Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tulajdonképpen ha nem eszem...

Tulajdonképpen ha nem eszem húst akkor hogy segítek az állatoknak?

Figyelt kérdés
Én most próbálkozom a vegetáriánus életmóddal, de ezt nem értem. Ha a húst mindenki megrendelné és aszerint vágnák le az állatokat akkor ok, de így? Ugyanannyit fognakl lemészárolni nem? Csak amit nem eszel meg azt kidobják..ez az elmélet hogy akkor megmenekül pár állat csak úgy lehetséges ha egy rakás ember lesz vega és akkor csökken az igény?
2011. jún. 30. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:

""

"2.vágóhidak teszik tönkre a bolygót.a szart és a vért belemossák a vizetekbe,a földjeitekbe."

A sz.aruk nélkül nem lehetne megvalósítani a nagyipari földművelést, csak műtrágyákkal... akkor meg már inkább had ne mérgezzem magam.

""

Ennek nézz utána alaposabban. A trágyázás valóban szükséges a termelés fokozásához, és elméletben ez meg is valósítható. Sőt, az igazi trágya jobb mint a műtrágya, feltéve ha egészséges életet élt az állat akitől vették. Viszont a valóságban nem így van. A nagyüzemi állattartás a legtöbb esetben nem termel jól felhasználható trágyát az állatok hibás étrendjének és a nekik adott gyógyszereknek köszönhetően. (Az ilyen trágya kémhatása kárt tesz a növényekben és sokszor fertőzött is, ily módon az ember is elkaphat betegségeket.) Ezért ezt a trágyát nem tudják felhasználni(manapság már nem tapasztanak vályogot), vagyis hulladék keletkezik. Mint tudjuk, ezek egy része a vizekbe kerül.

A rideg valóság az, hogy amit te veszel-eszel (feltéve hogy nem organikus gazdálkodásból származik), műtrágyázva és permetezve is van. Sőt az is lehet, hogy igazi trágyát nem is látott a föld, ahol termelték.

Pozitív példa a krisna völgy, ahol organikus gazdálkodást folytatnak, és gépi erőt sem használnak. Kizárólag az ott élő szarvasmarhák erejét veszik igénybe a földműveléshez. Ott nagy becsben tartják a szarvasmarhát, és soha nem vágják le. Nem esznek húst, mindannyian vegetáriánusok. Az ott élő emberekre harmadannyi termőföld jut, mint egy átlagosra, mégis megélnek róla, sőt, gabonából 10-szeres túltermelésük van. Így 90%-ban önellátók. (Nem csak étel, hanem energia, stb tekintetében is). Ha úgy étkeznének, mint az átlag magyar, éheznének.

2011. júl. 3. 22:15
 22/75 anonim ***** válasza:

""

"3.zárjuk be a vágóhidaink nagy részét.disznókat,csirkéket,libuskákat levágjuk és nem tenyésztünk belőlük milliókat,ilyen egyszerű!"

És ez miért is lenne jó? Szakszerűen, gyorsan ölik meg az állatokat a helyek 99%-ában. Igen tudom, te most mindjárt linkelsz egy youtubos videót ahol állatot kínoznak, vagy mit is tudom én, de ez nem általános, mint a vega fanatikusok sem, akik ezzel akarják megváltani a világot, miattuk nézik hülyének a normális vegetáriánusokat, akik így próbálják megőrizni egészségüket. Lehet ezt így is, csak sokkal drágább...

""

Nem én írtam, amire válaszoltál de egy rövid hozzáfűznivalóm van.

Te honnan tudod, hogy azon a vágóhídon, ahonnan az ételed származik, hogy bánnak az állatokkal?

2011. júl. 3. 22:18
 23/75 anonim ***** válasza:

"Megint más: azokon a területeken mit kéne csinálniuk az éhezőknek amik alkalmatlanak mezőgazdasági művelésre, csak állattartásra jók?"

