Tulajdonképpen mi a kávé káros hatása? Miért nem szabad kávézni?
Én napi egyet iszom, ebéd után. Kis mennyiségben is káros?
De mi a rossz hatása? A koffein? Mert az pl. a kólában is van.
Én 2-t iszom, egyszerűen szeretem az ízét.
Ha egy vödörrel innál, akkor lehet, hogy káros lenne.
1. megemeli a vérnyomást, meghajtja a szívet - hosszú távon vérnyomásproblémákat okoz(hat)
2. egyesek szerint hasnyálmirigyrákot is okoz(hat)
3. éhgyomorra meg gyomorfekélyt (sokan reggeli előtt isszák)
A kólában töredéke van koffeinből.
Mindenből a mérték a lényeg.
nekem pl.nagyon jó a kávé,mert reggelnagyon alacsony a vérnyomásom,kávé nélkül nem látok.szó szerint.
ha iszolnapi 2-3 kávét az nem káros. a 10 az igen.
Olyan uncsi már ez a "minden káros" szöveg.
Már lassan semmit nem lehet csinálni!
Ne kávázz, ne igyál alkoholt, pláne ne gyújts rá, mert nem csak egészségtelen, de a passzív dohányzás miatt még potenciális gyilkos is vagy. Ne egyél szénhidrátot, mert hizlal, ne egyél húst, mert barbárság, ne egyél zsírosat, mert magas lesz a koleszterined, és a többi, és a többi...
Unalmas és idegesítő ez az egész.
Semmi bajod nem lesz napi 1-2 csésze kávétól!
Ha mértéktelenül iszod, akkor igen, de mértéktelenül fogyasztva még a víz is káros.
A kávébab meg van pörkölve, azaz sok égett részt tartalmaz, ez azdja a kávé színét.
Azért égettrészt írok mert ez nem tiszta szén, a pörkölés során ugyanis kölcsönhatásba lép az őt körülvevő közeggel esetleg a rajtamaradt növényvédőszer maradványokkal is ami ki tudja hogy mi, azt nem látod, az nincs benne a kávésdobozban, de az égés (pörkölés) során reakcióba lép vele.
Továbbá a koffein sem egészséges anyag, aki eleget mozog annak nincs szüksége koffeinre, mert a szive enélkül is megfelelően szabályozza magát.
Tartalmaz olyan olajokat zsírokat ami megint ki tudja hogy módosultak a pörkölés során vagy mi oldódott fel bennük.
És akkor még itt vannak a kereskedelmi tényezők mivel eddig tiszta és eredeti kávéról beszéltünk.
Dehát ugye a mai világbana profit mindenek előtt!
Az embernek fogalma sem lehet róla, hogy milyen eredetű aromákat, tömeg vagy térfogat növelő anyagokat, tartósítószereket, avasodásgátlókat keverhetnek az őrölt kávéhoz, vagy a készítményekhez.
Sokszor már a kakaó sem eredeti, valami porrá örölt fakérget vagy az is lehet, hogy papírport vagy mezei lisztet összekevernek valami szinezékkel meg aromával.
A fűszerpaprika meg a másik fele, lásd téglapor botrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!