Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Hogy érzitek...

Vegetáriánusok! Hogy érzitek magatokat? Milyen különbségeket vettetek észre magatokon amióta nem esztek húst?

Figyelt kérdés
2009. máj. 17. 22:48
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim válasza:
62%

vega ellenesek!!! Én sem értek ezzel egyet, de nem kell fikázni mindenkinek szive joga mit csinál és hogy étkezik, nem kell piszkálni, ha ennyire nem bírjátok őket akkor mit kerestek itt???

Vannak ebben is jó dolgok. Én spec gondoltam hátha találok vmi jó kis sali receptet. Olyían változatos dolgokat találnak ki hús nélkül, értékelem a kreativitásototkat!!!

2009. jún. 2. 11:51
 12/58 anonim ***** válasza:
40%
"Vega ellenesek!!" Na akkor ezt én magamra veszem. Jó, igaz, hogy nem tolerálnak titeket. Én most ráveszem magam, hogy tolerájjalak titeket, de nekem egy vegetáriánus se mondja, hogy ő milyen egészséges. Egyél azt amit akarsz, szíved joga, de engem ne hit téríts, hogy ez milyen egészséges, mert nem az. Elismerlek titeket, mint vegetáriánus, de rögtön bedurran az agyam, mikor azt mondjátok, hzogy ez milyen jó dolog, meg hogy legyek én is az.
2009. jún. 2. 16:22
 13/58 anonim ***** válasza:
71%
én 16 éves vagyok 2éve vagyok teljesen vega. engem még ma is szekálnak, de nem törődök vele. mindenki azt eszik, ami neki jó, mindkettőnek megvannak az előnyei. kár az étkezései szokásai miatt b*ogatni a másikat...
2009. júl. 2. 12:48
 14/58 anonim ***** válasza:
70%
utolsó előtti, akkor remélem te se mondod soha egy vegának se, hogy mien egészséges húst enni.
2009. júl. 2. 18:09
 15/58 anonim ***** válasza:
76%
Senki nem próbált itt senkit vegetáriánus életmódra téríteni. Igen magadra veszed? Ki kérte... nem kell vegetáriánusnak lenni. Ez a kérdés a vegetáriánusoknak szólt. Amúgy a húst is evő emberek dagadtak, narancsbőrösek és hamarabb is öregednek. Én nem vagyok teljesen vegetáriánus, csak vegan. De így érzem jól magam. ^^
2009. júl. 4. 19:52
 16/58 anonim ***** válasza:
81%

én fél évig húztam vegaként, mármint nem hívtam magam vegetariánusnak a fél évemre. akkor költöztem el otthonról, és a saját lakásban jött a főzés dolga, és akkor jöttem rá hogy én hozzá nem nyúlnék a nyers húshoz, és akkor belegondoltam hogy mitől más az ha elém teszik megfűszerezve. na ettől vezérelve nem is kívántam egyáltalán, a gyrosos előtt se meg sehol. aztán fél évre rá a kedvenc szórakozóhelyemen voltam a barátokkal, és a helyi speckó hamburgert megkívántam. azóta pedig ahogy esik.

én azalatt egészségileg ugyanúgy voltam mint most, mondjuk sose voltam betegeskedő típus. talán annyi hogy kicsit könnyebbnek, energikusabbnak éreztem magam, mint most vagy előtte. akkor is jól tudtam lakni, de nem volt soha ilyen "eldőlök olyan szarul vagyok" érzésem. meg érdekes módon akkor egyáltalán nem izzadtam nyáron se, ez nem tudom miért lehetett.

2009. júl. 8. 17:42
 17/58 anonim válasza:
95%

Én kb 5 éve vagyok lakto-ovo vegetárniánus, vagyis tejtermékeket is fogyasztok és tojást is. Ez nálam azt jelenti, hogy tojásos nokedlit, vagy tojásos lecsót megszem, vagy a rántott karfiolt, ahol tojás van a bundában, de tükörtojás/főtt tojás/rakott krumpli nem. A tejtermékek közül pedig kizárólag sajtot eszek, pl. mozarella, trappista, eidámi, óvári, feta.

Vannak olyan esszensziális amonisavak, amelyeket csak állati éredetű táplálékból lehet felvenni. Ilyen módon tényleg egészséftelen a vegán étkezés, de vajon mennyivel egészségesebb egy hormonokon hízlalt szarvasmarha elfogyasztása, akit erre tenyésztettek olyan elszomorító körülmények között, hogy a szegény állat egész életében nem látott napfényt, mert ki sem mozdult a váju mellől a karámból, ahol futószalagon viszi el a gép alóla az ürüléket, a tápot pedig időzítve adja egy másik gép. Az ilyen szegény állat monden szövete tele van mérgekkel és savakkal az egész életében elszenvedett stressz miatt, majd végül úgy végzi, hogy egy szögbelövővel fejbelövik (ez a vágóhíd), miután a rákos daganatokat kivágják az izom és zsírszövetből és csak a maradékot lehet megvenni a hentesnél. És ez csak egy rövid összefoglaló volt. Viszont a sajtból is hozzá lehet jutni a hiányzó fehérjékhez.

