst ezután is? Tudom hogy most az egyik az irja hogy Isten vegetáriános volt a másik hogy nem, és nem tudok igy hinni senkinek de azértkivéncsi vagyok mitt gondoltok most?
2014. szept. 21. 19:59
 2/42 anonim ***** válasza:
59%

Te tudod ,ez a Te döntésed kell ,hogy legyen.

Én nem vagyok vallásos,nem is érdekel.

Vegetáriánus vagyok,én nem eszem többé a húst,mert így tartom helyesnek,de ez egy hosszabb folyamat volt nálam,mire teljesen hús mentes lett az étkezésem.

Igen az állatoknak is van életük,és nem azért születnek ,hogy aztán leöljük és megegyük őket.

2014. szept. 21. 20:15
 3/42 anonim ***** válasza:
60%
Nem eszem húst, és vallásos sem vagyok. Helyesnek tartom ahogy cselekedsz.
2014. szept. 21. 20:34
 4/42 anonim ***** válasza:
65%

Az hogy te vega legyél-e, azt ne tőlünk kérdezd, ez a te lelkiismereted szerinti döntés kell h legyen, ha szereted a húst akkor egyél, ha bűntudatod van tőle, akkor ne.

Engem az erőszak minden formája irritál és elszomorít, legyen az káromkodás, a hírek a TV/interneten, vagy filmek amik másról se szólnak mint mások kínzásáról, megöléséről. (Persze mondhatjátok h "ez csak film", de én akkor is betegesnek tartom aki ilyesmi nézését élvezetesnek találja...). Én az állatokat nem tartom kevesebbnek vagy alacsonyabb létformának az embernél, számomra ők is olyan élőlények mint mi és ugyanúgy egyetlen egyszer élnek, nekik is joguk van az életükhöz. Miért bántanám őket, nem ártanak nekem, az én életemnek nincs szüksége a halálukra. A halott hús egyébként is egészségtelen az élő szervezetre.

Én 5 éve vagyok vegetáriánus én is szerettem a húst, a csirkefarhát pörkölt meg a rántott hal kedvenc volt, de aztán gondoltam egyet, kipróbáltam hús nélkül az életet, eltelt 1 hét és utána nem tértem vissza, sokkal jobban éreztem magam már pár nap után és azóta is vegetáriánus vagyok, nem kellene a régi életem semmi pénzért.

A 10 parancsolat szerintem emberekre vonatkozik, bár én nem vagyok vallásos, de eszembe se jutna bántani senkit se fizikailag, se verbálisan. Nézz meg egy hírt, ami egy balesetről szól vagy háborús áldozatokról, milyen kommentek vannak alattuk: "megérdemelték", "úgy kellett nekik", meg hasonlók. Szörnyű h az emberiség ennyire rá van állva a kegyetlenkedés minden formájára és még élvezi is... És a verbális bántás is ide tartozik, a másik megalázása, lekicsinylése, becsmérlése, egyesek imádnak másokat sárral dobálni ha azok másként gondolkodnak, mint te. Majd ide is biztos érkezik a kommentelők közé egy-két hatalmaskodó "bölcs", ami jól prezentálja az illető lelki tájképét. A húsevők egy bizonyos százaléka vérszemet kap attól a ténytől ha megtudja valakiről h vegetáriánus. Számomra rejtélyes hogy mi válthatja ki belőlük ezt az agressziót, szoktam sokszor gondolkodni ezen és valószínűleg ezek az emberek alapból dühösek. Ócsárolni a vegákat is csak egy dolog a sok közül, ezek a típusok mindenbe és mindenkibe belekötnek, ha Gurcsány a miniszterelnök az a bajuk, ha Orbán az, ha esik az eső akkor az a gond, ha hétfő van és dolgozni kell menni akkor meg azért hisztiznek. Valószínű a gyerekkori szeretethiány és a sok verés, önbizalom rombolása - ahogy Brian Tracy mondaná, a destruktív kritika megkeseredett emberré tette őket. És attól érzik magukat többnek ha másokat mocskolhatnak.

2014. szept. 21. 20:57
 5/42 anonim ***** válasza:
65%

Az egészségem fontosabb, mint valamilyen divat, vagy rosszul alkalmazott sajnálat.

A vegaság divat. De ha azért nem eszel a húst, mert amit a videóban állatkínzást látsz, annak semmi értelme.

Ezek a videók túlzások, és ma már csak kevés helyen vannak ilyenek. De ha vannak, azokat nem szünteted meg, ha te nem eszel húst.

A húsra szüksége van az ember szervezetének.

