Ezentul legyek inkább vega?
Sok videot már látam hogy hírdetik hogy legyünk vegetáriánosok és ne öljunk meg álatokat, például mint ebben : [link]
Én szeretem a húst de már 3 hónapja nem szivesen eszem, végig néztem ezt a videot és láttam hogy kinozák Őket és sírtam is rajta.:(
Én Isten hivő vagyok, és a 10 parancsolatban bene van hogy ne ölj,és ott nincs záro jelbe hogy : de kivéve állatokat szabad ölni. Ez nem helyes, és ne gondoljárok mert tudom Jezus is evet bárány húst és még az embereknek is segitet kihalászni halakat, de ez nem fer" hogy csak is az embereket nem szabad ölni.
AZ ÁLLATOKNAK IS VAN ÉLETÜK AHOGY AZ EMBEREKNEK IS!!!
"..A vegaság divat..."
Nem divat, már több ezer éve létezik, nagy filozófusok is hirdették.
"..Ezek a videók túlzások, és ma már csak kevés helyen vannak ilyenek."
Nem éppen. Mindennaposak. Németországban lakom jelenleg, itt a média mindig tele van. Most éppen sok bio-gazdaságot buktattak le, ahol szarhegyeken élnek az állatok, és soha nem mehetnek friss levegőre.
"..De ha vannak, azokat nem szünteted meg, ha te nem eszel húst..."
Minél kevesebben esznek húst, annál kevesebb állatot tenyésztenek és ölnek meg. A kereslet szabályozza a kínálatot. Ha senki nem venne colát, akkor nem gyártanának többet, mert nem érné meg. Érthető?
"..A húsra szüksége van az ember szervezetének...."
Az ember mindenevő, de nem kell mindent ennie. Növények nélkül nem élhetünk, de a hús nem életfontosságú. Minden tápanyaghoz hozzájutunk vegetáriánus táplálkozással, ami a húsban is van. Vegánként is csak a B12-t kell pótolni, de az sem a húsban van, hanem az állatok beleiben élő baktériumok termelik, és normális esetben a természetben is jelen lennének, ha nem ilyen mértékben zsákmányolnánk ki a termőföldeket.
"..Az állatok közül is sok a ragadozó, akik a másik állatot eszik. Akkor nekik sem szabadna állatot ölni..."
Az ember nem ragadozó és van választási lehetősége. Egy ragadozó fő tápláléka a hús, és nem tud helyette legelni, az emésztőrendszere nem ahhoz alkalmazkodott.
"..Vagy a növényeknek is van élete, akkor azt sem lenne szabad megenni...."
Ez egy elég béna érv, de ha már írtad: Egy húst evő ember sokkal több növény "haláláért" felelős, mint egy vegetáriánus, mivel a haszonállatokkal a többszörösét kell feletetni, mire levágják őket, ráadásul nem csak húst esztek, hanem mellé mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, gabonát stb.
"..Ezek a videók meg csak kampányfogások..."
Istenem, mennyire tudatlan vagy. Olyan dolgokról beszélsz, amiről fogalmad sincs. Tudod te mik mennek egy vágóhídon, vagy egy állattartó telepen? NEM! Halvány gőzöd sincs, különben nem írnál ilyeneket. Én viszont dolgoztam is ott, úgyhogy tudom. És soha nem fogom elfelejteni. Azóta vagyok vegán, és hidd el, akinek cseppnyi beleélő képessége van, az is az lenne azok után. Csak az önző, változtatni lusta, empátiára képtelen emberek mondják, hogy az állatok egy üzemben jól élnek, és hogy "ezért tenyésztik őket". És nem kell a kamu, hogy ti mind bio meg házihúst, tejet, tojást esztek. Ha ez igaz lenne, már rég alig lenne otthon nagyüzemi állattartás.
"Csak az önző, változtatni lusta, empátiára képtelen emberek mondják, hogy az állatok egy üzemben jól élnek, és hogy "ezért tenyésztik őket". És nem kell a kamu, hogy ti mind bio meg házihúst, tejet, tojást esztek. Ha ez igaz lenne, már rég alig lenne otthon nagyüzemi állattartás."
Én önző ember vagyok, és valóban nulla a beleérző képességem, az empátiám meg minuszban van. Változtatni viszont nem vagyok lusta, soha nem is voltam, de olyan dolgon nem változtatok, amin nem akarok. Ez pedig az, hogy húst eszek. Nem lustaságból, hanem azért, mert akarok. És nem állítom egy szóval sem, hogy csak bio-t, sőt. De nem is Tesco gazdaságost. Remek minőségű húsokat lehet kapni itthon, csak megfelelő hentest kell találni.
