Tulajdonképpen ha nem eszem húst akkor hogy segítek az állatoknak?
Ha mindenki vega lenne, kihalnának a haszonállatok. Pl. a disznót másra nem tartják, csak a húsáért. Ha senkinek se kell a húsa, kinek kellenek disznók? Sokat segítettünk..
Egyébként vigyázz, mert azt olvastam, hogy aki húst eszik, abba beleszáll a halott állatok halálsikolya ;)
Egy csomó növény van, ami nem nő tovább ha leszedik a termést/learatják, szaporodni meg végképp nem szaporodik termés nélkül (csak ha szaporítják).
A disznó pont ilyen - ha levágod, nem nő tovább, ha szaporítod, akkor szaporodik.
Hidd el, nem ennék koalamacit, de a fogyasztási célra tenyésztett állatot megeszem. Mint ahogy az sem jutott eszembe, hogy kimenjek az erdőbe legelni - a termesztett növényeket eszem. Ahogy több száz, több ezer éve teszik ezt az emberek. Ennyi.
Ha nem tetszik, maradnak a műanyagok, azt meg inkább nem eszem.
Köszönöm a válaszokat.
Én nem kötekedni akartam, föltettem egy kérdést és leírtátok hogy mekkora barom vagyok az összes vegetáriánussal együtt. Engem nem ez érdekel.
Ha Te egymagadban nem eszel húst, attól természetesen nem fog összeomlani a hústermelés iparága. Viszont egyre többen neme esznek, akkor egyre kevesebbet fognak termelni. A kereslet szabályozza a kínálatot.
Meg legalább a Te lelkiismereted is tiszta lesz.
Kérdésedben már meg is adtad a választ. Egy fecske nem csinál nyarat, a te kieső keresleted nem fogja befolyásolni a piac kínálatát.
Üdv!
11:01:
Nagyon nagy tévedésben vagy! A hús előállításához sokkal nagyobb földterület kell, hiszen 1000 nm-nyi sertéstelep etetéséhez legalább 5000 nm termőföld kell! Míg a vegák jóllaknak az 1000 nm-nyi földről!
Egyedül ott éri meg állatot tenyészteni gazdaságilag, ahol nem terem növény, de a legelő jó. Azonban ezeken a területeken lényegesen drágább eltartani az állatot, mert lassan híznak és sok hely kell nekik. Ma kevesebb mint 1%-a legelt a bolti húsnak! És alig lehetne több. Nem tudnánk ezt az étrendet folytatni, ha csak legeltetnénk. Arra egyszerűen nincs elég legelő.
azzal ,hogy ennyire tiltakoznak a húsevők,azt jelenti,hogy veszélybe érzik az általuk felépített szemlélet módot.ez azt jelenti ,hogy igazunk van!ha azt jelentenéd ki,hogy az ég lila nem csinálnának ekkora feszkót az 100.
1.nem eszem húst!ezzel nem mentem meg állatok életét,de nem gazdagítom a vágóhidakat és megmentem saját magamat.
2.vágóhidak teszik tönkre a bolygót.a szart és a vért belemossák a vizetekbe,a földjeitekbe.a disznót,marhát etetni kell,ezzel emberek elől vesszük el a kaját.Afrikába nem lenne éhezés,ha a finom kukoricát meg egyebeket nekik adnánk és nem a jövendőbeli hústornyoknak.
3.zárjuk be a vágóhidaink nagy részét.disznókat,csirkéket,libuskákat levágjuk és nem tenyésztünk belőlük milliókat,ilyen egyszerű!
4.karma,adok-kapok szituáció ,főleg keresztényeknél és keleties vallású embereknél tiszta ,tudja miről van szó, ugye?az emberiségnek egy karmája van.az emberiség ÖL.És minden rosszat amit teszünk,vissza is kapunk.Addig nem leszünk boldogak,míg be nem fejezzük a gyilkolást.Ugyanannyit fogunk mi is szenvedni,sőt többet is.Nézzétek meg a közel-keletet ,az ottani helyzet is miattunk van.a rohadt vágóhidasak miatt.addig nem nyugszunk amíg az egész világ egy óriási nagy háború nem lesz?
igazatok van,nembaj!csináljuk tovább azt amit elkezdtünk
Érző állatot millióit kínzunk,nyúzunk meg,verjük őket véresre,vágjuk le a fejüket,elfűrészeljük őket ketté élve,vegyük el a kicsinyeiket és a kis baba malackának tépjük le a lábát,nyomjuk ki a szemüket,vágjuk fel a hasukat élve,szúrjuk őket nyársra,égessük el a madarakat.teljesen természetes dolgok.igazatok van.végtére is emberek vagyunk.
"azzal ,hogy ennyire tiltakoznak a húsevők,azt jelenti,hogy veszélybe érzik az általuk felépített szemlélet módot.ez azt jelenti ,hogy igazunk van!ha azt jelentenéd ki,hogy az ég lila nem csinálnának ekkora feszkót az 100."
Valóban, nekünk érdekünk félteni a húsipari vállalatokat, tényleg nem csak a sok fanatikust próbáljuk meg jobb belátásra bírni.
