Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nyugaton a jövőben cikinek...

Nyugaton a jövőben cikinek fog számítani, ha valaki mindennap eszik húst?

Figyelt kérdés

Németországban voltam ügyfélnél pár hétig és mindennap az ottani kollégákkal együtt mentünk el kajálni. Egyik nap megjegyezték, hogy tegnap és tegnapelőtt is húsos kaját vettem, ma megint miért teszem. Az elején nem értettem, mert nekem ez így természetes és akkor mondták, hogy a föld, klíma, stb érdekében már nem kellene mindennap húst enni és amúgyis a fiatal lányok egyre nagyobb arányban vegetáriánusok, szóval párkeresésben is egyértelműen hátrány.

Mondjuk nekem semmi bajom nincs a vegetáriánusokkal, de az ilyen típusú nyomásgyakorlást nem szeretem, az élet egyik legjobb öröme, ha lehet enni egy finom pörköltet vagy inni egy jó sört, ilyenekről nem vagyok hajlandó lemondani. Nem tudom mi lesz a jövőben, mik lesznek a kulturális normák, de ezt az erőszakos zöld nyomulást nem kívánom.

2023. márc. 2. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
92%

9, előbb te hozz egy olyan állítást ami azt mondja, hogy a húsfogyasztás egészségtelen lenne. Ugyanis ezt senki nem állítja.

Amúgy a németekre sosem volt jellemző, hogy mindne nap ettek ovlna húst, szóval zöld meg klíma ide vagy oda, nekik akkor is fura, hogy te minden nap eszel húst.

Meg igazából a mindennapi húsfogyasztás itt is csak az elmúlt 50 évben jött be, valójában szinte egyetlen népre sem volt ez jellemző soha az emberiség történelmében. Kivéve talán az eszkimókat akik választhattak a rozmár és a rozmár között:D

2023. márc. 2. 13:31
 12/82 anonim ***** válasza:
27%
Ja, a Te német kollégáid reprezentálják az egész hanyatló nyugatot...
2023. márc. 2. 13:32
 13/82 anonim ***** válasza:
13%
Dehogy lesz.. Húzz
2023. márc. 2. 14:00
 14/82 anonim ***** válasza:
70%

"az élet egyik legjobb öröme, ha lehet enni egy finom pörköltet vagy inni egy jó sört"

Azért ez 😂😂 nemkicsit beszűkült életed lehet.

2023. márc. 2. 14:26
 15/82 anonim ***** válasza:
94%

15, az ember mindenevő. Így van. Nem pedig húsevő, mint pl a tigris.

Egy magyarországi lakos 2021-ben átlagosan 3000 forintot költött a boltban zöldségekre és güymölcsökre HAVI szinten. Ez nagjyából a semmivel vetekszik:D

Ha azt hirdetjük, hogy mindenevők vagyunk, akkor legyünk is mindenevők. A mindenevő viszont eszik zöldséget, gyümölcsöt.

2023. márc. 2. 14:31
 16/82 anonim ***** válasza:
75%
A németek mindig is fontoskodóak voltak, tisztelet a kivételnek. Azt egyél, ami neked jól esik, a többit meg hagyd rájuk.
2023. márc. 2. 15:14
 17/82 anonim ***** válasza:
80%

Gyakorlatilag én elég korán megtanultam letojni mások véleményét az élet minden területén, égtájaktól, országoktól függetlenül.

Egyszer elhangzana ilyesmi és én azt megválaszolnám kulturált módon, akkor ha legközelebb megismétlődne, válasz nélkül átülnék máshová.

De én ezt megtehetem, mert nem függök senkitől.

2023. márc. 2. 15:29
 18/82 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk szerintem a sörről Németországban nem is kell lemondanod....
2023. márc. 2. 15:37
 19/82 anonim ***** válasza:
77%
És akkor most mit tervezel Kérdező? Ezentúl ha oda kell menned, akkor te is salátázol, hogy megfelelj nekik?
2023. márc. 2. 15:41
 20/82 Sunshinedoll ***** válasza:
86%

Nem ciki, max furcsa lehet valakinek, aki nem szokott sok húst enni. Illetve aki nem eszik sok húst, lehet, hogy egyhangúnak gondolja. ahogyan a mindenevők a vegetáriánusok/vegánok étrendjét nem tartja változatosnak, vagy nem gondolja, hogy lehet változatos is, mert nincs benne hús (mert neki ezzel nincs olyan tapasztalatból.), lehet hogy ők meg a sok húsra gondolták ezt. Végső soron húsból eszik az ember 4-5 féle állatot, zöldségféléből azért jóval több van.

Amúgy meg az ok, h németeknél annyira nem a kultúra része, de igazából nekünk sem volt mindig az étrendünk olyan, hogy hús hússal.

krumplis tészta, káposztás tészta, főzelékek, tejfölös kenyér, zsíros kenyér. Egyikben sincs hús és ilyen tipik magyaros kaják. Szüleim korosztálya gyerekkorában jó, ha heti egyszer evett húst, most felnőtt korában meg igényli, hogy ha azért kétnaponta van húsos kaja.

Semmit nem ciki enni, egyen mindenki azt, ami jól esik neki.

2023. márc. 2. 17:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!