Vegetáriánusok! Hogy érzitek magatokat? Milyen különbségeket vettetek észre magatokon amióta nem esztek húst?
szerintem beteg dolog vegának nevelni a gyereket, akár tetszik akár nem, a vegetarianizmus a jelenlegi hivatalos egészségügyi/tudományos állások szerint alternatív étrend, amit szerintem a gyerek majd szépen eldönt hogy felvesz e vagy sem, mikor már elég érett szellemileg! nem akarom átterelni más témára a beszélgetést, úgyhogy csak zárójelben jegyzem meg, hogy én pl ezért nem támogatom a gyerekek megkeresztelését sem, mindenki majd eldönti mikor tudja mi mit jelent.
ez az angol kislány lehet hogy egyébként is rosszabb génekkel született, ha már a retardált lázadó szülei nem képesek kicsit megalkudni az elveikkel egy emberi élet miatt, amiért ők a felelősek, akkor legalább olvasnának utána melyik tápanyagot mivel lehet pótolni, és emellett tömnék 6osával a vitaminokat a gyerekbe.
tisztelek minden vegetariánust, aki így szabadabbnak érzi esetleg magát, de másokat azért ne akarjunk már rákényszeríteni, meg megmagyarázni hogy ez a normális! ha én is elfogadom és tisztelem a döntésüket ők is az enyémet és ne gyilkosozzanak már le. egyébként a fél év alatt amíg nem ettem húst, én is energikusabbnak, könnyebbnek éreztem magam, plusz nem izzadtam, de ha egyszer kívántam a húst, gondoltam semmi értelme átb*szni magam, úgyhogy azóta az arany középút: azt eszem amit kívánok, nem húst eszem jobb híján is.
a tudományos tényekhez annyit tennék hozzá, hogy ez a legnagyobb hülyeség, hogy a vegák kevesebbet gázoznak, (széndioxidot lehet nem termelnek annyit, mivel a f*ng metán) a fél évem alatt én is, és egyébként a rengeteg vegetariánus ismerősöm is sokkal többet és szaftosabbat rottyant a jókora növényi rostmennyiség miatt.
Ez nyilvánvaló, hogy mindenki a helyes útra próbálja nevelni a gyerekét, csak azért ne feketén-fehéren lássuk hogy általános=rossz, teljesen más=jó.
Minden vegetariánus szülőnek meg kell adni az esélyt a gyerekének, hogy dönthessen felnőtt korában ő hogy akarja élni az életét, ez nem túl sanszos, ha a gyerek 20 évesen lát először húst.
Én személy szerint támogatnám a meleg pároknak is gyerek örökbefogadását, ha a kezdetektől fogva tisztáznák a gyerekkel, hogy "kisfiam/kislányom mi mások vagyunk apával mint a többiek, mert mi így döntöttek, és nekünk így jó, másoknál egy nő és egy férfi szereti egymást, és majd te ha felnősz úgyis érezni fogod, neked hogy lesz jó, mi támogatni fogunk bárhogy is legyen"
Hát szerintem itt ugyanezt kéne a vegetariánus szülőknek is, és hatalmas tiszteletem azoknak, akik a felelősségük alá tartozó emberi életért cserébe kicsit feladnak az elveikből, és húsos ételt is készítenek a gyerekeiknek!
Mert ugyan a húsevés is a berögződött, általános, stb dolgok közé tartozik, de azért a dohányzással ne keverjük össze.
A húsban levő méreganyagok mellett ott van simán a nem jól megszervezett vega élet okozta vitaminhiány is.
Szóval nekem annyi a véleményem, hogy mindenki egyen amit akar de ésszel és mértékkel..
Én 12 éve vega ,előtte és egész gyerekkoromba betegeskedtem,vérszegény voltam,minden évben min 2* voltam korházba.
Miota ugy döntööttem nem eszem hust sokkal jobban vagyok ,beteg max 1 évbe 1* egy ki s megfázás.
Volt egy vizsgálat ami kimutatta h nincs semmilyen állati maradvány a szervezetembe.Ezt a húsevők is elmondhatják?
Fiatalon tényleg lehet vki jól mindenek ellenére de nézzetek körül 40 felett.
De természetesen tartsuk tiszteletben egymás evési szokásait!
A gyermekem húsevő.De Ő életem értelme. No komment.
Egyébként nemannyira a husevés mint az állatatrtás zavar inkább.Az horror.
Pakisztanban a gyerekeket szuletesuktol fogva vegetarianusnak nevelik vallasi okokbol.
Az atlageletkor kb 80 ev (kiveve a haborus teruleteken).
Munkam soran rengeteg emberrel talalkoztam ebbol az orszagbol es a 99% uk meg nathas sem volt soha ill. soha eletukben nem vettek be gyogyszert.Tehat az, hogy valaki szuletesetol nem eszik hust semmilyen karos kovetkezmennyel nem jar.
Es amugy meg nem kell hozza orvosnak lenni, barki akinek gyereke van/volt egyertelmu: amikor elkezdik a kedves anyukak a hozzataplalast, es a gyereknek konyorognek, hogy "na egy kis husit is egyel mar mama kedveert" az vajon miert van? A gyermek szervezete miert utasitja el alapbol a hust?Nehezen ragjak meg, kikopik a husdarabokat.Azert mert nem erre lettunk kodolva.
Amugy meg felesleges oktatni egyik tabort is, mert mindenkinek joga van a sajat velemenyehez, csak az a vicces, amikor a "beetetett" husevok arrol predikalnak, hogy a hus az egeszseges, de ha egyszer is tudomast szereznenek, hogy milyen hormonokkal ill. mas anyagokkal nyomjak teli a reggelijuket (amiket sajnos a terhes nok/ szoptatos anyukak a kisbabajuknak is tovabbadnak!) akkor valoszinuleg az lenne az utolso nap, amikor hust vennenek a szajukba.
Na pa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!