Amíg az európai ember nem avatkozott közbe, ezek a törzsek nagyon jól megéltek vadászatból, halászatból, ahol lehetett zöldség-, gyümölcstermesztésből és gabonákból. Én vega vagyok, és a húsmentes életet etikusabbnak tartom. Viszont, nem követ el bűnt az oroszlán, ha zsákmányt ejt. Így az ilyen életmódot élő emberek lelkiismerete szintén tiszta maradhat. Ha azonban a helyi állapotok szerint fenntarthatóbb a húsmentes életmód, mint a nagyipari hústermelés, akkor nem csak hogy erkölcsösebb, de a hosszú távú túlélés egyetlen esélye a vegetáriánus életmód. Európa nagy részén ez a jellemző. Természetesen azon a területen, ahol zöldség vagy gabona nem termeszthető, ott érdemes marhát legeltetni, de ha civilizált életmódot folytatunk, őket bűn megölni.

Mivel közbeavatkoztunk, ezért vállalnunk kell a felelősséget. Szerintem a megoldás az lenne, ha lehetővé tennénk a nehéz helyzetben lévőknek, hogyha akarják Európába költözhessenek. Így az ott maradóknak lehetőségük lenne, hogy az ottani viszonyoknak megfelelő természetes életmódot folytathassák!

2011. júl. 3. 22:32
 24/75 anonim ***** válasza:
23%
Igen, megint itt van ez a tipikusan vegán kajamizéria, hogy a gabona tápanyagértékének nagy része elveszik amikor megeszik a amrhá stb. Ez így is van. Ámbár vagy egy bökkenő. Csak gabonán nem lehet megélni, ne is mondd. Viszont a húsban vannak oylan tápanyagok amik a gabonában nincsenek. Ezeket is be lehet ugyan szerezni növényekből, de így a te példáddal élve, jobban járunk így a "kajaegységekkel" mintha növényekkel csinálnánk.
2011. júl. 4. 00:00
 25/75 anonim ***** válasza:

"A rideg valóság az, hogy amit te veszel-eszel (feltéve hogy nem organikus gazdálkodásból származik), műtrágyázva és permetezve is van. Sőt az is lehet, hogy igazi trágyát nem is látott a föld, ahol termelték."

Nagyrészt sajátot termelünk, évente van trágya ásva a földbe, ahol meg nem ott műtrágya, de csak csínján. A tyúkok stb is köszönik jól meg vannak, én se haltam még meg a végterméküktől, pedig elvileg évek óta azt eszem :D

2011. júl. 4. 00:02
 26/75 anonim ***** válasza:
15%

"Mivel közbeavatkoztunk, ezért vállalnunk kell a felelősséget. Szerintem a megoldás az lenne, ha lehetővé tennénk a nehéz helyzetben lévőknek, hogyha akarják Európába költözhessenek. Így az ott maradóknak lehetőségük lenne, hogy az ottani viszonyoknak megfelelő természetes életmódot folytathassák!"

Ez butaság. Beavatkoztunk??? Én biztos, hogy nem. Hát mi magyarok? Egy fenét. Viszont Anglia meg Franciaország így is tele van feketékkel, így se bírnak velük, mi lenne ha még több jönne?

Meg most ennyi erővel nekünk kártérítést kéne fizetnünk a spanyol kormánynak, mert anno eleink fosztogattak ott? Ugye nem, mert ez egy szintű ezzel a gyarmatosítós-betelepülős-felelősségvállalós valamivel.

Ha az lett volna célszerűbb az embernek, hogy vegán életmódot folytat, akkor az alakult volna ki, de nem ez történt. Innentől sok értelme nincs erről beszélni, lehet úgy élni, lehet így is, de nekem senki ne akarjon olyat varrni a nyakamba, hogy állatgyilkos vagyok, én okoztam az afrikaiak nagyon jó helyzetét, meg mit tudom én mit.

Ez nyomja egyedül fel bennem a pumpát.

