Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nyugaton a jövőben cikinek...

Nyugaton a jövőben cikinek fog számítani, ha valaki mindennap eszik húst?

Figyelt kérdés

Németországban voltam ügyfélnél pár hétig és mindennap az ottani kollégákkal együtt mentünk el kajálni. Egyik nap megjegyezték, hogy tegnap és tegnapelőtt is húsos kaját vettem, ma megint miért teszem. Az elején nem értettem, mert nekem ez így természetes és akkor mondták, hogy a föld, klíma, stb érdekében már nem kellene mindennap húst enni és amúgyis a fiatal lányok egyre nagyobb arányban vegetáriánusok, szóval párkeresésben is egyértelműen hátrány.

Mondjuk nekem semmi bajom nincs a vegetáriánusokkal, de az ilyen típusú nyomásgyakorlást nem szeretem, az élet egyik legjobb öröme, ha lehet enni egy finom pörköltet vagy inni egy jó sört, ilyenekről nem vagyok hajlandó lemondani. Nem tudom mi lesz a jövőben, mik lesznek a kulturális normák, de ezt az erőszakos zöld nyomulást nem kívánom.

2023. márc. 2. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 anonim ***** válasza:
82%
Én vegánként eddig teljesen egészségesnek gondoltam magam, de most, hogy elolvastam a #38 hozzászólást, keresek is magamban valami betegséget.
2023. márc. 5. 15:21
 42/82 anonim ***** válasza:
85%

Sosem tudnak semmi ilyen létfontosságú anyagot mondani...

Csak annyit hogy lÉtFoNtOsSáGú aNyAg.

Azt sem fogja fel, hogy ha létfontosságú, akkor definíció szerint meghalna minden vegán de meg vegetáriánus is...

2023. márc. 5. 15:24
 43/82 anonim ***** válasza:
0%
Majd nem lesz olyan nagy kedved röhögni, amikor a B12-vitaminhiány miatt megvakulsz vagy kerekes székbe kerülsz. Ha ez kell neked, hajrá, csak arra kérlek, hogy minket, normális embereket hagyj egészségesen élni!
2023. márc. 5. 15:24
 44/82 anonim ***** válasza:
83%

Továbbra is várom a példákat... látom, nehéz.

Te hoztad fel, hogy vannak ilyenek. Hajrá, nevezd meg és akkor tán hozzá is tudunk szólni.

2023. márc. 5. 15:28
 45/82 anonim ***** válasza:
0%
#44 Az előbb írtam egy példát, ha nem tűnt volna fel. De felhozhatnám a fehérjét is. Bár utóbbit be lehet vinni vegánként is, de kiegyensúlyozott módon lehetetlen, ugyanis mire elegendő fehérjét beviszel, rengeteg szénhidrátot is magadba tömsz, amitől kövér leszel, mint egy disznó.
2023. márc. 5. 15:32
 46/82 anonim ***** válasza:
87%
#43 a B-12 vitamin vegán mivel azt baktérium termeli. Rossz példa.
2023. márc. 5. 15:32
 47/82 anonim ***** válasza:
25%

#46 Maga a vitamin lehet, viszont csak állati eredetű élelmiszerekben található meg. Vagy hogy gondolod? Kipiszkálod a vitamint a húsból, és csak azt eszed meg? :D

[link]

2023. márc. 5. 15:34
 48/82 anonim ***** válasza:
83%

Fingod aincs a témáról, azért mondtam, hogy ne a B12-t mondd, mert azt egy kis utánanézéssel meg tudod magadnak cáfolni, csak tajekozodni kell.

Ha van mélyenszántóbb példád, állok elébe.

2023. márc. 5. 15:37
 49/82 anonim ***** válasza:
100%

Cica, azt sem tudod mi mellett érvelsz. Eddig a húsfogyasztás volt kötelező, mostmár elég az állati eredetű is?

Szóval akkor a vegetáriánusok mégsem halnak meg?

Nem esznek húst, szóval az előző állításodban még halódtak.

2023. márc. 5. 15:39
 50/82 anonim ***** válasza:
11%
#48 Kár belétek, mert a veganizmus egy vak hit, ennélfogva nem lehet a hívőket észérvekkel meggyőzni, mint azt a példa is mutatja. Aki képes elhinni, hogy a műanyag szarok, amiket két pofára zabál (és amelyek a külföldről való behozatal miatt tekintélyes karbonlábnyommal is rendelkeznek), egészségesebbek, mint a hús, amit mindenáron elkerül, azzal nem lehet mit kezdeni.
2023. márc. 5. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!