Vegetáriánusok! Hogy érzitek magatokat? Milyen különbségeket vettetek észre magatokon amióta nem esztek húst?
Köszi,én régóta felhagytam a húsevéssel és azóta sokkal jobban vagyok.Erőnlétem,kitartásom,egészségem teljesen OK!Egy fontos különbség:amióta vegi vagyok,kevesebb alvás is elegendő.
...és egy-két reagálás:
"Az én kis barátomnak redős fogazata és négy gyomra van. Az embernek nem. Akkor miért is lennénk növényevők?" -A gorilla miért növényevő?Talán annak is négy gyomra van meg redős zápfoga?
"gumós zápfog = mindenevő .Biologiábol nem tanultátok?" -Ja,minden úgy van,ahogy tanultuk?Nekünk azt tanították,hogy 1956-ban ellenforradalom volt.Akkor mégsem nemzeti ünnep?
""Az én kis barátomnak redős fogazata és négy gyomra van. Az embernek nem. Akkor miért is lennénk növényevők?" -A gorilla miért növényevő?Talán annak is négy gyomra van meg redős zápfoga?
"gumós zápfog = mindenevő .Biologiábol nem tanultátok?" -Ja,minden úgy van,ahogy tanultuk?Nekünk azt tanították,hogy 1956-ban ellenforradalom volt.Akkor mégsem nemzeti ünnep?"
Nehéz felfogni, hogy mindenevők vagyunk? Hogy te nem eszel húst, az a saját döntésed, amit tiszteletben tartunk, de nem kellene ilyen hülyeségeket írni.
"Hello 11.59! :) Én kételkedem benne,hogy mindenevők vagyunk,hiszen a mindenevéssel összeszedett betegségekből(pl.rák)pont a növényevéssel lehet kigyógyulni."
A mindenevőben benne van a növény is. Szerinted minek a gumós zápfog? Dísznek? Ha növényevők lennénk, akkor nem ilyen fogazatunk lenne, de szerintem ezt hiába is magyarázom neked, te legyél csak növényevő (semmi bajom a vegetáriánusokkal, mert én is szemi-vegetáriánus vagyok, de nem kell ilyeneket írni).
Gratulálok ehhez az értelmi szinthez, amit az elöttemszólónak sikerült megütnie.
Én 16 éves vagyok kb fél éve vega. Sok különbséget nem érzek, de valószínűleg azért, mert amikor még ettem húst, akkor sem valami sokat. És eddig arra sem nagyon figyeltem, hogy milyen növényekre van szükségem ahhoz, hogy minden szükséges anyagot megkapjon a szervezetem. De szerintem így is, úgy is lehet egészségesnek meg betegnek is lenni, nem csak ezen múlik.
Szerintem teljesen felesleges az a vita, hogy melyik az egészségesebb, a vegyes táplálkozás, vagy a vegetáriánus életmód. Ugyanis, mivel feltételezem, hogy közülünk nem sokan végeztek orvosi egyetemet, nem tudjuk, hogy pontosan milyen is a szervezetünk. Az viszont biztos, hogy ha növényevők vagyunk, akkor sem lehet minket a szarvasmarhákhoz sorolni. Ugyanis nem minden növényevő ugyanazokat a növényeket fogyasztja. A koala például csak eukaliptusz levelet eszik, neki arra van szüksége, de nem hiszem, hogy egy tehénnek ez egészséges lenne.
Az teljesen igaz, hogy a Föld sokkal több embert tudna eltartani, ha azok csak növényeket ennének. (Mindenki döntse el maga, hogy ez jó-e)
A Te világszemléleted viszont mindenféleképpen kihat a gyerekeidére. Szóval, ha náci vagy, akkor valószínűleg a gyereked is az lesz, mivel azt a példát látja. És nem hiszem, hogy bárki is a saját nézeteivel, meggyőződésével ellentétesen nevelné a gyerekét.
Az a két példa a beteg kislányokról pedig szerintem csak egy kiragadott eset. Inkább nézd meg azt, hogy hány húsevő angolkóros és hány vegetáriánus van, végezz genetikai vizsgálatokat és ha teljes bizonyossággal állítod, hogy azért beteg, inkább csak akkor írd ki. Ez pont olyan, mint amikor meghal egy otthon született gyerek és rögtön felelősöket keresnek, de azt nem nézik, hogy a kórházban mennyi gyerek hal meg, akinek igazából semmi baja nem volt... Nem akarok nagyon eltérni a tárgytól.
Még annyit hozzátennék, hogy én nem állatvédelemből lettem vegetáriánus, bár elég szörnyűnek tartom, hogy erre tenyésztik az állatokat, de a vadonélők egy részét is meg kell enni (vagy legalábbis ölni, nem feltétlenül az embereknek), hogy ne szaporodjanak túl.
Én meg tészta evő vagyok, úgy igazán a húst se szeretem, de a zöldségeket meg egyátalán nem úgyhogy tésztát tésztával. Egyátalán nem vagyok kövér, mindig jól érzem magam és tök jól vagyok:D
Ebből is látszik hogy ez 100%-osan emberfüggő. Mindenki azt egyen ami neki jólesik...
(de a ha végképp választanom kéne, akkor húsevő lennék)
Ha Vallási szemszögből nézzük, akkor Isten azért teremtette az álltaokat, hogy megegyük őket. Ha nem Vallási-ból nézzük, akkor is azért van az állat, hogy megegyük. Természetesen nem azt mondom, hogy öljük halomra az állatokat, csak mindig annyit ammennyi kell. Ha nem ennénk húst, nem vadásznánk stb. akkor mekkora lenne a túlszaporodás?(pl.nyulak). Én azon a véleményen vagyok, hogy az embernek mindenre szüksége van, húsra és zöldségekre egyaránt. Több vega ismerősömtöl hallottam, hogy azokat a vitaminokat amik a húsban vannak mindenféle vitaminokkal és tablettákkal helyettesítik. A szervezetnek MIND A 2-RE szüksége van(mármit hús/zöldség)
A sertés is mindent megeszik, a csalántól elkezdve a gazdi lábáig... ( [link] )
Együnk mindent, ami jólesik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!