Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nyugaton a jövőben cikinek...

Nyugaton a jövőben cikinek fog számítani, ha valaki mindennap eszik húst?

Figyelt kérdés

Németországban voltam ügyfélnél pár hétig és mindennap az ottani kollégákkal együtt mentünk el kajálni. Egyik nap megjegyezték, hogy tegnap és tegnapelőtt is húsos kaját vettem, ma megint miért teszem. Az elején nem értettem, mert nekem ez így természetes és akkor mondták, hogy a föld, klíma, stb érdekében már nem kellene mindennap húst enni és amúgyis a fiatal lányok egyre nagyobb arányban vegetáriánusok, szóval párkeresésben is egyértelműen hátrány.

Mondjuk nekem semmi bajom nincs a vegetáriánusokkal, de az ilyen típusú nyomásgyakorlást nem szeretem, az élet egyik legjobb öröme, ha lehet enni egy finom pörköltet vagy inni egy jó sört, ilyenekről nem vagyok hajlandó lemondani. Nem tudom mi lesz a jövőben, mik lesznek a kulturális normák, de ezt az erőszakos zöld nyomulást nem kívánom.

2023. márc. 2. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/82 anonim ***** válasza:
6%

Az evolúció során a Homo sapiens igenis evett húst. Előbb, mint termesztett növényeket. Talán még rémlik: vadászó-gyűjtögető életmód. Aztán gondolj bele, ha kiküldenének az erdőbe gyűjtögetni, ugyan mennyi ehetőt találnál, hány embernek lenne az elég? Ellenben, ha elejtenél egy szarvast, elég sokáig jóllaknál vele, sokadmagaddal.

Valószínű, hogy az ősember több húst evett, mint növényt. Az ősember ősei is. Innentől egészségtelennek nevezni a húsfogyasztást elég légbőlkapott állításnak tűnik.

Más kérdés, hogy szerintem sem kellene minden nap húst enni. Régen nem is ettünk többször, mint talán kétszer egy héten.

A változatosság gyönyörködtet. És egészséges.

De a vegetariénusok egy része, a vegánok meg különösen, mintha valami szekta tagjai lennének. Erre jó példa az itt kommentelő, aki valamiféle küldetésnek tekinti, hogy mindenkit leállítson a húsevésről.

A fent említett evolúciós folyamatból kifolyólag nem gondolnám, hogy az állati eredetű táplálék, akár maga a hús megvonása túlsággal egészséges lenne, ugyanakkor nyilvánvalóan a húst hússal sem az.

Kiegyensúlyozott étkezés, minél több természetes eredetű táplálékkal. A növényi tejpótló készítmények, meg húshelyettesítő cuccok nem éppen természetesek, de a gyorspácolt, gyorsérlelt, gyorsfüstölt húsok meg a ki tudja, mit tartalmazó felvágottak sem azok.

Mindenekelőtt pedig együnk kevesebbet, és csak annyit vásároljunk, hogy ne kelljen kidobni a maradékot. Akkor az ökolábnyomunkat is kisebbíthetjük, akár vegák, akár húsimádók vagyunk.

2023. máj. 1. 18:10
 82/82 anonim ***** válasza:

Szerintem kissé túlreagálod ezt a szituációt, kérdező.

Mutass rá, mi volt ebben a párbeszésben erőszakos? Így ugyanis nem jön át.

"ilyenekről nem vagyok hajlandó lemondani. "

Ahogy olvasom, ezt nem is várta el tőled senki, miért gondolkozol végletekben?

Amit meg a klímával és a Földdel kapcsolatosan mondtak (csak esetleg nem fejtették ki) abban sajnos igazuk van.

2023. máj. 31. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!