Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit tegyek? (Többi lent )

Sz.... kérdése:

Mit tegyek? (Többi lent )

Figyelt kérdés
Sziasztok.Vegetáriánus vagyok és ezért mindig leszólnak ami nagyon rosszul esik. Ha valaki megkérdezi hogy miért a bartnom mindig ravagja h mert 'idióta'..főleg tőle nem ezt várnám. Mert szerintem attól hogy valakinek más étkezési szokása van nem kell kinézni a sorból.LÉCCI CSAK ÉRTELMES EMBEREK IRJANAK! koszii :)

2013. szept. 20. 21:20
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

#16: Igen, a vega emlősök húsa finomabb, mint a ragadozóké. A halaknál már nincs így, a madarakról fogalmam sincs.

#17: Semmi utalás nem volt arra, hogy ne enne állati terméket a kérdező. Az első mondatod hamis, de utána írod is a tojást... Na abban van, a húsra e szempontból sincs szükség. Amúgy ez a B12 érdekes dolog, máig nem tudom, mi van a vegánokkal, bizonyára némelyiknek egészséges a bélrendszere és tud termelni, némelyik kiegészítőt szed, beszélnek nyomokban még B12-t tartalmazó nem állati származékokról (föld a bio termesztésű növényen, lövésem sincs, ebből mi igaz és ez mekkora mennyiség lehet egyáltalán)... Engem nem érint, mert annyi tojást eszem (jófélét, kapirgáló, sok zöldhöz jutó tyúkoktól), amennyit csak tudok, de érdekel.

#18: A hús csak izom, a bélhez nincs olyan sok köze :) A vérhez inkább, ez már csak ilyen. Amúgy a vér finom, de nem vagyunk egyformák. Én is több okból nem nagyon eszem húst, bár undor nincs közte (amíg nem kell minden héten ennem, az a legjobból is zavaróan sűrű lenne).

2013. szept. 21. 14:33
 22/43 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos mindig fognak ilyen kritikák érni. Tudod van az a mondás, hogy ami eltér az átlagtól az nem normális és a csorda elkezdi kifilézni. Szerintem engedd el a füled mellett, a barátnőd elég bunkó (már bocsánat) Ezen kívül nincs lehetséges válasz a miértre? Tényleg miért lettél az? Amúgy irigyellek, hogy már 13 évesen az vagy, én 27 éves vagyok és még csak pár éve élek így. Érni fognak még sajnos ilyen megjegyzések, de ne feledd. Tájékozatlanok. Nem tudják elképzelni a húsmentes életet. Hagyd rájuk. Minket is bombáznak olyanokkal, hogy elsorvadunk, meg meghalunk (bár mindenki meg fog ;) hiánybetegek leszünk, leállnak a szerveink O.o . Sajnos a társadalom magába itta azt, hogy ne fogadja el, aki picit máshogy gondolkozik.

Fel a fejjel és, ha a barátnőd nem hagy fel ezzel akkor nem igazi barát és nem érdemel meg Téged...

2013. szept. 21. 16:31
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

# 17

A B12 nem csak húsban található! Alkotórésze az élesztőpehelynek, a búzának, a barna rízsnek, az algáknak. Található a savanyú káposztában és nem utolsó sorban a csírákban.

2013. szept. 21. 16:38
 24/43 anonim ***** válasza:
51%

Nem akarlak elkeseríteni, de a tej és tojásipar miatt is szenvednek állatok. Szerinted hogyan vannak tartva azok az állatok? Ugyanúgy rossz körülmények között. A tejet adó teheneket és a tyúkokat pedig szintén levágják egy bizonyos kor felett és a boltok polcaira kerül. Szóval azzal is "támogatod" az állatok leölését.

De még lehetne folytatni a sort. Állatokon tesztelt kozmetikumok, tisztítószerek, mosóporok, bőr, szőrme, toll hordása, cirkuszba járás. Ezek mind ebbe a kategóriába tartoznak. Ez a vegán életmód.

Én nem vagyok se vegetáriánus, se vegán, de kicsit álszent dolognak tartom, amikor valaki nem eszik húst, de azért keni magára a fél kiló sminket, amit állatokon teszteltek, bőrcuccokat hord stb.

Amúgy még nagyon fiatal vagy, ez simán változhat a jövőben. Minden tininek vannak átmeneti hóbortjaik.

2013. szept. 21. 19:33
 25/43 A kérdező kommentje:
A BESZÓLÁSOK NEM ÉRDEKELNEK ILYEN VAGYOK ENNYI;)a tobbieknek pedig nagyon szépen köszönöm nagyon sokat segítettetek<3:)))köszönöm! :)))
2013. szept. 21. 21:46
 26/43 A kérdező kommentje:
22/25 es hogy miert ?kiskorom óta imádom az allatokat es igen lattam tobb szaz kilós malacot élőben es akkor is edesnek talaltam :)egyszeruen nem ertem mert szerintem az allatoknak is vannak jogaik es nekem senki nem tudja mrgmagyarazni h 'dehát haszon állat arra van 'NEM. Attól még hogy a tehen nem mondja azt h 'hee kocsog ne nyulj hozzam azzal a kessel 'attol meg FAJ neki..es nálunk senki nem ien a családban teljesen magmtol dontottem igy :)es buszke vagyok magamra ;)
2013. szept. 21. 21:54
 27/43 anonim ***** válasza:
De tejterméket, tojást eszel? Javaslom nézz fel 1-2 vegán oldalra, ott felvilágosítanak, mennyit szenved egy állat ezek miatt. Ezeknek az állatoknak nem a levágás a legrosszabb az életükben, hanem az, ahogy az egész életüket leélik. pl. tyúkok esetében 10 állat be van zsúfolva egy pici ketrecbe, alig tudnak mozogni. Ha megveszed a tojást azzal támogatod ezt is és az állatok szenvedését. Ez nem beszólás, ezek tények.
2013. szept. 21. 22:29
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
Én ilyen témák esetén mindig azon csodálkozom, hogy a növények szenvedése miért nem érdekel senkit? Mert nem néznek cukin? Vagy nem sírnak? Miben értéktelenebb egy répa élete egy csirkéénél? Nem provokálni akarok, egyszerűen nem értem a különbséget. Én személy szerint semmilyen élőlénynek nem szeretem elvenni az életét, de valamit kell enni...És ennek a valaminek meg kell halnia, hogy én élhessek...akár növény, akár állat, akár gomba az, amiről beszélünk...
2013. szept. 21. 23:53
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Én nem vagyok vega, de ez nagyon nagy butaság, amit írsz. Csomóan ezzel jönnek.

Egy növénynek nincs központi idegrendszere, nem folyik vér az ereiben, nincs tekintete, nem mutat ki érzelmet stb. Ja és ha egy almafáról leszeded a almákat, attól nem pusztul el a növény, sőt jót is teszel neki.

Menj el egy gyümölcsösbe és nézd meg, hogyan "reagálnak" a fák és menj el egy vágóhídra, ahol látod az állatok szemében a félelmet, a szenvedést.

Egyébként egy sertés több kutatás szerint is kb. egy 3 éves gyerek szintjén van agyilag. Nagyon sok mindent meg lehet nekik tanítani és érzékelnek a külvilágból. Melyik növényről mondható el ez?

Ha valaki eszik húst, egyen, de ez akkora marhaság, hogy a növények is éreznek és nekik is fáj...

2013. szept. 22. 00:36
 30/43 A kérdező kommentje:
Hat igen. Ezek a növény dolgok, akkor már erre is kaptam választ.
2013. szept. 22. 09:27
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!