"1.nem eszem húst!ezzel nem mentem meg állatok életét,de nem gazdagítom a vágóhidakat és megmentem saját magamat."
Igazából a húsipar most sem egy nagy üzlet...
"2.vágóhidak teszik tönkre a bolygót.a szart és a vért belemossák a vizetekbe,a földjeitekbe."
A sz.aruk nélkül nem lehetne megvalósítani a nagyipari földművelést, csak műtrágyákkal... akkor meg már inkább had ne mérgezzem magam.
"a disznót,marhát etetni kell,ezzel emberek elől vesszük el a kaját."
Igazából nem vesszük el, mert ebből is kaja lesz.
"Afrikába nem lenne éhezés,ha a finom kukoricát meg egyebeket nekik adnánk és nem a jövendőbeli hústornyoknak."
Afrikában nem lenne éhezés, ha nem lenne minden családban 10 gyerek. Más: pont most írták pár hete az origón, hogy Afrikában mivel a gyerekekkel rengeteg gombás, rosszul tárolt kukoricát etetnek erősen alulfejlettek, csak arra elég hogy éppen ne haljanak éhen. Megint más: azokon a területeken mit kéne csinálniuk az éhezőknek amik alkalmatlanak mezőgazdasági művelésre, csak állattartásra jók? Hömm? Ők lesznek a fanatikus vega bohócok első áldozatai, vagy mi? :D Modern holokauszt? :D
"3.zárjuk be a vágóhidaink nagy részét.disznókat,csirkéket,libuskákat levágjuk és nem tenyésztünk belőlük milliókat,ilyen egyszerű!"
És ez miért is lenne jó? Szakszerűen, gyorsan ölik meg az állatokat a helyek 99%-ában. Igen tudom, te most mindjárt linkelsz egy youtubos videót ahol állatot kínoznak, vagy mit is tudom én, de ez nem általános, mint a vega fanatikusok sem, akik ezzel akarják megváltani a világot, miattuk nézik hülyének a normális vegetáriánusokat, akik így próbálják megőrizni egészségüket. Lehet ezt így is, csak sokkal drágább...
"4.karma,adok-kapok szituáció ,főleg keresztényeknél és keleties vallású embereknél tiszta ,tudja miről van szó, ugye?az emberiségnek egy karmája van.az emberiség ÖL.És minden rosszat amit teszünk,vissza is kapunk.Addig nem leszünk boldogak,míg be nem fejezzük a gyilkolást.Ugyanannyit fogunk mi is szenvedni,sőt többet is."
No comment...
"Nézzétek meg a közel-keletet ,az ottani helyzet is miattunk van.a rohadt vágóhidasak miatt."
Azok miatt biztos, vagy talán amiatt, hogy a gyarmatokat nem voltak képesek rendezett körülmények között létrehozni, hanem ilyen működésképtelen ízéket hagytak a helyükön, amiket már csak az olaj tart életben. Ezért mennek ott a nagy rendcsinálások, mert ha ott valamelyik eszenincs diktátor háborúzgatni kezd, akkor emelkedik az olajár és így a te zöddségkiegészítő akármid ára is felmegy.
"addig nem nyugszunk amíg az egész világ egy óriási nagy háború nem lesz?"
Ezek szerint nem, már több millió afrikait ítéltél halálra fentebb :D
"igazatok van,nembaj!csináljuk tovább azt amit elkezdtünk
Érző állatot millióit kínzunk,nyúzunk meg,verjük őket véresre,vágjuk le a fejüket,elfűrészeljük őket ketté élve,vegyük el a kicsinyeiket és a kis baba malackának tépjük le a lábát,nyomjuk ki a szemüket,vágjuk fel a hasukat élve,szúrjuk őket nyársra,égessük el a madarakat.teljesen természetes dolgok.igazatok van.végtére is emberek vagyunk. "
Rossz az aki rosszra gondol. Fogadjunk egy fiatal felnőtt nő vagy aki folyton úgy viselkedik mint egy nem normális. Igazam van?
""
"a disznót,marhát etetni kell,ezzel emberek elől vesszük el a kaját."
Igazából nem vesszük el, mert ebből is kaja lesz.
""
De elvesszük. Ugyanis az emésztő-szervrendszer csupán a tápanyagok töredékét képes hasznosítani. (Általános iskolás biológia). Vagyis 100 egység élelmiszerből mondjuk 30 egység élelmiszernek megfelelő energia(30%) hasznosul. A húsokból könnyebben szabadul fel a tápanyag, tegyük föl hogy mondjuk 40%.
Tehát akkor a 100 egység gabonából 30 egység hús lesz, 12 egység fog belőle felszabadulni. Ezzel persze nagyon leegyszerűsítettem a dolgokat, de a végeredmény jól sugallja az igazságot: nem jól használjuk fel a rendelkezésre álló élelemet. Egyszerűen pazarlás ennyi húst enni, és nem csak az állatokkal, hanem embertársainkkal szemben is etikátlan, mivel csak ha egy kicsit visszafognánk a fogyasztásunkat, ők is kaphatnának enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!