Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit tegyek? (Többi lent )

Sz.... kérdése:

Mit tegyek? (Többi lent )

Figyelt kérdés
Sziasztok.Vegetáriánus vagyok és ezért mindig leszólnak ami nagyon rosszul esik. Ha valaki megkérdezi hogy miért a bartnom mindig ravagja h mert 'idióta'..főleg tőle nem ezt várnám. Mert szerintem attól hogy valakinek más étkezési szokása van nem kell kinézni a sorból.LÉCCI CSAK ÉRTELMES EMBEREK IRJANAK! koszii :)

2013. szept. 20. 21:20
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
És amikor a nagy gyárakban ÉLVE feldarabolják a szegeny végtelen csirkét ?!ne mondd hogy csak egy pillanatig fáj:/Nem mondom hogy ne egyetek húst hisz en se szereten ha piszkálnak :)Mindenki mas ..
2013. szept. 20. 23:06
 12/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy ilyen megertoek vagytok :))meg senkivel sem tudtam igy beszelni errol :)
2013. szept. 20. 23:11
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Tizedik voltam s nem tudom válasz nélkül hagyni a kilences hozzászólását...

"ha már le van vágva, akkor miért ne együk meg"

Azért van levágva, mert van rá kereslet... Alapvetően a húsevők okozzák az állatok halálát, amiket megesznek, még ha nem is elég tökösek ahhoz, hogy ők végezzék el a piszkos munkát.

"Egyébként sem szenvednek sokat."

Á nem, csak születésüktől halálukig. Nekem személy szerint pont nem a megöléssel van bajom (ha nem rendesen, gyorsan csinálják, akkor persze azzal is), hanem hogy az állatnak nem volt élete, még olyan sem, mint háznál az ólban. Oké, nyilván vannak jobban tartott állatok, de egy tipikus nagyüzemi állat életéről nincsenek különösebb illúzióim.

"Most ne gondolj arra, a hülyeségre, hogy te sem szeretnéd, ha téged megennének."

Ez nem hülyeség, ez empátia. S elég automatikus tud lenni. Én emiatt igyekszem elkerülni, hogy egy állat miattam szenvedjen s haljon meg, feleslegesen. Most nem a húst adó állatokra gondolok, hanem mindre, amivel találkozom s elég nagy ahhoz, hogy meglássam. A pókokat különösen kedvelem s nagyon figyelek, nehogy elkapjam őket a porszívóval, ami nem egyszerű, mert sok apró van.

Ártatlan az nem vagyok, motorozom, egyes rovarok bizony így járnak. De amúgy, ha megtehetem, igyekszem nem halomra ölni a rovarokat sem (nyilván van kivétel, a vérszívók és ha nagyon idegesítőek, a legyek is).

A húsállatok más lapra tartoznak, mert ott érdekütközés van s elég önző vagyok ahhoz, hogy a sajátom érdekeljen jobban. De az ipari állatkínzás már nem szokott beleférni. Mondjuk az is önzőség, mert nekem esik rosszul.

2013. szept. 21. 02:43
 14/43 anonim ***** válasza:
0%

#9 vagyok:

Kedves #10-es te már túlzásban viszed az állatok megóvását. Nekem természetes, hogy ha meglátok egy rovart: pókot, legyet a közelemben lecsapom. Nem kínzom őket. Nem szakítom le sorban a lábait, és a szárnyaikat.

Én még a kínai kutyaevést sem ítélem el. Kínozzák a kutyákat? Na és. Ha a románok is ennék a kutyahúst, akkor most nem lenne baj a kóbor kutyákkal. A kínaiak ételei közül csak a baba levest nem kóstolnám meg, mert valamiért nem vonz az ember hús íze.

2013. szept. 21. 07:33
 15/43 anonim ***** válasza:
0%

Kedves #9:

A molyokat sem irtod ki?

2013. szept. 21. 07:34
 16/43 anonim ***** válasza:
A farkas is a nyulat eszi meg, és nem a rókát, pedig a nyúl vegetáriánus, a róka meg húsevő. Szerintem, ha jönnének valamilyen földönkívüli lények akik szeretik az ember húst, először a vegákat eszi meg, mert annak finomabb a húsa.
2013. szept. 21. 08:01
 17/43 anonim ***** válasza:
0%
A B12 csak húsban található. Hiánya meg nagy problémát okozz, pláne ha sem tojást sem tejet nem fogyasztasz.
2013. szept. 21. 08:41
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
én se eszem húst de nem azért mint te kérdező hanem azért mert rosszul vagyok a hús látványától azok a vérek meg a belek meg a mittudomén micsodák vannak benne. fhuj
2013. szept. 21. 08:47
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Nézz körül milyen világban élünk. Ne érezz bűntudatot mert nem tartozol a tömeghez.

(az egyik hozzászóló jól reprezentálja a színvonalat)

2013. szept. 21. 13:51
 20/43 anonim ***** válasza:

#14-15:

A molyokat igen. Beletartoznak a "nekem árt, s önző vagyok" kategóriába. De nem viszem túlzásba az állatok megóvását. Mit árt nekem a pók? Dehogyis ütöm le, előbb beszélnék hozzá, mint direkt bántanám. Aranyos állat :) Persze nem mind egyformán szép :) A darazsakat sem bántom, a fátyolkákat sem, a házi százlábút sem... A hangyákat már igen, őket nem szeretem. Nem állok neki ölni őket a kertben, de a konyhapulton igen.

A gyümölcsben levő kukacot legfeljebb megeszem véletlenül, de amúgy a szerves hulladékkal együtt szépen kikerül a komposztdombra és elmászik, ha tud és akar, ezekhez nem értek. Nekem ez a teljesen természetes, nem az öldöklés. Állat, mint én, csak ártatlanabb, nem árt nekem, nagyon rosszul érezném magam, ha nekiállnék bántani...

2013. szept. 21. 14:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!