Mit tegyek? (Többi lent )
A barátnőd nem épp a barátnőd, ha ennyire intoleráns veled szemben. Szerintem barátkozz másokkal.
Egyébként ha valaki megkérdezi miért, mondd hogy nem ízlik és kész. Ha kötekednek meg közöld velük, hogy mit fáj nekik, több marad...
Vallási meggyőződésből nem eszel hústerméket vagy azért mert nem szereted?
Ha vallási meggyőződésből, akkor tényleg hülye vagy. Ha nem szereted, akkor ne erőltesd.
Halat sem eszel?
Szerintem mondd meg a "barátnődnek", hogy nem muszáj veled barátkoznia, ha csak leégetni akar mások előtt, akkor nem akarod a társaságát. Egy igazi barát nem tesz ilyet, sőt megvédi a másikat.
A kérdezősködőknek nyugodtan mondd el az igazat, hogy miért nem eszel húst, és ne foglalkozz a válaszaikkal. Mondd nekik, hogy ez a te döntésed, te sem szólsz bele, hogy ők mit egyenek, ők se tegyék. De nem kell magyarázkodnod, ha nem akarsz.
De ha akarod, azt is mondhatod, hogy mindig fáj a hasad a hústól vagy ilyesmi. Olyankor mindenki nagyon megértő, még sajnálnak is majd.
Hajajj, márpedig Neked kell magadban rendbetenni a dolgokat, mert az emberek nem fognak változni. Még fiatal vagy és igen érzékeny, remélem, majd eljutsz odáig, hogy ne érdekeljen mások efféle véleménye.
Hihetetlen azért, egy sima vegának miért szólnak be? Abban szerintem nincs semmi. Amikor én voltam vega, a kutyát nem érdekelt, egyes rokonok furcsállották, s egyszer találkoztam egy bunkóval, de sok év alatt egyszer. Akkor már nem is voltam vega, de ipari húsokat azért nem eszem, s vadat és házit se lennék képes minden héten, az iszonyúan sok, tudom, gyerekkoromban minen héten volt hús.
Speciel mostanság majdnem teljesen paleózom, ami egyesek szerint egy héten belül húsimádóvá teszi az embert. Nos, fél év után még mindig majdnem vega vagyok, szóval ez ilyen :D Még vegán paleósok is vannak, sőt nyersvegánok... Az már durva lenne nekem, de azokat sem szólnám le, hisz rengeteg ételcsoport kihagyható probléma nélkül, csak éppen egyre tudatosabban kell étkezni.
A tésztaevés speciel elég egészségtelen s tudtommal könnyen lizinhiányt is okoz... Szerencsére én odavagyok a zöldségekért.
De egy kiegyensúlyozottan étkező vega... Az mindent meg tud adni a testének, amire annak szüksége van. Úgyhogy elég intoleráns és tájékozatlan az, aki beszól...
A barátnőt pedig nagy ívben rúgnám ki az életemből. Még ha hülyeséget csinálnál, akkor sem így kellene lereagálnia. Kivétel lenne, ha ez ilyen durva hülyéskedés lenne a részéről, de ahhoz is az kell, hogy mindkét fél benne legyen és értse, hogy ez nem komoly.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!