Vegetáriánusok! Mi a baj a mézzel, és a tejtermékekkel?
Figyelt kérdés
Én nem tartom magam vegetáriánusnak, bár nem eszek húst, mivel a hús gyilkosság. Ennek ellenére szoktam enni állati eredetű termékeket, mint a méz, vagy sajtok, mert imádom. Nekem van méhész ismerősöm, ő nem bántja a méheket, szereti őket, ez ilyen kölcsönös együttélés. Legalábbis nekem úgy tűnik. Van ismerősöm aki tehenet tart, ő sem eszi meg a teheneit, csak tartja őket, ők meg cserébe adnak neki tejet. Ebben mi a rossz szerintetek?2011. okt. 1. 11:04
1/28 anonim válasza:
Mert szerintük ezzel kizsákmányolják a méheket (WTF?) A tejre meg azt mondják, hogy semmilyen élőlény nem eszi meg más állat tejét. Marhaság!
2/28 anonim válasza:
Vegetáriánus vagyok, kb. 20 éve, és mind tejtermékeket, mind mézet rendszeresen fogyasztok. Az égvilágon semmi bajom nincsen sem az egyikkel, sem a másikkal. A méz és a tej nyeréséhez nem kell megölni egyetlen állatot sem. Nem tudom, honnan vetted, hogy ez egy vegetáriánus számára rossz lenne. Egy vegán számára esetleg igen, de ők a vegetáriánusoknak csak egy részét képezik ;)
3/28 A kérdező kommentje:
Onnan gondoltam, hogy olvastam már olyat, hogy valaki ezeket sem eszi meg, akkor ezekszerint ők a veganok :)
2011. okt. 1. 11:16
4/28 anonim válasza:
A vegetáriánusoknak is több fajtája van.
5/28 anonim válasza:
A hús nem gyilkosság. Azért tartják a haszonállatokat,hogy a húsukat megegyük. Húsra szüksége van a szervezetnek,mással nem tudod pótolni. A szója pedig nagy mennyiségben rákkeltő.
A bolhát,vagy legyet sem ölöd meg? Azok is állatok.
6/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom voltál e már vágóhídon, én voltam, engem eléggé megviselt. Az tényleg gyilkolás, kínzás ami ott megy. Amúgy nem kell ilyen szélsőséges példákat felhozni, mint pl. a legyek, de igazából nem szoktam megölni őket, hanem kiengedem az ablakon. (általában)
2011. okt. 1. 22:18
7/28 anonim válasza:
Vidéken nőttem fel, voltak disznóink, tyúkjaink. Nem falu, hanem város. Volt elég disznótor, "tyúktor" mégse tartom gyilkosságnak. Mivel nem díszállatnak tartjuk őket, hanem azért, hogy megegyük őket.
8/28 anonim válasza:
Meg a szúnyogokat is hagyod, hadd csipkedjenek? :D
9/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem hagyom :)
2011. okt. 2. 09:18
10/28 anonim válasza:
Én eszem ilyesmit, de vegetáriánus vagyok. Nem tartom igazán jó dolognak, csak mértékkel fogyasztok mézet. Sajnos akár bántják a méheket, akár nem, a nemzetközi mézfogyasztás és a méhpusztulás növekedésének statisztikája egybeesik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!