Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Mi a baj a...

Vegetáriánusok! Mi a baj a mézzel, és a tejtermékekkel?

Figyelt kérdés
Én nem tartom magam vegetáriánusnak, bár nem eszek húst, mivel a hús gyilkosság. Ennek ellenére szoktam enni állati eredetű termékeket, mint a méz, vagy sajtok, mert imádom. Nekem van méhész ismerősöm, ő nem bántja a méheket, szereti őket, ez ilyen kölcsönös együttélés. Legalábbis nekem úgy tűnik. Van ismerősöm aki tehenet tart, ő sem eszi meg a teheneit, csak tartja őket, ők meg cserébe adnak neki tejet. Ebben mi a rossz szerintetek?
2011. okt. 1. 11:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Én nem tartom magam vegetáriánusnak, bár nem eszek húst, mivel a hús gyilkosság"

- lehet, hogy nem tartod magad vegetáriánusnak, de az vagy. Lakto-ovo vegetáriánus, ha minden igaz.

- A hús nem gyilkosság, hanem izom és kötőszövet.

"Azért tartják a haszonállatokat,hogy a húsukat megegyük. Húsra szüksége van a szervezetnek,mással nem tudod pótolni. A szója pedig nagy mennyiségben rákkeltő.

A bolhát,vagy legyet sem ölöd meg?"

- Igen, sajnos azért tatrják őket, legtöbbször. A marihuána termesztők pedig azért termesztenek marihuánát, hogy füves cigit szívj.

- nem húsra van szüksége a szervezetnek, hanem fehérjékre, még pontosabban aminosavakra. Ezek közül is legfontosabbak az esszenciális aminosavak, melyeket a szervezet magának nem tud előállítani. Az ember számára 9 ilyen aminosav létezik. Ezeket tartalmazza például a tej, a tojás vagy a szoja is, igen jó arányban. Szóval az, hogy én hússal vagy akár fehérjeturmixxal juttatom be a szervezetembe, az édes mindegy. A lényeg, hogy bent legyen.

- a szója rákkeltőségét eddig nem sikerült bizonyítani, ergo nincs valóságalapja.

- a rovarokat nem szoktam megölni. Különben elég nevetséges összehasonlítani egy (viszonylag) fejletlen idegrendszerrel rendelkező bolhát vagy legyet egy központi idegrenszerrel rendelkező gerincessel, ls.: tyúk, disznó stb

"Vidéken nőttem fel, voltak disznóink, tyúkjaink. Nem falu, hanem város. Volt elég disznótor, "tyúktor" mégse tartom gyilkosságnak."

- miért fontos kiemelni, hogy nem falu, hanem város? Ennek így kicsit diszkrimináns a felhangja.

- attól, hogy te nem tartod gyilkosságnak, még az. Késsel vagy egyéb eszközökkel elvágjáék az állat torkát, avagy szívenszúrják, vagy egyéb módon kivégzik. Leállnak az életfunkciói, megáll a légzés, nincs keringés és pupillareflex.

"Meg a szúnyogokat is hagyod, hadd csipkedjenek"

- nem igen zavar, valamiből nekik is élniük kell. Ha mégis idegesít, befújom magam szúnyogriasztóval.

"A tejtermék fogyasztása kisgyerkekkor után természetellenes. Az ember nem képes megemészteni a tejterméket. Ezért van olyan sok tejallergiás.

A legtöbb tejtermék ipari állattartásból jön, ahol az állatokat hormonokkal és nyugtatókkal tömik. Ez mind belekerül a tejbe.

És akkor ne beszéljünk arról, hogy etikai szempontból mennyire korrekt egy betonkalickába zárni egy állatot egy életen át és friss táplálék helyett konzervált takarmányon tartani. "

- a tejfogyasztás természetellenes? És ezt mivel tudnád indokolni? Ha természetellenes lenne, nem tudnád megemészteni.

- az ember nem képes megemészteni a tejterméket... akkor én lehet, hogy egy két lábon járó kutya vagyok... sebaj, mindig az akartam lenni.

- és azért van olyan sok pollenallergiás, mert a növények és természetellenesek, mi?

- az ipari állattartással szembeni kritériumaiddal teljes mértékben egyet értek. Ezért is veszem egy tanyasi tejtermelőtől a tejet, a túrót és a sajtot. Hál' Istennek egyre jobban megy a bácsinak az üzlet, az emberek kezdenek észhez térni (már aki...)

- "a méz a még hányása". Az anyatej, amit kiskorodban szotál, édesanyád emlőváladéka volt. Azt megetted?

Bocs, hogy így elnyújtottam:)

Amúgy a kérdésedre válaszolva, nincs velük semmi baj.

19/L

2011. okt. 9. 18:37
 22/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:37

te vagy vagy? :O

18F/vega

2011. okt. 9. 18:54
 23/28 anonim ***** válasza:
vagy vagyok, vagy nem:)
2011. okt. 9. 20:09
 24/28 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 20:09

Na, értelmes VAGYok :) xD Úgy látszik a vagy szóhoz nagyon kötődnek az ujjaim, de ha jól sejtem te is gondolod, hogy arra voltam kíváncsi hogy vega vagy-e :)

2011. okt. 9. 20:11
 25/28 anonim ***** válasza:
Az se semmi, hogy utólag sem vettem észre ezt az elég súlyos elírást.
2011. okt. 9. 20:13
 26/28 anonim ***** válasza:
velem is gyakran előfordul, nem probléma:) am gondoltam, hogy mit akartál kérdezni:) vega vagyok, igen. pontosabban lakto-ovo v.
2011. okt. 9. 22:07
 27/28 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 22:07

aww cool. Én is pont lakto-ovo vagyok :) Merre laksz? Ha gondolod beszélhetünk privátban :)

Mit nem adnék ha lenne egy vega lány ismerősöm :)

18F

2011. okt. 9. 22:10
 28/28 anonim válasza:

Keves vega kérdező és társaid :)

Semmi bajom veletek..a ti döntésetek ...de nem gondolod hogy jobban hasonlítanánk a tehenekhez ha füvet kéne folyamat enni.

Evulóció...azért kaptál ilyen fogakat hogy mindent meg tudjál enni és erős maradj :) A szoja a női nemihormon termelését serkenti.. kis mértékben de így van..pasinak ez nem kell.

Hús nélkül igen nehéz pótolni a fehérje bevitelt.

A húsokban van zsír is...a zsírban pedig vitamin... szóval hogy is van ez.. (mindenkinek szíve joga eldönteni mit eszik :) de a fejlődéshez szükséges a hús :)

2011. okt. 21. 02:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!