Ja egyébként a nagyüzemi szarvasmarhatenyésztés legújabb találmánya, hogy az állatokat már néha kiengedik a legelőre, füvet legelni. Ilyen már nincs Nyugat-Európában, ezt a tenyésztési formát elnevezték "mozgó húsnak", mert az állat méhány kört megtehet élete folyamán a füvön, és az ilyen állat húsáért 15x annyit fizetnek.

Na szóval én királyul érzem magam, bár 1-2 évig nehezn ment az átállás, mert zöldségből 5x annyit kell enni, mint húsból, hogy ugyanannyi energiához jusson az ember.

Nekem lassú, nehéz, fajdalmas volt az emésztése, sűrűn fájt emiatt a fejem, mióta nem eszem húst elmúlt a székrekedés problémám és ennek vonzatai.

Ebben az életemben én már nem eszem húst, az biztos. Csak szarul érezném magam fizikailag tőle. Fáradtság, fejfájás, székrekedés, szédülés, izzadás. Nem kell ez nekem, megvagyok nélkülük.

2009. júl. 16. 01:32
 18/58 anonim válasza:
90%

1 KIS VEGAOKTATÁS :

Ezt 1 újságban olvastam és úgyérzem nagyonis igazak mert én is vega vagyok és hasonlók a tapasztalataim:

- Ritkábban lesznek betegek

- Jobb az erőnlétük

- Több az energiájuk

- Élesebb a hatodik érzékük

- Nyugodtabbak, és jobban viselik a stresszt

- Hajlamosabbak az együttérzésre

- Kímélik és óvják a föld erőforrásait

- Kevesebb széndioxidot termelnek(Ezalatt azt érti hogy nem fogod eregetni a galambokat percenként)

Ha valaki vegetáriánus az nem mindig azt jelenti hogy nem eszik húst. Össz 5 csoportja van :

- Szemivegetáriánus : Kizárólag a vörös húsokról és a gyakori húsevésről mondanak le az alkalmankénti csirke- és halfogyasztást nem vetik meg a tejterméket és a tojást is rendszeresen fogyasztják.

- Ovo-lakto vegetáriánus : Hús egyátalán nem viszont a tejtermékek a tojás és egyébb állati eredetű temékek szerepelnek az étlapjukon.

- Laktovegetáriánus : Húst és tejterméket nem esznek de a tojást igen.

- Vegán : Alapelvük hogy minden életet tisztelni kell ezért kizárólag növényi eredetű táplálékot esznek. Elutasítják a megölt állatok húsát nem vesznek el állatoktól tejet, tojást és mézet sem.

EZÉRT LEGYÉL VEGA :

Ha minden ember áttérne a vegetáriánus életmódra akkor véget lehetne vetni az éhezésnek a Földön. Mert mire egy sertés eléri a vágósúlyát addig több tonna gabonát etetnek meg vele ebből a gabonamennyiségből 25 ezer ember egyszeri ebédjét lehetne biztosítani.

2009. júl. 28. 10:48
 19/58 anonim ***** válasza:
66%
Én 15 éve vagyok vegetáriánus.Egészséges.Tévhit,hogy a húsra szüksége van az emberi szervezetnek.Az állati fehérjére igen,de ahhoz nem kell lemészárolni kegyetlenül az állatokat.Ott vannak erre a tejtermékek.Persze el kell hitetni az emberekkel,hogy a húsra szükség van,mert túl nagy üzlet a húsipar,hogy ezt hagynák csődbe vinni.
2009. aug. 2. 09:39
 20/58 anonim ***** válasza:
83%

Igen! A vegánok, vagy legalább vegetáriánusok: kevésbbé szennyezik a környezetüket, szelídebbek, együttérzőbbek,

nem mészárolnak le élő állatokat kegyetlen módon, nem tömik a libát, szenvedést okozva ezzel

nem eszik meg a fájdalommal, stresszel, mérgekkel, halállal telt húsokat,

nem lakomáznak a szükségleten túli evéssel más élőlények szenvedése és halála árán.

Én tisztelem mindezekért őket.

De senkinek sem tenném kötelezővé.

2009. aug. 2. 23:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!