Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen mi a kávé...

Tulajdonképpen mi a kávé káros hatása? Miért nem szabad kávézni?

Figyelt kérdés

Én napi egyet iszom, ebéd után. Kis mennyiségben is káros?

De mi a rossz hatása? A koffein? Mert az pl. a kólában is van.


2011. jún. 15. 09:20
1 2
 1/17 anonim válasza:
48%
hát én nem kávézok de annyit tudok hogy ha túlzásba viszik akkor gyakran fázik az ember még akkor is ha nagyon meleg van- arról hogy kis mennyiségben mennyire káros illetve hogy káros e azt nem tudom
2011. jún. 15. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
97%

Én 2-t iszom, egyszerűen szeretem az ízét.

Ha egy vödörrel innál, akkor lehet, hogy káros lenne.

2011. jún. 15. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
71%

1. megemeli a vérnyomást, meghajtja a szívet - hosszú távon vérnyomásproblémákat okoz(hat)

2. egyesek szerint hasnyálmirigyrákot is okoz(hat)

3. éhgyomorra meg gyomorfekélyt (sokan reggeli előtt isszák)


A kólában töredéke van koffeinből.

2011. jún. 15. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
87%

Mindenből a mérték a lényeg.

nekem pl.nagyon jó a kávé,mert reggelnagyon alacsony a vérnyomásom,kávé nélkül nem látok.szó szerint.

ha iszolnapi 2-3 kávét az nem káros. a 10 az igen.

2011. jún. 15. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
A média tele van újabb és újabb felfedezésekkel, hogy a kávé nem is káros, sőt hasznos és ennek az ellenkezőjével is. A legjobb szerintem, ha semmit nem viszünk túlzásba. A legegészségesebbnek kikiáltott kaja is tud ártalmas lenni, ha túl sokat fogasztunk belőle. Napi egy kávé (étkezés után) bizosan nem káros, ha jól esik, egészségedre!
2011. jún. 15. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Olyan uncsi már ez a "minden káros" szöveg.


Már lassan semmit nem lehet csinálni!


Ne kávázz, ne igyál alkoholt, pláne ne gyújts rá, mert nem csak egészségtelen, de a passzív dohányzás miatt még potenciális gyilkos is vagy. Ne egyél szénhidrátot, mert hizlal, ne egyél húst, mert barbárság, ne egyél zsírosat, mert magas lesz a koleszterined, és a többi, és a többi...


Unalmas és idegesítő ez az egész.


Semmi bajod nem lesz napi 1-2 csésze kávétól!


Ha mértéktelenül iszod, akkor igen, de mértéktelenül fogyasztva még a víz is káros.

2011. jún. 15. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
65%
Előttem már írták, hogy mértékkel nem káros. Ha túlzásba viszik, akkor csontritkulást okoz, mivel gátolja a kalcium felszívódását, emeli a vérnyomást, a csersav tartalma pedig irritálja a gyomor nyálkahártyáját. A kola sem egészséges nagyobb mennyiségben ezekért. De azt is tudni kell, hogy a koffein miatt mindkettő függőséget okoz. Tehát vigyázni kell a mértékre, mint mindennél.
2011. jún. 15. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
61%
Ha napi 1-2 bögrével megiszol akkor az ég világon semmi bajod nem lesz tőle, de ha napi többet akkor magas férnyomást, meg a szíved is felpörög ami nem valami jó és elég retekül fogod érezni magad egy ideig.
2011. jún. 15. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok nem férnyomást akartam írni hanem vérnyomást :)
2011. jún. 15. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
46%

A kávébab meg van pörkölve, azaz sok égett részt tartalmaz, ez azdja a kávé színét.


Azért égettrészt írok mert ez nem tiszta szén, a pörkölés során ugyanis kölcsönhatásba lép az őt körülvevő közeggel esetleg a rajtamaradt növényvédőszer maradványokkal is ami ki tudja hogy mi, azt nem látod, az nincs benne a kávésdobozban, de az égés (pörkölés) során reakcióba lép vele.


Továbbá a koffein sem egészséges anyag, aki eleget mozog annak nincs szüksége koffeinre, mert a szive enélkül is megfelelően szabályozza magát.



Tartalmaz olyan olajokat zsírokat ami megint ki tudja hogy módosultak a pörkölés során vagy mi oldódott fel bennük.



És akkor még itt vannak a kereskedelmi tényezők mivel eddig tiszta és eredeti kávéról beszéltünk.


Dehát ugye a mai világbana profit mindenek előtt!



Az embernek fogalma sem lehet róla, hogy milyen eredetű aromákat, tömeg vagy térfogat növelő anyagokat, tartósítószereket, avasodásgátlókat keverhetnek az őrölt kávéhoz, vagy a készítményekhez.


Sokszor már a kakaó sem eredeti, valami porrá örölt fakérget vagy az is lehet, hogy papírport vagy mezei lisztet összekevernek valami szinezékkel meg aromával.



A fűszerpaprika meg a másik fele, lásd téglapor botrány.

2011. jún. 15. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!