Nyugaton a jövőben cikinek fog számítani, ha valaki mindennap eszik húst?
Németországban voltam ügyfélnél pár hétig és mindennap az ottani kollégákkal együtt mentünk el kajálni. Egyik nap megjegyezték, hogy tegnap és tegnapelőtt is húsos kaját vettem, ma megint miért teszem. Az elején nem értettem, mert nekem ez így természetes és akkor mondták, hogy a föld, klíma, stb érdekében már nem kellene mindennap húst enni és amúgyis a fiatal lányok egyre nagyobb arányban vegetáriánusok, szóval párkeresésben is egyértelműen hátrány.
Mondjuk nekem semmi bajom nincs a vegetáriánusokkal, de az ilyen típusú nyomásgyakorlást nem szeretem, az élet egyik legjobb öröme, ha lehet enni egy finom pörköltet vagy inni egy jó sört, ilyenekről nem vagyok hajlandó lemondani. Nem tudom mi lesz a jövőben, mik lesznek a kulturális normák, de ezt az erőszakos zöld nyomulást nem kívánom.
Szerintem alapban az a ciki, ha valaki belepofázik a másik étkezésébe.
Tök mindegy, hogy melyik ország, tök mindegy, hogy a beleszóló húsevő, vegetáriánus, vagy vegán, ez a neveletlenség, a tahóság csimborasszója!
24 lol XD
A húsevés nem ciki.
Az egyoldalú táplálkozás, na, az ciki. És az említett történetben is leginkább ezt szólták meg, hisz arra kérdeztek rá miért eszel mnidig húst, nem pedig arra, hgoy miért eszel húst.
Szerintem is elmaradott ez a szemlélet, hogy húst hússal. A progresszívabb, normálisabb értékrendű országokban (Nyugat-európa) pedig teljesen elfogadott, hogy igyekeznek a húsfogyasztást csökkenteni.
Én 25 éves vagyok, külföldön jártam egyetemre (Belgium). Itt abszolút beszóltunk egymásnak, ha valaki mindennap valami húsos dolgot hozott magával az ebédszünetre.
Értem, ha ez elsőre megbotránkoztatott, mert nekem is furcsa volt az elején. Mivel az átlag magyar ezt tényleg nem problémaként éli meg, hanem teljesen természetesnek, mert a hús a minden, anélkül nem lehet jóllakni, meg ilyen bullshitek.
Viszont azóta én is sokat edukálódtam ilyen szempontból, a húsfogyasztás etikai és egészségügyi oldaláról, a növényi alapú étrend előnyeiről (és hátrányairól), és azóta már én is elhatárolódom a mindennapos húsfogyasztástól (anyagilag sem bírnám), havi pár alakalommal fogyasztok húsos-halas ételt. Alapvetően igyekszem zöldségben és gyümölcsben gazdagon étkezni.
Gratulálok a kérdezőnek, ismét sikerült bebizonyítania Nyugaton, hogy milyen proli is a magyar.
Mìg te toltad be a Bratwurstot és Rostenbratent kétpofára a felvilágosult kollégáid (jogosan), eléggé ledöbbentek rajta és szóvá tették.
Igen, magasabb egzisztenciális körökben, ez jelenleg igazán "trendinek" számít. És a felvilágosultabb, intelligensebb rétegek is végre igyekeznek erre figyelni, nem csodálom, hogy szóvá tették neked. De nem, nem arról van szó, hogy bárki is meg akarja mondani neked, hogy mit egyél. Ne vedd magadra, nem rólad van szó! Hanem arról, hogy erre halad a tudomány.
A leírásodból meg hogy egy jó kis pacalpörkölt az igazi élvezet abszolút a proli magyar szemlélet jön le.
Nem akarlak elítélni, én is hosszú utat tettem meg (pl. környezetvédelmi konferencián rendeltem húsos ételt, meg ilyenek...), de azóta sokat fejlődtem. Ha nem akarod, hogy emiatt negatívan ítéljenek meg, és egészségügyi problémiád legyenek, akkor tarts lépést a tudománnyal és szokj le a húszabálásról.
Ajánlom a flexitariánus étrendet és a heti max. 2 nap állati eredetű élelmiszerek fogyasztását.
28#
Ebben semmi proliság nincs.Abban viszont van, hogy meg akarod mondani mások hogyan éljenek, mit fogyasszanak.
Tessék erről leszokni.
Vannak, akik szeretik a húst, mások meg az édességet.
Semmi közöd sem neked, sem a kérdésben említett németeknek,hogy mennyi húst eszik a kérdező.Ez egy egyéni döntést.
Ahogy ahhoz sincs közötök,hogy mennyit, hova megy autóval, mennyi légkondit használ.
A liberális demokrácia lényege,hogy nem szólunk bele a másik dolgaiba,sem a fogyasztási szokásaiba, sem az öltözködési szokásaiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!