Az állatok közül is sok a ragadozó, akik a másik állatot eszik. Akkor nekik sem szabadna állatot ölni.

Vagy a növényeknek is van élete, akkor azt sem lenne szabad megenni.

2014. szept. 21. 20:58
 6/42 anonim ***** válasza:
47%

Utolsóval egyet értek.

És igenis vannak állatok, amelyek azért születnek, hogy megegyük őket. Amiket azért tenyésztenek.

És a fogsorunkon is látszik, hogy az ember mindenevő, nem növényevő.

Vannak olyan dolgok a húsban, ami másban nincs, és szüksége van a szervezetednek rá.

Ezek a videók meg csak kampányfogások.

Ettől függetlenül döntsd el te, hogy vega akarsz-e lenni.

2014. szept. 21. 22:26
 7/42 anonim ***** válasza:
48%

Ateista vagyok és mindenevő. Sose tudnék lemondani a húsról. Valószínűleg ez azért is van, mert az érzelmi intelligenciám igen alacsony, így minden megrendülés nélkül tudok végignézni hasonló filmeket, bár nem teszem, mert nem érdekelnek. Nem vagyok állatkínzó, stb., de ha már egy állat úgyis meghalt és odateszik elém, akkor megeszem, mert neki attól már nem lesz jobb, hogy húzom rá a szám, hogy szegényke. Ez a te döntésed, te érzed, hogy mennyire szereted a húst. Tudsz-e élni nélküle, vagy nem. Én nem tudnék, nem is akarnék, soha nem is próbálnám ki.

(Az állattenyésztést és a vadgazdálkodást már csak zárójelesen merem megemlíteni. Ha nem lennének, akkor kb. az állatok ennének meg minket, annyi lenne. Nem viccből és nem azért találták ki ezeket az emberek már évezredekkel ezelőtt, hogy kiélhessék az állatkínzás és öldöklés iránti vágyukat.)

2014. szept. 22. 00:14
 8/42 anonim ***** válasza:
18%

Honnan szeded az Istent meg a 10 parancsolatot? Azt találd meg vedd a kezedebe és kutass benne a válaszod után.

Erre a világra sok minden lett készitve (((teremtve))) meg is lett szabva neki az életmódja. Egy állat elpusztitása az éhség csillapitása érdekében nem az embere van bizva annak dötése. Az élövilágban vanak élölények melyek élölénnyel táplálkoznak. Néhány példa: oroszlány, hiéna, csuka, leopárd, ember, kacsa, sas, macska, tyúk, stb. Ne borulj ki, hogy az értelmes embert is odasoroltam, mert az megérti ha elmodják neki, hogy ne egyen húst. Vagy talán te megtudnál gyözni éhezö embereket meg gyerekeket is ahol éhségtöl hullanak. Ha lenne nekik valamit levágni, szerinted maradjon meg a pipi meg a röffi mint egy gyerek?

Egyél húst és a maradékot add az éhezönek. Magyarországon vannak ilyenek sokan.

2014. szept. 22. 00:27
 9/42 bumbi02 ***** válasza:
51%

Akik emiatt vegák, őket megkérdezném, hogy tartanak-e macskát, kutyát? Mindenevő állatokról beszélünk, ragadozókról. A macskád elfogja az egeret, és megeszi. A kutyád elfogja galambot, csirkét és megeszi. A csirke elfogja a kukacot és megeszi.

El kéne fogadni, hogy egy tápláléklánc részesei vagyunk, és ezen nem kéne siránkozni. Ezek a videók nem az átlag állattartást mutatják be, ezek csak extrém esetek.

És feltenném a kérdést, amit már feltettem sokan azoknak, akik azért nem esznek húst, mert láttak egy ilyen videót.

Szerintetek, ha a csirkét nem tartanánk haszonállatként, a vadonban hány napig élne egy kiscsibe?

Az ember egy fix életet ad az állatoknak. Lehet hogy egy sertés 1 évet él csak, de azt biztosan, betegségektől védve, ragadozóktól, stressztől védve. A vadonban a ragadozó nem válogatná meg, hogy az anyakocát vigye el, a tejmarhát egye meg, vagy a húsmarhát. Az ember mellett a tejmarha, a tenyészállatok, az anyaállatok igenis sokáig élhetnek, persze a húsukért tartott állatokról ez nem mondható el, de az,h ogy fix az életük, az igen.

2014. szept. 22. 00:53
 10/42 anonim ***** válasza:
17%

9-es:

"Maga miért él?" (Equlibrium)

2014. szept. 22. 01:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!