Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Hogy érzitek...

Vegetáriánusok! Hogy érzitek magatokat? Milyen különbségeket vettetek észre magatokon amióta nem esztek húst?

Figyelt kérdés
2009. máj. 17. 22:48
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
35%
Az emberek is ragadozók. Ez ellen fordulni az már a természet megbolygatása. Hús nélkül nem tudnám elképzelni az életem! Soha nem vagyok beteg, mindig jó a kedvem, nem izzadok annyira, nincsenek gyomor problémáim. Meg rajtam kívül senkinek, akit én ismerek. Egy vegetáriánus ismerősöm van, de fura módon elég hamar elfárad, fáj a feje állandóan. Látom rajta, csak hús kellene neki. A hus kell a szervezetnek! Tarst egy kutyát csak zöldségen. Biztos jol érezné magát. Ő is ragadozó, mint mi. Az őseink is húst ettek.
2009. aug. 21. 04:32
 22/58 anonim ***** válasza:
57%
Na ezt honnan szedted,hogy az emberek ragadozók?Sem a fogazat felépítése,sem a bélrendszer hosszúsága nem arra utal,hogy az ember hús evő.Pont,hogy növényevő.Talán ezért is van az,hogy nagyon nehezen emésztődik,és bomlik le a szervezetben a hús.Na mindegy,nem megyek bele.Csak kérlek ne ilyenekkel próbáld nyuktatni magadat,hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod a vágóhidak miatt.
2009. aug. 21. 22:29
 23/58 anonim ***** válasza:
37%

gumós zápfog = mindenevő . Rosszul fogalmaztam akkor. Biologiábol nem tanultátok? Szükségünk van növényre is meg husra is.

Semmiféleképp nem növényevésre lettünk. Ez van.

A vegetáriánus étkezés nem természetes.

csak egy pl.

A most 12 éves gyerek angolkóros és csontjai annyira törékenyek, mint egy 80 éves embernek.

Egy 12 éves skót lányt úgy neveltek fel a szülei, hogy szigorú vegetáriánus étrenden tartották. A lány rendellenes csontfejlődés miatt került a kórházba, különösen a gerince van rossz állapotban, ami olyan, mint egy 80 éves nőé.

Az orvosoknak jelenteniük kellett az esetet a rendőrségnek és a gyermekvédelmi hálózatnak, mivel úgy gondolják, hogy szülei vegetáriánus szokásainak köszönhető a gyerek állapota.

A kislány születése óta nem evett húst és tejtermékeket. Ennek köszönhetően súlyos angolkórban szenved és számos csontja is eltört már.

Ezt az állapotot a D-vitamin hiánya idézte elő, ami ahhoz kell, hogy felszívódjon a kalcium és a májban olajos halban,húsban és különböző tejtermékekben található. A D-vitamin hiánya odavezet, hogy a csontok törékenyek lesznek és meggörbülnek

2009. aug. 22. 03:44
 24/58 anonim ***** válasza:
62%
Akkor nézd meg milyen problémákat okoz a húsevés.Előadásokon vettem részt,ahol orvosok beszéltek erről a témáról,úgy hogy nem fogsz meggyőzni,és ha ősszehasonlítjuk a ragadozókkal a bélrendszerünket,akkor az embereké,felettébb rövidebb,ami kevés ahhoz,hogy 100%-an megemésszük a húst,és a fogazatunk is teljessen más.Ja,és azért mert találtál 2 példát,amit elhiszek,mert vannak olyanok,akik nem táplálkoznak helyesen,de akkor az a rengeteg mindenfajta súlyos betegségben szenvedő ember,aki húst fogyaszt,akkor az csak genetikai okok miatt van nem???Nem megyek bele,mert nekem más a véleményem mint neked,nálunk generációk nőttek már fel vegetáriánusként a családban,többek között én is,soha még csak vérszegény sem voltam.Nem kell támadni a vegetáriánusokat,csak azért,mert másképp gondolkodnak,ja a háziorvosom is vegetáriánus.A húsipar az egyik legnagyobb üzlet,el kell hitetni az emberekkel,hogy hús nélkül nem lehet,csak betegen élni.Vicc.Engem nem tudnak meggyőzni,35 éves vagyok,és soha egy törésem,vagy komolyabb betegségem nem volt,pedig 5-tusáztam,és sokat estem.Állati fehérje nem csak a húsban van,és minden más ásványi anyagot,és vitamint be lehet vinni más élelmiszerekből is,így én nem eszem meg a húst.Te tegyél másként,mert másként gondolkozol,de kérlek,ne magyarázd meg,hogy vegetáriánusnak lenni egészségtelen,mert ez nem így van.
2009. aug. 22. 09:01
 25/58 anonim ***** válasza:
40%

"A most 12 éves gyerek angolkóros és csontjai annyira törékenyek, mint egy 80 éves embernek.

