Tulajdonképpen mi a kávé káros hatása? Miért nem szabad kávézni?
Én napi egyet iszom, ebéd után. Kis mennyiségben is káros?
De mi a rossz hatása? A koffein? Mert az pl. a kólában is van.
Mountain Dew 18,5
Coca-Cola 13,5
Pepsi Cola 11
kávé (amerikai, hosszú) 40-80
presszókávé 50-175
instant kávé (elkészítve) 30-50
koffeinmentes kávé 1,5-2
tea 15-20
instant tea 20
csokoládé (főző, ét) 70-80
csokoládé (édes, ét) 62-65
csokoládé (tej) 20-30
energiaitalok 12-80
Red Bull 32
kiemeltem pár adatot. eggyes termékek koffewion tartalma, ennyi van 100ml-ben.ha megnézed a presszókávéban van a legtöbb, 50-175-ig/100 ml. na most a kávé kb. csak fél deci, szóval ennek a feléd iszod meg. és ha veszel egy fél literes kólát, akkor az 5X13.5 magyarán máris 67.5mg-nál tartasz. és még csak a fél literes, amit szerintem azért mindenki viszonylag gyorsan lehúz. szóval egyáltalán nem biztos, hogy több a koffeintartalma, mint a kólának, vagy ahogy látod a Mountain Dew-ban is van rendesen vagy a teában is 15-20, és gondolom azzal is megiszor egy bögrével, ami 4-5dl
SZóval elegem van már, hogy azt mondják a kávéban milyen sok a koffein, mert egyáltalán nem több, mint az itt felsoroltak néhánya. Egyébként az adatok wikipédiáról vannak.
Semmi bajod nem lesz a kávétól. Egyébként azt pl. rendszeresen elfelejtik valamiért, hogy a manapság agyonajnározott antioxidánsokban igen gazdag! Persze most rendes, főzött kávéról beszélünk.
A vérnyomást emeli, ez magas vérnyomásúaknak káros lehet. De ez egyéntől függ, nem mondható ki általánosan.
Nem érdemes ezekkel a káros-nem káros dolgokkal túlzottan foglalkozni, mindig kitalálnak valamit, ami épp káros, pár év múlva meg kiderül, hogy mégsem az.
ma 11:10
Szerintem semmi antioxidáns nincs benne, csupán bedobott szöveg. A dióra is mondták régebben mega mogyoróra is aztán tök hamar megavasodnak ahogyan a kávébab is.
A szóbeszéd szerint Máté Péter napi 10 kávét is megivott, mellé 2 doboz cigi , sajnos el is ment 38 évesen.
Egy kollégám szintén 38 volt amikor elment, neki ugyanez volt az adagja, csak 10 helyett 8 kávé:(
Nem feltétlen ettől , de biztos közrejátszott:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!