Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy titkoljam el a családom...

Hogy titkoljam el a családom és a barátaim elől, hogy vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés

Baromi nehéz, állandóan hamburgerezni kell a haverokkal, pörköltet zabálni a családdal, de nem tehetek róla, hogy már a gondolatától is hánynom kell, hogy olyat egyek ami valaha élt és mozgott és szeme, szája volt, hangot adott ki stb szóval állatot na.

A család nagy húsevő és megvan a véleményük a vegákról, a barátaimmal meg pizzázni, hamburgerezni járunk, már azt hiszik, hogy étkezési zavaraim vannak, mert csak kólát meg sültkrumplit kérek ilyenkor, hogy kikerüljem a húst.

Tényleg nem akarom, hogy tudják, hogy vegetáriánus vagyok. az = a gyengeséggel nekik, szánalmas.

Mi a fenét mondjak, csináljak???

Magammal is tök sokáig tartott kibékülni meg elfogadni, hogy nem bírom ki, hogy hús legyen bennem, pedig mindenki eszi.

Nem akarok szánalmasnak lenni a többiek szemében.

14/F

#család #barát #titok #vega #vegetáriiánus
2013. febr. 5. 21:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
A haveroknak tényleg mondhatod, hogy a meki igénytelen hely. Főleg a kaja amit ott adnak. De a legjobb, ha felvállalod magad, és még büszke is lehetsz rá, hogy más vagy mint ők. A családod pedig biztos elfogad olyannak, amilyen vagy. Ha homár lennél, akkor is biztos elfogadnának, pedig az durvább hír lenne számukra.
2013. febr. 7. 21:35
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Pedig el kéne mondani. Az elején esetleg nyivákolnának mert az átlag szellemileg fejletlen, de megszoknák. Ha nem hagyad a francba őket még a családon belül is elküldheted a búsba azt aki nem tud elfogadni. Aki nem tud elfogadni azzal nem is érdemes pacsizni.
2013. febr. 8. 07:17
 13/28 anonim ***** válasza:

Otthon ne azt mondd, hogy vega vagy!

Mondd azt, hogy mostanában egyszerűen rosszul leszel (hányinger stb.) ha húst eszel. És a családi asztal mellett ezt be is tudod nekik bizonyítani, ha hősiesen megeszel a pöriből 1-2 falatot, és amikor úgy érzed, mint az őrült rohansz ki, hogy kiadd magadból.

Amikor majd látják, hogy ez nem kamu, előbb-utóbb elfogadják, hogy húsmentes kajákat fogsz enni.

2013. febr. 10. 10:52
 14/28 A kérdező kommentje:

tényleg nagy hősnek kéne hozzá lennem, a villámra se bírom szúrni nemhogy a számhoz közelítsen

a másik bajom, hogy elég vékony vagyok, emiatt is piszkálnak, hogy nem növök

pedig enni szeretek de csak ha magamnak összerakom a szendvicset és tudom hogy mi van benne

2013. febr. 11. 22:17
 15/28 anonim ***** válasza:

A nővérem a szalonnát nem bírta megenni, és amikor a szüleink erőltették, hogy ne válogasson, ő lett minden egyes alkalommal szó szerint rosszul az asztal mellett. Egy idő után már felhagytak vele, és tudomásul vették, hogy minden mást megeszik, de a szalonna nem megy. És ennyi.

Másik tesóm a tejföllel volt így. Kinél hogyan alakul.

2013. febr. 12. 08:05
 16/28 anonim válasza:
nem értem mi ezen a szégyelni valo.családodnak büszlkének kéne lenni ha valki egészségtudatos.de ha már ennyire nem értik mi az a vegetériánus...mi a lényege..rád valo tekintettel el kéne fogadnijuk "izlésed"
2013. febr. 12. 10:16
 17/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb, ha felvállalod önmagad, de azt mindenképpen megmondhatod, hogy nem szereted a húst és rosszul esik... Szerintem ezt meg kell érteniük. Ha végképp nem megy, akkor marad a köretevés, kiegészítve saját kezűleg készített ételekkel... Én is a Te korodban lehettem, amikor vegetáriánus lettem jó sok évre (most már csak majdnem vagyok az, viszont az állati termékek még inkább lecsökkentek és vannak nyersvegán étkezéseim is :) Minél több dolgot zársz ki, annál jobban oda kell figyelned, hogy ne legyenek hiányjelenségeid, persze a normál táplálkozás sem valami ideális). Nekem könnyű volt, mert nálunk heti 1-2 ebéd volt csak húsos, anyám pedig simán tudomásul vette a dolgokat. Viszont Te gyakorolhatod a vitákat és a vegetáriánus-ellenesekkel való kommunikációt.. Bár nem irigyellek érte. De hogy a vegaság gyengeség? Ilyet még sosem hallottam. S lehet, hogy a környezetedben igen, de másutt nem mindenki eszik húst. Rengetegen vegetáriánusok, semmi baj nincs azzal, ha Te az vagy s ez neked jó (van, aki állítólag fizikailag nem bírja a húsmentességet. sokfélék vagyunk). Ezt azért írtam, mert úgy tűnik, még mindig nem vagy elég biztos magadban, érzed, hogy ezt kell tenned, de kicsit szégyenled ezt mások előtt...
2013. febr. 12. 16:02
 18/28 anonim válasza:
szerintem, fel kellene válalnod a családod előtt,hogy nem bírod enni a húst,végül is ez nem számít bűnténynek...:) Legrosszab esetben mi történhet? Az h. nem kezdenek el neked külön főzni és még le is szidnak,kiröhögnek,szekálnak a másságoddal.De akkor is érdemes bevallanod , mert akkor legalább nem fog a gondolat foglalkoztatni,h. mit is kene tenned..
2013. febr. 12. 19:11
 19/28 anonim válasza:
Egyszerü, ebédnél vacsinál stb ahol többen is vannak, ahogy a szádba a hús menj el rókázni, és ezt megunják egyszer, vagy megsajnálnak vagy csak unni fogják de anyud tuti nem tesz húst eléd, barátaidnak meg mond, hogy doki el tiltott mert a káros koleszterined magas, vagy valamit kitalálsz.
2013. febr. 13. 21:12
 20/28 anonim ***** válasza:

játszasd le nekik ezt a videót

http://www.youtube.com/watch?v=m0pr2lqc7WA

2013. febr. 14. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!