Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy tudnék hízni, ha vega...

Hogy tudnék hízni, ha vega vagyok?

Figyelt kérdés
Lassan fél éve lakto-ovo vegetáriánus vagyok, alapból vékony testalkat (168 cm, és 47 kg). Hogyan tudnék hízni? Az ismerőseim szerint "húst hússal" és hízok, de ezzel nem értek egyet, szerintem a szénhidráttól lehet hízni ami ugye nemcsak a húsban van. Mit egyek, milyen gyakran, stb.? Köszönöm a válaszoakt.

2014. márc. 23. 17:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Ha már ketten is a sört ajánlottuk, akkor csak lehet benne valami. :D
2014. márc. 27. 15:12
 22/35 anonim ***** válasza:
0%
Fél éve vagy még csak vegetáriánus. Hosszú távon fog kihatni a szervezetedre ez az életforma. Tudom, mit mondok,mert több éven keresztül voltam az és a tapasztalatom alapján éppen a haj az, ami a legszembetűnőbben megy tönkre. Nálam egyértelműen ennek tudható be minden negatív változás is. Voltak pozitívak is: erősebbnek, ellenállóbbnak éreztem magam, az is voltam, de tönkremegy a bőr- a haj visszafordíthatatlanul, felborul a hormonháztartás és gyengül az idegrendszer. A vegetáriánus életforma sajnos éppen hogy nem a természetes élelmiszerek, ruhaneműk, kozmetikumok, gyógyszerek stb. irányába vezet. Növényi hidrogénezett, átalakított zsiradékok, vitaminokkal kívülről felturbósított élelmiszerek, szintetikus ruhaneműk, cipők, kozmetikumok, gyógyszerek, sorolhatnám. Régen a disznózsír univerzálisan használt volt, nem volt környezetszennyező, mint a mai zsírozó spray-k stb. Kisbabák, akiknek nem adnak állati terméket, vaspótlásra szorulnak. Génkezelt vetőmagok (kukorica, szója és majd a többi), füvet legelésző szarvasmarhák és élelmiszermaradékot evő disznók helyett. A húst növénnyel kell pótolni, azt pedig meg kell termelni majd irdatlan mennyiségben - tegyük fel, hogy mindenki vegetáriánus lesz. Búcsú a vajtól, túrótól, sajttól, hagyományos nemzeti finom ételektől. Vannak országok, ahol kell a kecske-, juhsajt, mert másuk nincsen, különben éhen pusztulnak. Az ember csodálatosan hasznosítja a szervezetében az állati eredetű dolgokat, ezért az nem méreg a számára. A lényeg a mennyiségen van, hogy nem eszem minden nap császárszalonnát stb. Egészséggel való érvelés nálam abszolút nem állja meg a helyét, etikai okokból pedig azért nem, mert az ember a maga életformájával nem tudja elkerülni azt, hogy az élete folyamán ne essen valamilyen állat az ő áldozatául közvetetten vagy közvetve. Vannak életmentő gyógyszerek, amik "állatáldozat" nélkül nem léteznének. Vagy kész lenne bárki inkább meghalni?
2014. ápr. 12. 00:19
 23/35 anonim ***** válasza:
70%
A kérdező szerintem pont nem erre volt kíváncsi...
2014. ápr. 12. 15:23
 24/35 anonim ***** válasza:
70%

" Búcsú a vajtól, túrótól, sajttól, hagyományos nemzeti finom ételektől"

Azt ugye tudod, hogy a vegetáriánusok fogyasztják ezeket? :DD::D

2014. ápr. 12. 15:30
 25/35 anonim ***** válasza:
79%

"A húst növénnyel kell pótolni, azt pedig meg kell termelni majd irdatlan mennyiségben"

Mint ahogy ma még sokkal nagyobb mennyiségben kell megtermelni, ugyanis, bármilyen fura is, az állat, aminek a húsát fogyasztjuk, növényt evett. A tenyésztett állatoknak meg kell termelni, sokkal nagyobb mennyiségben, mint ahogyan akkor kellene, ha az ember közvetlenül fogyasztaná. A halászat más kérdés, de már így is túlságosan lehalászták a vizeket.

