Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tulajdonképpen ha nem eszem...

Tulajdonképpen ha nem eszem húst akkor hogy segítek az állatoknak?

Figyelt kérdés
Én most próbálkozom a vegetáriánus életmóddal, de ezt nem értem. Ha a húst mindenki megrendelné és aszerint vágnák le az állatokat akkor ok, de így? Ugyanannyit fognakl lemészárolni nem? Csak amit nem eszel meg azt kidobják..ez az elmélet hogy akkor megmenekül pár állat csak úgy lehetséges ha egy rakás ember lesz vega és akkor csökken az igény?
2011. jún. 30. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
36%

Patkányok mindenevőek,ahogyan az ember is állítólag. Az ember se tudna,sertéseket,meg tehént ölni,valós,természetes állapotában,kés,lándzsa,vasvilla,géppisztoly stb nélkül.

MI támadunk titeket.Ez nevetséges.

2011. júl. 21. 18:13
 62/75 anonim ***** válasza:
52%

Vegák támadnak?Szeretnék néhány idézetet iderakni,amit a vegetarianizmus témánál feltett kérdésekhez írtak a húsevők:

"Nagy h*lyeséget csinálsz remélem belátod, a kieg. vitamin nem lesz olyan mintha megennél egy főtt tojást.

Egyél rendesen mert baromi beteg leszel."

"Vega 4 és 6 éves gyerekek?

Bottal verném agyon a szüleiket..."

"Pedig azt kéne, nekik pár salátalevél, gyerekeidnek meg húshegyek... Ha kérnek adni nekik, szüleik meg pukkadjanak meg. :)"

"Attól még hogy valakinek nem izlik a hús az ne vegetáriánusozza már magát basszus! És a föld az EMBERÉ, nem majmok és oroszlánok között élünk"

"utolsó elötti: húha, most keményen leoltottál:)

utolsó: rohadt zsidó "

"hiheteltlenek vagytok, 24 komment :DDD A vegák akkor is mind pőcsök, eggyik sincs kigyurva, mindegyik vézna kis gecí, húst nem esztek, bezzeg az utcákat nem söpritek, szemetet nem szedtek, egyáltalán nem tudjátok mit jelent TENNI valamit a természetért, és azt hiszitek mekkora arcok vagytok hogy azzal véditek a természetet hogy nem esztek húst"

"Mindig is volt ez a baromság. Néhány agyhalott ember azt gondolja, mert nem eszik húst milyen jót tesz a szervezetének, aztán 50 méterről is felismerhetőek ezek az emberek. "

"De eljöhetnél egy pár hétig betonozni meg falat rakni velem 14-16 órába, és naponta csak kétszer állunk meg enni: te zöldet, én meg valami döglött állatot :) "

"Bezzeg a növényeket mindenki megeszi szívtelenül, ők is éltek valaha."

"vérbeli húszabáló vagyok..nyammi:P ehehehehe XD "

"Á, nem tudjátok ti, milyen jó egy disznóölésen a még testmeleg húst és zsírt összevágni, darálni, keverni, a saját kezeddel állítva össze a legfinomabb falatokat. A malac fülét levágni és egy kis sóval nyersen elropogtatni... nyammm... "

"Akik nem esznek húst azok nyápicok már bocs. "

Ez csak néhány...

2011. júl. 21. 18:51
 63/75 anonim ***** válasza:
0%
Ezt is másold már hozzá: Te is hüly.e nyálverő, világmegmentő vega vagy.
2011. júl. 21. 19:22
 64/75 anonim ***** válasza:
11%

Igen, mindenevő, tehát nem ragadozó. Egy szélsőséges kísérlettől ne akarjunk már reális eredményt várni.

Mégis mi a nevetséges? Az, hogy süt a soraidból a cinizmus? Édes istenem, tényleg valaki nagyon kattant, nekem eszembe nem jutott volna kigyűjteni az itteni hozzászólásokat, pedig meggyőződésem, hogy ez visszafelé pláne igaz. A legtöbbjükben mi a sértő?

Bár végülis mindegy, sose foglak benneteket megérteni és nem azért, mert nem esztek húst. Az pont annyira érdekel, mint a szexuális beállítottságotok: semennyire. Viszont a reakcióitokból az a vicc jut eszembe, mikor nyuszika kölcsön akarja kérni a medve porszívóját. Gondolom ismeritek...

2011. júl. 21. 21:46
 65/75 anonim ***** válasza:
43%
ez olyan demagóg... szemezgetsz a támadó kommentekből (pedig van néhány amelyik nem is támad, csak azt mondja, ő miért szereti a húst) buta emberek mindkét táborban vannak/lesznek.
2011. júl. 22. 15:38
 66/75 anonim ***** válasza:

Hát igen, az emberek jó részénél kiveri a biztosítékot, ha valakiről megtudják, az nem eszik húst. Pedig én sem "térítek" erőszakosan, és nem is híresztelem. Mégis, ha kiderül, sokszor kapok én is hasonló megjegyzéseket, mint pl. az alább kigyűjtöttek. Sőt...

Néha azt gondolom, ha pedofil lennék (Pl.) lehet ,hogy azt a társadalom jobban elfogadná, mint azt, hogy vegán vagyok. Pedig ezzel az ember nem árt senkinek.

2011. okt. 25. 08:59
 67/75 anonim ***** válasza:
49%

A kérdésre a válaszom: "..Tulajdonképpen ha nem eszem húst akkor hogy segítek az állatoknak?..."

Igen, segítesz. Mert miattad már nem ölnek le több állatot. Bármilyen nehéz is elképzelni, de mindenki része a fogyasztói társadalomnak, és a kereslet határozza meg a kínálatot. Egy embernek évente kb. 50-80 állat halála szárad a lelkén, attól függően mennyi húst eszik (Amerikában, Angliában ez a szám sokkal magasabb).

Sokan úgy reagálnak: "..attól, hogy én nem eszem húst, még nem változik semmi..". Erre csak annyit kérdeznék, szavazni miért mennek el az emberek, hiszen ugyanúgy csak "egy" döntéssel járulhatnak hozzá az eredményhez, a végén mégis az a sok "egy-egy" ember határozza meg az eredményt, pedig csak egy szavazatot adhatott. Tehát nem igaz, hogy nincs kihatással.

Még egy példa. Konkrét magyarországi adatokat nem ismerek, de pl. Németországban Kb. 5millióra tehető a vegetáriánusok, és kb. 800ezerre a vegánok száma. Ami azt jelenti, hogy igencsak befolyással van a döntésük a hús-, tej-, és tojásiparra. Csak számoljátok ki, ha egy ember legkevesebb 300gr. húst eszik egy nap (mindegy milyen formában), akkor emiatt az 5.800.000 ember miatt hány új üzemet és vágóhidat kellene létesíteni, ha holnaptól mindannyian visszaállnának a húsevésre? És ez hány millió állat szenvedését és halálát jelentené nap mint nap???

2011. okt. 25. 09:14
 68/75 anonim ***** válasza:
Kit éedekel, hogy levágnak egy állatot most komolyan? Ha nem szadista módszerrel csinálják akkor kit érdekel? Ez a táplálékláncban betöltött szerepe.
2011. okt. 25. 15:28
 69/75 anonim ***** válasza:
Kik vannak lepontozva? a nem vegák...na ez a szánalom :P
2011. okt. 25. 16:48
 70/75 A kérdező kommentje:
amúgy de, pont hogy kínhalállal hal meg
2011. okt. 25. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!