Időm is kevés, kedvem sem nagyon van, de kell főznöm valami tartalmas dolgot. Mit főznétek ebben a helyzetben?
Tésztát valamilyen szósszal (bolognai, milánói, carbonara)
Lecsót
Paprikáskumprilt
Pörköltet vagy paprikás csirkét (rizs, nokedli vagy tészta körettel)
Resztelt májat krumplival uborka salátával
Töltött paprikát, valami sült húst vele sült tepsis krumplival, rakott karfiolt.
Én a tésztáknak nem vagyok a híve, mert félóra múlva éhes vagyok tőlük és hizlalnak mint a rosseb.
Gyors és tartalmas a lecsó, akár kolbásszal-rizzsel, akár kolbásszal + tükörtojással a közepén
Ha van dobozos babkonzerved, akkor hagymás bab
"Serpenyős pizza" 15 perc alatt!!
Ebben a melegben tápláló könnyű és gyors a franciasaláta. Megveszed hozzá a fagyasztott zöldséget.
A csirkét zacskóban fűszerezve berakod a sütőbe, nincs vele 5 percnél több dolog.
Tökfőzelék (lehetőleg erőre legyalult tökből) fasírttal (előre ledarált húsból). Fasírtot bekevered, állni hagyod, tököt megfőzöd, behabarod, fasírtot nem pogácsázod, hanem szépen sütőben, egybe kisütöd. (Egyszerű, kevés macera.)
Vagy ott van a rizses hús, viszont pulyka felsőcombból elkészítve, párolt jázminrizzsel bekeverve (állítom 1000× jobb, mint a sertéshúsos változat, a hús is előbb megfő).
Esetleg chilis bab darált marha vagy baromfihúsból.
Grillezett citromos csirkemellfilé kevert salátával, joghurtos öntettel (húst vékony szeletekre, kicsit klopfold ki, sózd-borsozd, majd kend meg négy evőkanál olaj és egy citrom levének keverékével, aztán jöhet a sütés)
Esetleg rizssaláta (valamelyik szimpatikusabb recept alapján elkészítve - ajánlom a halas verziót)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!