Vegetáriánusok! Hogy érzitek magatokat? Milyen különbségeket vettetek észre magatokon amióta nem esztek húst?
Simone válasza
1 KIS VEGAOKTATÁS-hoz
- Ritkábban lesznek betegek? Ez szerintem nem csak a táplálkozástól függ. Én mindenevő vagyok (hal, hús, tojás, tej, zöldség, gyümölcs, magok, tészta, tenger gyümölcsei estébé), és évek óta nem voltam beteg. Szóval, ez nem igaz így, ebben a formában
- Nyugodtabbak, és jobban viselik a stresszt. Én maga vagyok a megtestesült nyugalom, vizsga előtt sem idegeskedem.
- Jobb az erőnlétük
- Több az energiájuk --> Ismerek aktív sportolókat, akik akkor sem lennének vegetáriánusok, ha fizetnének nekik. És ez sem igaz teljesen, mert ha nem eszel állati eredetű fehérjét, miből építesz izmot?
- Kímélik és óvják a Föld erőforrásait. Ez akkor igaz, ha bio ételeket esznek, mert amúgy ugyanúgy vegyszerezik a növényeket. Meg nem attól lesz valaki környezettudatos, ha nem eszi meg a tyúklevest - bocs a sarkításért.
- Kevesebb széndioxidot termelnek(Ezalatt azt érti hogy nem fogod eregetni a galambokat percenként). Pont, hogy inkább a bab, borsó, körte, szilva, banán, hagyma, káposztafélék. Azt hiszem, mindet elmondtam. Ezek is szelesek, nem is kicsit. Az meg különben sem tiszta CO2, hanem egy keverék, szagát a kén-hidrogén adja.
- Hajlamosabbak az együttérzésre. Ez ilyen nyálas szöveg, amit fb-üzenőfalra szoktak kitenni. Személyiségfüggő, hogy ki mennyire együtt érző.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-08-22 03:44
Vele egyet értek
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-08-21 04:32
Vele is
Én nem vagyok vegetáriánus. Gyakran vannak húsmentes napjaim, de hosszabb távon nem bírnám. Nem is tervezem.
"Ezt 1 újságban olvastam "
Ez de aranyos. :)
Tökmindegy de anatómiailag, akkor is növényevő a gorilla. A legközelebbi rokonunk a csimpánz viszont rendszeresen fogyaszt húst, vadászik.
Az orangutan is elég gyakran fogyaszt kisebb gerinceseket.
Még csak 26 éve vagyok vegetáriánus, nekem bevált. Semmilyen húst, halat nem eszek.Viszont tej terméket kis mértékben igen.A fiam 17 éves születésétől nem eszik húst.
Nem tápos gyerek, láb nélkül csak kézzel felmászik a kötélen torna órán és profi kunfus.Oklevelet kapott az iskolában általánosban 1 napot hiányzott a 8 év alatt. A középiskolában eddig egyet sem.Nem tudom van-e összefüggés, lehet csak szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!