A vegánok/vegák miért inkább a húsevés ellen tiltakoznak?
A fő kérdést szebben nem tudtam megfogalmazni. Tudom hogy a vegánok állati eredetű termékeket sem fogyasztanak és ez egyéni döntés meg minden. Nem is kimondottan róluk szól a kérdés, hanem azokról akik drasztikusan téritenék az embereket. Meg "elrettentő" képeket mutogatnak a nagyipari termelésről akár fiatal gyerekeknek is.
Szóval kicsit kifejtve, hogy miért az ipari állattartást célozták meg?? Valamilyen szinten megértem, hogy pl szigorítani kellene az állat jólétet a feldolgozás folyamatát meg mindent. De ugye bőven vannak már erre irányuló intézkedések az iparban.
Azonban a háztályi állattartást senki nem felügyeli komolyabban és vannak eléggé elszigetelt barmok is akik pl szórakozásból élve perzselik a malacot vagy nem arra mennek rá, hogy minnél humánusabban végezzenek a szerencsétlenekkel. Miért nem inkább a háztályi állattartás szabályozása mellett állnak ki??
Azzal is sok állat jólétét tudnák szolgálni. Nyílván nincs akkora mérték mint az iparban, de őket felügyelik hogy minden valóban úgy megy-e, mint ahogy az elő van írva.
Vagy pl a zöldség és gyümölcs árak is ha elérhetőbbek lennének szintén sokan ennének húsmentes ételeket gyakrabban, amivel visszább szorulna a húsipari termeles is. De aktivistáktól ilyen jellegű magatartást nem látni, hogy azért vonulnának tömegesen utcára, hogy a zöldség/gyümölcs ipar fejlesztését követeljék. Inkább csak zaklatják az embereket, hogy miért esznek húst. Ma már pl egy lecsó is drága ételnek számít, ami régebben egy kimondottan olcsó étel volt és sokan szerették. Nem inkább erre kellene energiát fordítaniuk?? Mármint hogy a zöldség és gyümölcs termesztés támogatást kapjon, elérhetőbb legyen minden réteg számára, esetleg még recepteket mutatni az emberek számára, hogy igenis lehet finom egy vegán étel is, ami még esetleg olcsóbb és laktatóbb is mint egy húsos étel, meg persze nem utolsó sorban egészséges.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!