Főzelékeket, tartalmasabb leveseket lehet "befőttként" üvegbe eltenni, hogy sokáig elálljon?
Figyelt kérdés
Fertőtlenített üvegbe, légmentesen, sötét hűvös helyen bontatlanul meddig állna el? (esetleg kevés tartósítóval)
Fagyasztóba nem férne.
Pl.: borsófőzelék, gulyásleves stb.
2020. dec. 7. 13:23
1/4 anonim válasza:
Szerintem amiben liszt van, azt nem igazán lehet. Üveges zöldborsót, zöldbabot a boltban is kapsz, gondolom házilag is lehet ilyet készíteni. Viszont a házi konzerválásnál fontos, hogy savas legyen a végeredmény, mert különben elszaporodhat benne valami, talán a botulizmus baktérium. Ugyanis az elég nehezen pusztul el.
Én tökfőzeléket szoktam úgy eltenni, hogy megfőzöm a tököt kaporral, sóval, ecettel, és rántás nélkül teszem üvegekbe. Utána úgy készítem el, hogy egy edényben csinálok rántást, majd beleöntöm az üvegből a tököt, egyet forralok rajta és kész.
2/4 anonim válasza:
Nem hinnem. De foteleknek értelme se lenne, az a pár perc, amíg elkészül nem okkal több, mint a felmelegítése. De mivel van tele a fagyasztó?
3/4 A kérdező kommentje:
fagyasztott gyümölcsökkel, hússal + egyéb
2020. dec. 7. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!