2014. ápr. 12. 20:56
 26/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos tudom, hogy a gyógyszerek többségét állatokon tesztelik, de kerülöm a gyógyszerfogyasztást (szerencsére nagyon ritkán vagyok beteg, olyankor meg egy nagy adag gyümölcs, C-vitamin segít), ahogy a szőrme-bőrből készült termékek viselését is. A tojást a mi tyúkjaink tojják, nem ketrecbe gyömöszölt csirkék. A tejet is igyekszem háztól beszerezni. Inkább fogyasztok hidrogénezett növényi dolgokat, mint táppal felfújtatott, hormonnal hízlalt állatokat, amit miattam ölnek le tömegesen. Szerencsére én nem tapasztalom az általad leírtakat, gyorsan nő a hajam, a körmöm, a bőröm is problémamentes, a hormonháztartásom is rendben, jól érzem magam :) Nemsoká egy vérvételt is megejtek, hogy biztosra menjek, de tuti jo lesz. :) Mindenesetre köszönöm a te válaszodat is, ez is egy nézőpont. :) Mióta dolgozom többet eszem, mindig nassolok vmit napközben, többnyire péksütit, ugyan nem a legegészségesebb módja a súlygyarapításnak, de mintha híztam volna :)
2014. ápr. 12. 22:30
 27/35 anonim ***** válasza:

Jól csinálod, kérdező :) A rendesen tartott tyúkoknak finomabb és állítólag (de ez elég logikus számomra) értékesebb is a tojása :)

A hidrogénezett növényi zsírokat azért el lehet kerülni... Késztermékekben speciel sok van, de azok nélkül meg lehet lenni, nekem legalábbis elég könnyen megy.

2014. ápr. 12. 23:32
 28/35 anonim ***** válasza:
0%
Akkor akinek nincs tyúkja, az ne is egyen tojást.. és tojással készített ételeket.. igaz? Ez egyszerűen életszerűtlen. A péksüteményekben számtalan adalékanyag is van, enzimek, amiket nem is tudom, hogyan állíthatnak elő... Ha az állatokat úgy táplálnák, ami nekik a legjobb (fű, takarmány, élelmiszermaradék), ez egy természetes állattartás lenne. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy egy növényevő ember táplálása sokkal több vegyszerezést, energiafelhasználást és környezetszennyezést von maga után, mint ami egy adekvát állattartással történne. Nem az állatok hibája, hogy hormonkezelt a húsuk.. Mi emberek feldolgozott formában vesszük magunkhoz táplálékaink nagy részét. Füvet egyáltalán nem eszünk, amit nem kell sem trágyázni, sem permetezni, a szarvasmarha, ló, birka, kecske elél csak ezen! A tyúk kapirgál, háztartási hulladékot (gyümölcshéj, krumplihéj stb), bogarakat is eszik, a disznóról nem is beszélve. És mi: feldolgozott élelmiszerek sora, még az alapvető élelmiszerek is mint kenyér, sajt, túró.. Örülök, hogy a kérdező nem szorul rá bizonyos gyógyszerekre, de vannak akik meghalnának vagy súlyosan megbetegednének azok nélkül. A szintetikus ruhákat inkább hagyjuk, én személy szerint örülök is neki, hogy más megveszi őket, nem nekem kell, ha már megcsinálták őket. Ha már péksütemény és eddig tanácsot nem adtam a szimpatikus kérdezőnek, akkor inkább otthon készítse el azokat. A hidrogénezett növényi zsír csak egy szelete a természetellenes táplálkozásnak.
2014. ápr. 13. 00:40
 29/35 anonim ***** válasza:
0%
A vegetáriánusok egy része nem eszik tejterméket és/vagy tojást sem. Én mindössze tovább is szoktam gondolkodni. Egyesek szerint több termőterület jutna az embernek, ha kiiktatjuk a jószágokat. De ha őket kiiktatjuk, akkor nem csak hús nem lesz, hanem tej, tojás, sajt, stb. sem. Erre gondoltam én. Vagy csak a teheneket hagyjuk meg és a tojó tyúkokat, a marhákat és a kakasokat nem? Hímnemű egyed nélkül ezek sem tudnak tovább szaporodni. Egyszerűen nem értem, hogy gondolkodhatnak emberek ilyen "megoldásokban". Akkor mi lesz a francia, olasz, arab, görök és sorolhatnám konyhákkal sajtok nélkül? Mindent szójából, zabból, rizsből stb legyen? Agyon feldolgozva, utólag vitaminnal feldúsítva és egyébként alapból génkezelve és bőségesen permetezve, műtrágyázva.. A nagyipari növénytermesztés ugyanolyan most is és lesz is, mint a nagyipari állattartás. A bio-t meg kell fizetni, de sajnos nem mindenki tudja és az előírások is szigorúak ahhoz, hogy bio módon lehessen művelni mindenhol. De talán nem reménytelen. De a tofu-ból sohasem lesz parmezán és a növényi zsírból készült hamis sajt sem lesz soha tápláló és biológiailag értékes, de hogy egészséges nem, az teljesen biztos.
2014. ápr. 20. 15:21
 30/35 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó szerintem nem vagy vele tisztában, milyen változatos lehet a vegán konyha is, anélkül, hogy boltban vett készételeket kellene venni. A szója sem kötelező táplálék, csak mert valaki lemond az állati eredetű táplálékról.
2014. ápr. 20. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!