Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegaként mit esztek a főzeléke...

Vegaként mit esztek a főzelékekhez?

Figyelt kérdés
Tofu virslin kívül érdekelne, azt szeretem de nem mindig akarok azt enni. Tojást sem szeretnék. Egyéb ötlet?

2022. aug. 19. 10:21
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
24%
10. Vegaként sertéshúst?
2022. aug. 19. 11:48
 12/55 anonim ***** válasza:
92%
9-es választ miért pontoztátok le? Tök jó ötletet írt: lencsefőzelék tetején sült hagymakarika (gondolom fűszerezett lisztbe panírozva). Nem igazán értem. 10-es meg egyértelműen trollkodik. :) Nem vagyok se vega, se vegán, de a sült hagymakarikával mi a baj? Húsevőként lehetséges, hogy ki is próbálom, mert jól hangzik.
2022. aug. 19. 11:48
 13/55 anonim ***** válasza:
93%
Cukkini/karfiol/repa/bab fasirt
2022. aug. 19. 11:52
 14/55 anonim ***** válasza:
12%

13. "Nem vagyok se vega, se vegán, de a sült hagymakarikával mi a baj?"

Mondjuk nem mindenki gyomra/epéje bírja a sülthagymát?

2022. aug. 19. 11:55
 15/55 A kérdező kommentje:

5: jó hogy nem kiakadsz a kérdésen.

Nem baj ha van benne egy kis tojás, mint pl az egyszerűbb zöldségfasírtokban, de nem akarok egy az egyben sajtot vagy tojást enni. Valóban nem szerepelt a kérdésben, de válaszban megírtam, mint kiegészítés.

2022. aug. 19. 13:01
 16/55 A kérdező kommentje:

A hagyma jó ötlet, illetve a falafel sem jutott eszmbe. Utóbbinak örülök, mert igazából az a célom hogy ha már a főzeléket meg kell csinálni, a kiegészítéssel ne kelljen sokat vesződni (ebből meg vannak egész jó mirelitek).

Köszi mindenkinek.

2022. aug. 19. 13:02
 17/55 anonim ***** válasza:
92%

15-ös: a hagymakarika nem kötelezöen volt írva, hanem lehetséges opcióként. Ha vega/vegánként feltétet keres valaki fözelékhez, akkor ez kifejezetten hasznos válasz, a kérdésre válaszolt az illetö.

Az, hogy neked éppen bajod van a hagymával, magánügyed, ettöl még jó a válasz!

2022. aug. 19. 14:16
 18/55 anonim ***** válasza:
94%

Rengeteg zöldségfélét tudsz sütni hozzá, vékonyra (kb fél cm) szeletelve, (füszeres vagy sima) lisztbe forgatva és kevés olajon átsütve kifejezetten finom.

De van sok zöldségfasírt is csak zöldségekböl, kevés liszttel vagy prézliven kötve, tojás nélkül is.

2022. aug. 19. 14:18
 19/55 anonim ***** válasza:
76%
15.! Ha baj lenne az epéjével, azt gondolom, írta volna. Nem írta. Egyébként lehet fehér színű vöröshagymát kapni, azt még az epések is ehetik (kérdező, ez neked szól, mi nassolnivalónak is esszük sült hagymakarikát). Nem kell mindig a kákán is csomót keresni. Ez a kötekedés tipikus magyar mentalitás. Ki se bírnád, ha nem szólnál be?
2022. aug. 19. 14:22
 20/55 anonim ***** válasza:
94%

Nekem a leggyorsabb vegán fasírt receptem, ha kinyitok egy babkonzervet, villával összenyomkodom hogy még darabos maradjon valamennyire, fűszerkeverékkel, vöröshagymaporral ízesítem és annyi zabpelyhet, vagy zabpehely lisztet használok, hogy golyókat formázhassak belőle olajos tenyérrel, ezután sütőben ropogósra sütöm. Működik hambi pogácsának is, de rudakat is lehet belőle formázni.

A babot nem szabad túl összetörni, ha robotgéppel túlságosan sokáig darálod és folyós lesz, sokkal nehezebb, igazából kínlódás lesz vele dolgozni.

Lehet használni sima lisztet is, jobban egyben tartja (ha nem használsz tojást), ebben az esetben én használok egy pici sütőport is.

2022. aug. 19. 14:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!