Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tulajdonképpen ha nem eszem...

Tulajdonképpen ha nem eszem húst akkor hogy segítek az állatoknak?

Figyelt kérdés
Én most próbálkozom a vegetáriánus életmóddal, de ezt nem értem. Ha a húst mindenki megrendelné és aszerint vágnák le az állatokat akkor ok, de így? Ugyanannyit fognakl lemészárolni nem? Csak amit nem eszel meg azt kidobják..ez az elmélet hogy akkor megmenekül pár állat csak úgy lehetséges ha egy rakás ember lesz vega és akkor csökken az igény?
2011. jún. 30. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:

nos,nem tudod esetleg valamivel bebizonyítani,hogy hülyeség?mert ez a szócska azt jelenti,hogy nem érted vagy nem akarod megérteni a dolgot,viszont erősen ragaszkodsz általad felépített eszmerendszerhez.100% hogy te sem bírod ki max. 3 napnál tovább hús nélkül,mivel élettanilag függő lettél.és azonnali elvonási tüneteket kezdenél produkálni:enyhe depresszió,kimerültség,lelki zavar,éhségérzet.Amikor újra húst eszel,a tünetek megszűnnek,de a függőség fenn marad és erősebbé válik.Ez elégé kényelmetlen egy esetleges háború vagy nagyobb élelmiszer válság esetén,amikor hús termelés nem lesz elérhető könnyedén,város ember számára egyenesen lehetetlen,ez téged az őrületbe fog kergetni.

Tehát ez egy kevésbé központba lévő függőségi állapot,amelynek tünetei kísértetiesen hasonlítanak a koffein,bufotetin,morfium,nikotin,anhidrit,morfium,kavain elvonási tüneteihez,igaz enyhébb változatba.

Nos,miért hiszik sokan ,hogy a hús e az emberi táplálkozás elengedhetetlen része?

XX.század közepén jelenetek meg az első nagyobb vágóhidak.Akkor kezded a világ a romlás útjára térni.Szóval,a vágóhídi tulajdonosok ,természetesen nagyobb hasznot akarta kaszálni,ezért egy PROPAGANDA(a társadalom megtévesztése,befolyásolása,egy nem valós dologról történő meggyőzése,) látott világot. Kutatások alá vetettek rengeteg patkányt(kb.100x szívósabb ,igénytelenebb,túlélésre esélyesebb faj,mint az ember.)Az egyik rész csak állati fehérjével tömték,a többit növényi fehérjékkel

2011. júl. 12. 21:08
 52/75 anonim ***** válasza:
74%

táplálkozott.A kutatás balul sült el,mert az állati fehérjével pumpált állatok nagy része,5-6 éven belül hosszú,szinte állandó betegségek után kimúlt.A növényi fehérjével táplált rágcsálók,10-20 évig tökéletes egészségügyi állapotnak örvendtek. Attól függetlenül a pénzért,bedobták azt a hazugságot ,hogy az állati fehérjék szükségesek számunkra. 60 éve nem tudtuk ezt a tévhitet kimosni a társadalomból,akiket amúgy észrevehetően megbetegített a fertőzött,gyakran rohadó ,alapjába egészségtelen hús. Azért van ennyi beteg,nem csak itt hanem az egész világon,Bizony régebben nem volt ilyen.De ezek a mai tömeggyilkoló vágóhidak nagyjából 70 évesek,szóval újkeletű a dolog.Nem baj,3-4 generációt biztos halálba küldött.

Óvjátok meg magatokat,a saját egészségetek érdekében!

22/F orvostanhallgató

2011. júl. 12. 21:14
 53/75 anonim ***** válasza:

1. Már többször volt hogy napokig nem ettem húst, kutya bajom nem volt, nem tudom honnan szedted ezt az örökséget.

61/F főorvos, na ba.szki

2011. júl. 13. 12:11
 54/75 anonim ***** válasza:
52%

22/F orvostanhallgató vagyok(istenem már megint egy dilis veszekszem)

61 éves ? FŐORVOS???

1.61 évesen egyetemen szoktak prof besegíteni.

2.61 évesen internet?gyakorikerdesek.hu?

3.68%-ka van egy ikú fájternek, aki folyamatosan ír ide,fanatikus húsevő.idézetek ettől az intelligens embertől(?) :

"De most akkor mégis hogy kéne megoldani ennyi ember kajáltatását? Azért nyávog már mindenki ha két fillérrel drágább lesz a csirkefarhát, képzeld milyen drága lenne, ha minden csirkére jutna 10 nm, vagy ha egyáltalán nem lehetne csirkehúst kapni."

"Azért, mert mindenki szereti a hús ízét."

"Én meg igen az emberek 99,99%-ával együtt, ezen mit nem értesz?

Érdekes lenne egy kisgyereket úgy nevelni, hogy nem eszik egyáltalán húst, eléggé visszamaradott lenne, nem gondolod? Vegyesen kell táplálkozni."