2011. júl. 4. 00:06
 27/75 anonim ***** válasza:
100%

hát pedig kedves utolsó tényleg ezt csinálod.csak nem mersz szembe nézni vele,inkább elkerülöd a konfliktust és áltatod magad,hogy te ártatlan vagy,nem tehetsz semmiről.ha tartanál otthon néhány tyúkot és te vágnád el a nyakukat,akkor 100x kevesebb bűnt követnél el mint így.

amikor minket szidtok(mert általában ezt teszitek) gondoljatok arra,hogy mi ugyan azért harcolunk,amiért harcolt Gandhi,Brad Pitt,John Lennon,Eisten,Leonardo da Vinchi,Tolsztoj,Darwin,Edison vagy Bob Marley.Ők ugyanúgy veszekednének veletek,és megpróbálnák megértetni,hogy milyen pusztítást idéztek elő.Valaki ki írta,hogy már késő.Beindultak a vágóhidak 50 éve és nincs megállás.Ott el lett rontva. De akkor is tehetünk valamit.Nem késő soha emberségesnek lenni.

2011. júl. 4. 13:21
 28/75 anonim ***** válasza:
32%

Őőőő, tartunk itthon tyúkot, mi vágjuk el a nyakát, sőt képzeld még a vére is a földre folyik és EU szabvány elektromos sokkolónk sincs, ami ugye a vágóhidakon kell hogy legyen. Tehát ott elvileg sokkal etikusabban vágják le őket, nem?

Jaj de várjál mindjárt elmesélem a családnak, hogy mi bünös dögök vagyunk, bezzeg te az agyonműtrágyázott, importált zödségeiddel nem vagy az, az meg ugye senkit se érdekeljen, hogy amíg azokat odatolják a segged alá a szállításukkal rengeteg üzemanyagot égetnek el, és az úton amivel hozzák keresztülvágják az állatok természetes élőhelyét. Ja de igaz is, ez kit érdekel, szerinted az afriaiaknak is jó volt kőkori szinten állatokra vadászni botokkal, ahogy fentebb írtad. Tényleg, de én vagyok a gonosz, te meg egy elvakult nem normális. (Én eszek húst is, meg zöldséget is, te viszont csak az egyiket, tehát...)

Hidd el az ipari mezőgazdasági növénytermesztés ugyanannyit árt a környezetnek mint bármelyik primitív vágóhíd. Kész, pont vége, innentől nem érdekel.

2011. júl. 4. 15:03
 29/75 anonim ***** válasza:
100%

Felhívnám a figyelmed arra, hogy ketten válaszoltunk, kérlek ne most össze kettőnk válaszait! Egyébként a zöldség nagy részét mi itthon termeljük, a boltban pedig igyekszünk bio-t, de minimum magyar terméket vásárolni. (Kivéve banán, narancs, ananász, kiwi meg ami még itt nem terem meg.)

De a szállítás miatt csak akkor szólj meg, amikor a csirke és disznótápot nem agyontárágyázott földön, ne adj isten dél-amerikában vagy kínában termesztik. Ráadásul ugyanazt az utat nem csak a takarmánynak kell végigjárni, hanem majd az elő állatnak, majd a vágóhídról a boltba! Tehát sokkal többet kell szállítani, ezt nem értem miért nem látod be.

Viszont az ilyen stílusú vitát itt zárnám le, ugyanis nem hiszem, hogy tisztem lenne téged erről tájékoztatni. Azt hittem, hogy ha ide írsz, legalább nyitott vagy az információ felé, és utána nézel a dolgoknak. Viszont erre te az ésszerű magyarázatra hamis cáfolattal és erőszakosan válaszolsz. Az egy dolog, hogy téged nem zavarnak a problémák, de a létüket nem tagadhatod le! Legalább magadat ne csapd be!

2011. júl. 4. 16:15
 30/75 anonim ***** válasza:
22%

Nem lehet szentként élni, ezzel azt próbáltam bemutatni, így is úgy is szennyezed a környezetet, de ez mindig így volt. Képesek vagytok szentnek beállítani magatokat, közben ugyanolyan átlag emberek vagytok, "átlag szennyezéssel" mint mindenki más. Ez az egy problémám.

Amúgy valóban két különböző ember vagytok, bocsi, észre kellett volna vennem, mert te tudsz írni, az előző viszont sajnos nem.

2011. júl. 4. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!