Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Mi a baj a...

Vegetáriánusok! Mi a baj a mézzel, és a tejtermékekkel?

Figyelt kérdés
Én nem tartom magam vegetáriánusnak, bár nem eszek húst, mivel a hús gyilkosság. Ennek ellenére szoktam enni állati eredetű termékeket, mint a méz, vagy sajtok, mert imádom. Nekem van méhész ismerősöm, ő nem bántja a méheket, szereti őket, ez ilyen kölcsönös együttélés. Legalábbis nekem úgy tűnik. Van ismerősöm aki tehenet tart, ő sem eszi meg a teheneit, csak tartja őket, ők meg cserébe adnak neki tejet. Ebben mi a rossz szerintetek?
2011. okt. 1. 11:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
18%

A tejtermék fogyasztása kisgyerkekkor után természetellenes. Az ember nem képes megemészteni a tejterméket. Ezért van olyan sok tejallergiás.

A legtöbb tejtermék ipari állattartásból jön, ahol az állatokat hormonokkal és nyugtatókkal tömik. Ez mind belekerül a tejbe.

És akkor ne beszéljünk arról, hogy etikai szempontból mennyire korrekt egy betonkalickába zárni egy állatot egy életen át és friss táplálék helyett konzervált takarmányon tartani.

A méz a méhek hányása. Jó étvágyat hozzá.

2011. okt. 4. 12:26
 12/28 A kérdező kommentje:
Akkor jó finomat hánynak :)
2011. okt. 4. 12:44
 13/28 A kérdező kommentje:
Meg ezt azért nem így kell nézni szerintem. A méz akárhogy nézzük, ha hányás ha nem, egészséges, és rengeteg betegségre természetes "gyógyszerként" használható.
2011. okt. 4. 12:47
 14/28 A kérdező kommentje:
A tejes dologban viszont igazad van.
2011. okt. 4. 12:51
 15/28 anonim válasza:
Ráadásul a méz nem csak egészséges hanem finom is. Nekem aztán mindegy, hogy a méz hányás, szar vagy pisi, ugyan nem érdekel. Ott van a zselés szaloncukor, ami agar-agarból készül, amit vörösmoszatból nyernek. Na és, kit érdekel? Finom és kész.
2011. okt. 4. 13:55
 16/28 Skyhorse válasza:
a tej fogyasztása miért lenne természetellenes?hülyeség.Csak korral eltünnek azok az izék (nem tom hogy minek nevezik őket) a szervezetedből amelyek segítségével megemésztheted.Vannak olyanok akiknek nem.Viszont a tehenek tartásával kapcsolatban egyetértek veled.Ezért kéne támogatni a bio cuccokat hogy a hormonos,nyugtatós gazdák rájöjjenek hogy ez még sem hoz annyi pénzt mert nem veszik meg.
2011. okt. 4. 17:23
 17/28 anonim ***** válasza:
93%

szerintem nem az állatok leölése a fő borzalom, hanem ahogy tartják őket. meg amúgy is halálosan rosszul vagyok a tejtől.

de a fő ok, amiért nem eszek ilyet, hogy valamiért nem érzem ezeket a dolgokat tisztának. ez persze hülyeség, de kb. olyan, minthogy valaki undorodik a kelkáposztától vagy a gombától. az is hülyeség, mégis elfogadott.

és soha nem öltem meg se legyet, se szúnyogot. nem tartom pszichopatának azt, aki ilyet csinál (sőt néha már-már örülök, hogy elvégzik helyettem), de nekem nem engedi a lelkiismeretem.

viszont ez azért tartjuk a disznókat, hogy leöljük, elég hülye ok... ha valaki csinál egy gyereket, hogy legyen kit vernie, akkor joga van hozzá?

ami nekem a legidegesítőbb, az a sok abortuszellenes, akik tiltakoznak egy pár grammos lélegző húscafat leölése ellen, miközben simán hagynak kifejlett teheneket szenvedni. ez objektíven és felnőtt aggyal végiggondolva, elég szomorú. én mint földönkívüli eredetű lény, legalábbis így látom.

2011. okt. 4. 17:35
 18/28 anonim válasza:
42%

"mivel a hús gyilkosság"

nekem is van husom....Én egy gyilkosság vagyok!

2011. okt. 5. 08:19
 19/28 anonim válasza:
ebben semmi rossz nincs amúgy szimbiózisban élnek, úgyhívják ezt... a tehenész kap tej, a méhész kap mézet, aki szerint meg ez kizsákmányolás az két rohadtnagy maflást kap.
2011. okt. 5. 08:20
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
A méz nem hányás. A garatmirigy váladékával keverik amikor a mézhólyagból a sejtbe rakják a nektárt. Ezeknek az enzimeknek a segítségével és besűrítésével lesz a méz. A méhe a mi klímánkon nem tud életben maradni az ember beavatkozása nélkül. A vegákat több csoportra lehet osztani. Vannak akik a tojást sem eszik meg.
2011. okt. 8. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!