Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ezentul legyek inkább vega?

Ezentul legyek inkább vega?

Figyelt kérdés

Sok videot már látam hogy hírdetik hogy legyünk vegetáriánosok és ne öljunk meg álatokat, például mint ebben : [link]

Én szeretem a húst de már 3 hónapja nem szivesen eszem, végig néztem ezt a videot és láttam hogy kinozák Őket és sírtam is rajta.:(

Én Isten hivő vagyok, és a 10 parancsolatban bene van hogy ne ölj,és ott nincs záro jelbe hogy : de kivéve állatokat szabad ölni. Ez nem helyes, és ne gondoljárok mert tudom Jezus is evet bárány húst és még az embereknek is segitet kihalászni halakat, de ez nem fer" hogy csak is az embereket nem szabad ölni.

AZ ÁLLATOKNAK IS VAN ÉLETÜK AHOGY AZ EMBEREKNEK IS!!!

2014. szept. 21. 19:53
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
30%

Igazad van. A cigi jobb, mert nem kell mészárlás hozzá ;)

És a "fontos építőanyagokat" meg felejtsük már el. Komolyan ti a fületeken ültök vagy csak szeretitek semmisnek venni azt a tényt, hogy a hús NEM egészséges és NEM kell a fejlődéshez.

2014. szept. 29. 07:52
 32/42 anonim ***** válasza:
65%

Az empátiát meg hagyjuk... Szerintem elég empatikus vagyok, soha senkit nem próbáltam lebeszélni a húsevésről, felőlem a kutyádat is megeheted. biztos finom az is... De egy ilyen oldalon, amikor ez a kérdés, engedtessék már meg nekem, hogy kifejtsem a véleményem -.-

És te is baromi értelmes lehetsz, mivel a cigit összehasonlításképpen mondtam egyéként is -.- Hogy azt is azért kívánja a szervezet, mert megszokta, hogy van. de persze...lehet kötözködni.

2014. szept. 29. 07:54
 33/42 A kérdező kommentje:

Hűha, erre azért nem gondoltam , én csak arra voltam volna kíváncsi hogy HA valaki Isten hívő , mit gondol erről és hogy ők esznek-e húst?

Nem tudtam elolvasni az egész választ csak 2.oldalig de elfogom , és az üzenetet is ,és amit meg is köszönőm mert láttam ők el akarják magyarázni hogy értsem..

Voltak hülye válaszok is akik azt írták csak divat miatt eszik a húst de ezért nem nézem le mert mindenkinek megvan a saját oka.

És amúgy tényleg ha nem eszel húst Vashiányod lesz vagy mi..?-(az egyik barátom mondta lehet hülyeség)

Nagyon elgondolkoztam azon is hogy írta valaki hogy kíváncsi lenne ara hogy ha most vega, hogy tart kutyát vagy macskát. (ott a vega táp) :) vagy megtanítja ne csak a hús legyen a kaja. 27/32 TE LEGALÁBB ÉRTELMES VÁLASZT ÉS IGAZSÁGOSAN VÁLASZOLTÁL!! Köszönöm! de cigizni ,nem cigizek. Itt tényleg nem volt érdemes megkérdeznem , és MOST MÉG ÉN IS ÖSSZEZAVARODTAM.:(

No, de mindegy.

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

2014. szept. 29. 19:13
 34/42 anonim ***** válasza:
Ha elég vasat eszel, akkor nem lesz vashiányod. Nemcsak a húsban van vas... A növényi vas rosszabbul szívódik fel, de úgy tudom, a C-vitamin ezen javít valamit, s be lehet vinni megfelelő mennyiséget... S ott van a tojás is, az állati eredetű vassal...
2014. szept. 29. 19:23
 35/42 A kérdező kommentje:

Szóval akkor nem csak a húsban van? És ha Vashiányod van?

Ez hülyeség ...azt írtam hogy az állatoknak is van életük és írta egy felhasználó hogy hogyha az állatokat van életük akkor a növényeknek is és hogy még is azt is megölik :D

2014. szept. 29. 19:43
 36/42 anonim ***** válasza:
dehogy van csak húsban vas. a sötétzöld levelű növényekben is van, pl brokkoli.
2014. szept. 29. 21:01
 37/42 anonim ***** válasza:
Egyes olajos magvakban is jócskán van vas s egy csomó más anyag, de írtam a tojást és sok növényben is van, főleg a sötétzöldekre mondják, de pl. a céklára is. Utána lehet nézni, én sosem tudom ezeket fejből, de amikor utánaolvasok, találok egy csomó általam rendszeresen fogyasztott ételt, egyszer számolgattam is :) Nekem nincs vashiányom, gondolom (sosem mérnek rajtam senkik semmit, ha egyszer majd nagyon érdekel, akkor megnézetem), akinek van, az szedhet vastablettát, ha ételből nem megy neki a bevitel, hisz olyankor extra sok kell.
2014. szept. 29. 21:59
 38/42 anonim ***** válasza:
54%
Tartok kutyát és macskát is, természetesen húst esznek, mivel nekik egyáltalán nem egészséges, ha nem esznek. Nekünk van választásunk, értelmes, gondolkodó lények vagyunk. Egy kutyának nem lehet elmagyarázni, hogy miért ne egyen húst...
2014. szept. 30. 09:13
 39/42 anonim ***** válasza:
Ami a kedvencként tartott ragadozó állatokat illeti, sosem értettem, hogy a tipikus bolti étel miért áll gabonából... A legvadabb húsevő is jórészt gabonával eteti az állatait, ha simán szárazeledelt vesz a boltban (amiből a húsos szemek tartalmaznak pár százalék húst, a többi még annyit sem). Gabonát a(z egyelőre nem létező) patkányomnak vennék, annak való, egy ragadozóhoz nem igazán passzol. Egyébként az általam ismert macskák nagyon szeretik a zöldséget, de a zöldség az értelmesebb dolog, a ragadozók is esznek olyat, vagy gyógyszerként, vagy az áldozatuk belsőségei elfogyasztásakor mint gyomortartalom... A gabona kicsit erősebbnek tűnik, de nem vagyok szakember.
2014. szept. 30. 16:23
 40/42 anonim ***** válasza:

én is tartok macskákat, ők ragadozók (illetve a ragadozók nagymacsekok távoli, háziasított mini másai) = húst adok nekik

eszembe nem jutna gyümölcsöt rakni a tálkájukba :D

az emberek viszont nem ragadozók, hanem mindenevők, akiknek egyénileg változhatnak az emésztési képességei

én pl koleszterint nem vihetek be a szervezetembe, így vega lettem és azóta rendben vagyok

az állatok sajnálata eleinte nem játszott ebben szerepet, én is úgy voltam vele, hogy őket ezért tenyésztik, hogy lemészárolják és megegyék

csak később tájékozódtam és néztem ilyen videókat, amikor már hónapok óta vega voltam

szóval mostmár ezért sem térnék újra vissza a húsevésre

+ már undorítónak tartom

2014. okt. 2. 17:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!