Vegetáriánusok! Mi a baj a mézzel, és a tejtermékekkel?
"Én nem tartom magam vegetáriánusnak, bár nem eszek húst, mivel a hús gyilkosság"
- lehet, hogy nem tartod magad vegetáriánusnak, de az vagy. Lakto-ovo vegetáriánus, ha minden igaz.
- A hús nem gyilkosság, hanem izom és kötőszövet.
"Azért tartják a haszonállatokat,hogy a húsukat megegyük. Húsra szüksége van a szervezetnek,mással nem tudod pótolni. A szója pedig nagy mennyiségben rákkeltő.
A bolhát,vagy legyet sem ölöd meg?"
- Igen, sajnos azért tatrják őket, legtöbbször. A marihuána termesztők pedig azért termesztenek marihuánát, hogy füves cigit szívj.
- nem húsra van szüksége a szervezetnek, hanem fehérjékre, még pontosabban aminosavakra. Ezek közül is legfontosabbak az esszenciális aminosavak, melyeket a szervezet magának nem tud előállítani. Az ember számára 9 ilyen aminosav létezik. Ezeket tartalmazza például a tej, a tojás vagy a szoja is, igen jó arányban. Szóval az, hogy én hússal vagy akár fehérjeturmixxal juttatom be a szervezetembe, az édes mindegy. A lényeg, hogy bent legyen.
- a szója rákkeltőségét eddig nem sikerült bizonyítani, ergo nincs valóságalapja.
- a rovarokat nem szoktam megölni. Különben elég nevetséges összehasonlítani egy (viszonylag) fejletlen idegrendszerrel rendelkező bolhát vagy legyet egy központi idegrenszerrel rendelkező gerincessel, ls.: tyúk, disznó stb
"Vidéken nőttem fel, voltak disznóink, tyúkjaink. Nem falu, hanem város. Volt elég disznótor, "tyúktor" mégse tartom gyilkosságnak."
- miért fontos kiemelni, hogy nem falu, hanem város? Ennek így kicsit diszkrimináns a felhangja.
- attól, hogy te nem tartod gyilkosságnak, még az. Késsel vagy egyéb eszközökkel elvágjáék az állat torkát, avagy szívenszúrják, vagy egyéb módon kivégzik. Leállnak az életfunkciói, megáll a légzés, nincs keringés és pupillareflex.
"Meg a szúnyogokat is hagyod, hadd csipkedjenek"
- nem igen zavar, valamiből nekik is élniük kell. Ha mégis idegesít, befújom magam szúnyogriasztóval.
"A tejtermék fogyasztása kisgyerkekkor után természetellenes. Az ember nem képes megemészteni a tejterméket. Ezért van olyan sok tejallergiás.
A legtöbb tejtermék ipari állattartásból jön, ahol az állatokat hormonokkal és nyugtatókkal tömik. Ez mind belekerül a tejbe.
És akkor ne beszéljünk arról, hogy etikai szempontból mennyire korrekt egy betonkalickába zárni egy állatot egy életen át és friss táplálék helyett konzervált takarmányon tartani. "
- a tejfogyasztás természetellenes? És ezt mivel tudnád indokolni? Ha természetellenes lenne, nem tudnád megemészteni.
- az ember nem képes megemészteni a tejterméket... akkor én lehet, hogy egy két lábon járó kutya vagyok... sebaj, mindig az akartam lenni.
- és azért van olyan sok pollenallergiás, mert a növények és természetellenesek, mi?
- az ipari állattartással szembeni kritériumaiddal teljes mértékben egyet értek. Ezért is veszem egy tanyasi tejtermelőtől a tejet, a túrót és a sajtot. Hál' Istennek egyre jobban megy a bácsinak az üzlet, az emberek kezdenek észhez térni (már aki...)
- "a méz a még hányása". Az anyatej, amit kiskorodban szotál, édesanyád emlőváladéka volt. Azt megetted?
Bocs, hogy így elnyújtottam:)
Amúgy a kérdésedre válaszolva, nincs velük semmi baj.
19/L
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:37
te vagy vagy? :O
18F/vega
A válasz megírásának időpontja: ma 20:09
Na, értelmes VAGYok :) xD Úgy látszik a vagy szóhoz nagyon kötődnek az ujjaim, de ha jól sejtem te is gondolod, hogy arra voltam kíváncsi hogy vega vagy-e :)
A válasz megírásának időpontja: ma 22:07
aww cool. Én is pont lakto-ovo vagyok :) Merre laksz? Ha gondolod beszélhetünk privátban :)
Mit nem adnék ha lenne egy vega lány ismerősöm :)
18F
Keves vega kérdező és társaid :)
Semmi bajom veletek..a ti döntésetek ...de nem gondolod hogy jobban hasonlítanánk a tehenekhez ha füvet kéne folyamat enni.
Evulóció...azért kaptál ilyen fogakat hogy mindent meg tudjál enni és erős maradj :) A szoja a női nemihormon termelését serkenti.. kis mértékben de így van..pasinak ez nem kell.
Hús nélkül igen nehéz pótolni a fehérje bevitelt.
A húsokban van zsír is...a zsírban pedig vitamin... szóval hogy is van ez.. (mindenkinek szíve joga eldönteni mit eszik :) de a fejlődéshez szükséges a hús :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!