"Remélem tudod, hogy ez hü.lyeség."

"Jó hát mondjuk nem vagyok vega, de baromság amit írsz, azokat a sertéseket etetni is kell. De ami tény, hogy a Föld legnagyobb része alkalmatlan mezőgazdasági művelésre, viszont legeltetésre tökéletes (a disznó nem legel), így ott muszáj állatokat tartani, mégpedig a húsáért. És itt ugye meg is bukott ez az ultra-vega lükeség. "

de ez az utolsó a legjobb ezen annyit röhögtem figyeljétek:

"1. Már többször volt hogy napokig nem ettem húst, kutya bajom nem volt, nem tudom honnan szedted ezt az örökséget.

61/F főorvos, na ba.szki"

örökséget???? ÖKÖRSÉGET! te sztem szakmunkás képző legrosszabb tanulója vagy,nem?

----------------------------------------------------------

Most ezt nyeljem is be komolyan?Ne égesd már magad be! Legalább azt írtad volna,hogy gimis vagy!

4 éve tömöm magamba ezt az iszonyat mennyiségű tananyagot! Egy prof tartott nekünk gyakorta előadásokat,hogy miért romlik folyamatosan a társadalom egészségügyi állapota és igen,megtudtuk húzni az a párhuzamot az egyre növekvő húsfogyasztás és a az egyre gyengülő egészségügyi állapot között.

Magányos harcos,rakd le a fegyvert és menj pacalt enni,majd jössz te még a klinikára.

2011. júl. 13. 12:33
 55/75 A kérdező kommentje:

Kb 2-3 hete nem ettem húst..semmi bajom.

16/l, gimnazista

2011. júl. 14. 21:38
 56/75 anonim ***** válasza:
62%

21 éve nem eszem sem húst, sem semmilyen állati eredetű dolgot... vegán vagyok.

Ha nem lehetne így élni, már rég meghaltam volna, a többi több millió vegetáriánussal és vegánnal együtt.

És még csak hiánybetegségeim sincsenek, a kulcs: változatosan összeállított étrend. Úgyhogy nekem magyarázhatnak a húszabálók. Ráadásul úgy alkotnak véleményt, hogy halvány fingjuk nincs a témáról....szánalmas.

2011. júl. 15. 18:09
 57/75 anonim ***** válasza:
25%
Szánalmas vagy. Nagyszüleim nem 21 éve élnek vegyes étkezéssel hugica.
2011. júl. 15. 18:25
 58/75 anonim ***** válasza:
25%
hát nem tudom:) én inkább eszek egy tányér birkapörköltet mint egy tányér párolt répát:)) (pedig imádom a répát is)
2011. júl. 19. 17:06
 59/75 anonim ***** válasza:

Ja, hogy te beveszed ezeket te öszvér. Neten azt írok amit akarok, veled együtt.

61/f Orvosi Nobel-díjas agysebész és táplálkozás szakértő ba.szdmeg.

(Most lesz 90 az egyik és elég rendesen eszi a vágóhídi dolgokat, ugyanis már kb 200 évvel ezelőtt is a vágóhidakról származott a hús nagy része.)

2011. júl. 19. 19:34
 60/75 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy a vegák miért cseszegetik azokat, akik esznek húst. Valamint az sem értem, hogy miért vesznek mindent egyből támadásnak. Nem teljesen mindegy egyik fél szempontjából, hogy a másik mivel tömi magát? Illetve érdekelne az is, hogy aki itt a húsevés ellen kampányol, az pl eszik-e tojást...

Mert bármilyen furcsa, nem vagyunk növények, nem tud a szervezetünk előállítani a működéséhez elengedhetetlen anyagokat (ld: esszenciális aminosavak), ezeket javarészt állati eredetű fehérjékből tudjuk pótolni. Sajna ez van, ilyen a biológiánk.

A 22 éves orvostanhallgatónak üzenem, hogy biztos van pár gimis osztálytársa, akik állatorvosira mentek, kérdezze már meg őket, hogy a patkány rendszertanilag hova sorolandó. Aztán nézzen utána legyen oly szíves, hogy az evolúció során milyen típusú táplálkozáshoz alakult a szervezete. Mindjárt rá fog jönni, hogy a patkány nem ragadozó, így a példaként felhozott kísérlet eléggé hadilábon áll a realitással. Magyarul, a kecske is elég vacakul érezné magát, ha állati eredetű fehérjével kéne tömnie magát.

A vegák közül azokat értem meg, akik pl undor miatt nem esznek húst. Az olyanokat, akik "én mennyivel jobb ember vagyok nálad, amiért nem eszem húst (persze gusztustalanul kiforgatva és érvelve)" típusú embereket pedig háááát, nem minősítem... De kellenek ilyenek típusú emberek is, ettől kerek a világ.

2011. júl. 21. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!