Egy 12 éves skót lányt úgy neveltek fel a szülei, hogy szigorú vegetáriánus étrenden tartották. A lány rendellenes csontfejlődés miatt került a kórházba, különösen a gerince van rossz állapotban, ami olyan, mint egy 80 éves nőé.

Az orvosoknak jelenteniük kellett az esetet a rendőrségnek és a gyermekvédelmi hálózatnak, mivel úgy gondolják, hogy szülei vegetáriánus szokásainak köszönhető a gyerek állapota.

A kislány születése óta nem evett húst és tejtermékeket. Ennek köszönhetően súlyos angolkórban szenved és számos csontja is eltört már.

Ezt az állapotot a D-vitamin hiánya idézte elő, ami ahhoz kell, hogy felszívódjon a kalcium és a májban olajos halban,húsban és különböző tejtermékekben található. A D-vitamin hiánya odavezet, hogy a csontok törékenyek lesznek és meggörbülnek"

Ezen mit nem lehet elhinni? A D-vitamin nem orvos által létező vitamin? Vagy az csak egy meselem? És mi miért higyjük el azt, hogy a vegetáriánusság egészséges? Gumós zápfog, vagyis MINDENNEVŐ. Vagyis ZÖLDSÉG is, HÚS is. Nyilván több zöldséget kell enni, mint húst, de húst is enni kell. A vegetáriánusok szerint az ember növényevő. Az egyik állat is növényevő, őt szarvasmarhának hívják, Az én kis barátomnak redős fogazata és négy gyomra van. Az embernek nem. Akkor miért is lennénk növényevők?

2009. aug. 22. 19:59
 26/58 anonim ***** válasza:
60%
A D vitamin a csontképződéshez szükséges elengedhetetlen vitamin.A szükséges D vitamin 80%-át a szervezet maga álítja elő a napfény hatására.A téli időszakban jobban oda kell figyelni a bevitelre,(tejtermékek,félbarnakenyér,vargánya,csiperke gombában található),nem szükséges a hús,ahhoz,hogy a megfelelő mennyiséget bevigyük.Gondolom az a szülő,és ebben egyet értek gondatlanúl nem vitte eleget napfényre,és nem figyelt oda a táplálkozásra.Ez elitélendő,de ez vonatkozik olyan húst fogyasztó szülőre is,akik nem figyelnek oda a helyes táplálkozásra.
2009. aug. 22. 23:04
 27/58 anonim ***** válasza:
68%
Ja,és egy szóval nem írtam olyat,hogy nem hiszem el amit írtál.Olvasd el mégegyszer.Én arra utaltam,hogy biztos előfordul,ha valaki nem figyel oda az étkezésére,hogy ilyenek történnek,de ez nem csak a vegetáriánusokra vonatkozik.De,a vegetáriánus élet nagyon egészséges,csak sokan nem is tudják mit takar ez valójában.Azt gondolják,hogy akkor fözeléken,meg salátákon élünk.A húsban a fontos vitaminok,ásványi anyagok mellett mérgező anyagok is vannak ,amik nehezen vagy egyáltalán nem bomlanak le a testben.Hosszútávon bélrendszeri,gyomor,érrendszeri stb problémákat okozva.Példáidat elhiszem,de nézz körül a világban,mennyi ilyen,és más beteg ember él a földön,aki húst fogyaszt?Rengeteg,és töbsége nem genetikailag lett beteg.De ha véletlen találnak 1-1 példát,aki véletlen vegetáriánus volt,akkor azt azonnal előveszik.A fiam barátja imádja a húst,mégis gyógyszert kap,mert olyan mértékű a vashiánya.Érdekes azért,hogy ha valaki dohányzik,kisgyerekkel a karján,vagy értéktelen élelmiszerekkel(chips,gumicukor,stb)neveli fel a gyerekét,az nem probléma,ő róluk senki nem ír,de ha valaki vegetáriánus,egyből előveszik,hogy egészségtelenűl él.Nevetséges.Ennyi.
2009. aug. 23. 08:20
 28/58 anonim ***** válasza:
50%
Én nem azt mondtam, hogy húst hússal kell enni, de bizonyos mértékben arra is szükségünk van. De ha te nem eszel húst, ez a te szíved joga, én elfogadom.
2009. aug. 23. 13:19
 29/58 anonim ***** válasza:
43%

de ti b*meg olyan szánalmasak vagytok:D

minek irogattok ide h jajj én nem tok hús nélkül élni.. kérdezte valaki?:DXD

2009. aug. 23. 15:01
 30/58 anonim ***** válasza:
39%
Csatlakozom az előttem szólóhoz,mert tényleg nem ez volt a kérdés,és nem is azoknak szólt,akik húst fogyasztanak.
2009. aug. 23. 17:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!