22-es,
ha az Empátia az embernek az a képessége, hogy egy másik ember szempontját felfogni és megérteni képes.(Wiki)
Akkor te elvárod mitöllünk húsevöktöl, hogy sajnáljuk azt amit te sajnálsz. De akkor, hogy állunk a visszonzó "Empátiával"? Sok ember szervezete hiányolna eggyet-mást, de ha csak a legegyszerübbre gondolk, a finom szaftos pecsennye izekre, amit felkell adnia a te vágyad csillapítása érdekében, akkor a te önzö beállításmódod fékezné a viszonzó empátiát.
Vagy te nem sajnálsz senkit aki a húsízét már nem érzi?
Nem hiányolná a szervezet, a megszokás miatt hiányolnád...Olyan mint a cigi. Ha rászoksz, akkor már hiányolja a szervezet igen...Szerinted akkor az is egészséges?
Aki nem eszik húst (nem cigizik) már X éve, annak nem hiányolja a szervezete.
Kérdező. Ezt neked kell eldöntened, erre az oldalra sajnos nem csak értelmes emberek járnak. Valaki azt írja hülyeség, hogy amiatt lennél vega, mert nem akarsz részt venni az állatok lemészárlásában...Szerinted ez normális? Van aki azt, hogy de igen, ezek az állatok azért születnek. Erre nem is tudok mit mondani. Szomorú, hogy így látják, de akármit mondhatsz neki, a kényelmük, a szokásaik és az erkölcstelenségük miatt nem fog változni a véleményük.
Érdekes azt megfigyelni, hogy általában nem a vegetáriánusok azok, akik nekimennek és szapulják, elhordják mindennek a húsevőket, hanem fordítva...
Miért fáj az nekik, hogy mi nem eszünk húst? Az, hogy nekünk miért fáj, az hogy ő igen, az szerintem egyértelmű. De vajon miért hangoztatják az "elveiket" a húsevők úton-útfélen ? Tehát ez tényleg érdekelne...Nekik MIÉRT rossz az, hogy egyes emberekben van empátia (és nem, nem csak egy másik ember iránt lehet érezni) ? Lehet, hogy azért mert a lelkük ega eldugott részében ők is érzik, hogy nem helyes a mészárlás, ezért is próbálják mindenkinek bizonygatni, hogy de igen, ez így van rendjén, mert ezzel magukat is győzködik.
Kérdező, örülök hogy vannak még olyan emberek, mint te. Akik leveszik a szemellenzőt.
#27: Én azért már sok vegát s főleg vegánt láttam, roppant intoleránsak tudnak lenni ők is. Még ha gyilkossággal és állatkínzással jönnek, az még szolid, de amikor úgy viselkednek, mint akik megtalálták az Igazság Fényét, s lesajnálják a szánalmas többit, aki bűnben él, az nagyon durva. A külföldi vegán blogok elég erősek tudnak lenni. Megveszik a vegánsajtjukat, a vegán tojáspótlójukat és a vegán tejszínüket, majd orgazmusuk lesz attól, hogy a velük alkotott süti mennyire bűntudatmentes és egészséges. Egyesek még mű kötözött sonkát is csinálnak. Na ez már nekem elég röhejes, de amíg nem adja elő, hogy ő az evolúció csúcsa, míg én, ugye, mit sem tudok a dolgokról, addig játszadozzon ilyenekkel.
Nagyon szimpatizálok a vegákkal és vegánokkal, annyira közel megyek a saját életmódommal hozzájuk, amennyire tudok, de a rosszabb fajtáját igencsak tudom szidni. Ugyanez van a motorosokkal és a programozókkal is, csak mert a csoportba tartozom, vagy talán épp azért, nagyon negatívan állok a rosszabb példányokhoz.
" az nagyon durva." fú tényleg...de durva -.-...
Az meg, hogy mű kötözött sonkát esznek. huhh...legdurvább. ne is folytasd. borzalmas egyesek mire képesek!!
27-es ha te a cigit összehasonlitod fontos épitöanyagokkal akkor neked nagy problémád van.
Nem-e lehet már ez a hiánnyosság tünete? Mert értelmes ember igy nem beszél.
Különben a visszonzó Empátiát kérdeztem. Olyan nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!