Húsleves levét hogy tudnám tartalmasabbá tenni? A fagyasztóból veszem ki, a tésztán kívül valami más ötlet?
Használd alaplének és csinálj belőle valamilyen krémlevest vagy zöldséglevest. Esetleg főzhetsz bele májgombócot.
Szerintem ha külön párolod a zöldségeket hozzá, akkor azoknak "idegen" íze lesz.
Én krémlevesekhez szoktam félre tenni a húsleveslét.
Van egy bevált alapom, bármilyen zöldséghez jó:
Vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleteszem a zöldséget, ami lehet: brokkoli, spárga, póráhagyma, medvehagyma, sütőtök, vagy ami tetszik. Bármelyikről is legyen szó, annyira öntöm fel a leveslével, hogy éppen ellepje. A hagyma krémlevesen kivételével mindegyiknél szoktam tenni bele egy szem krumplit is felkockázva. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha megfőtt, bot turmix-al pépesítem. Ha nem hígítottad nagyon fel a levessel, már így is kellőképp krémes lesz, de lehet habarni tejföllel, tejszínnel.
Én úgy szoktam eltenni a leves lét, hogy hagyok benne leveszöldséget, legfőképp sárgarépát. A brokkoli krémleves mennyei, ha azt is hozzá turmixolod és valódi vitaminbomba.
Ja és még annyit, hogy úgy válik igazán tartalmas étellé a krémleves, ha a forró levesre reszelsz egy kis sajtot ami beleolvad, és pirítóst eszel mellé.
Hallottam már olyant is, hogy valaki úgy eszi a húsleves lét, hogy felforralja, és tojást üt bele.
Én egy kicsit kivettem volna a levesből, és abban pároltam volna meg a zöldségeket, lassan főzve, de inkább nagyon kevés lében párolva. Így megmarad az állaguk is, és át is veszik a leves ízét. Utána már fel lehet engedni a közben -szintén lassan- felmelegített húslevessel.
Krémlevesek esetében valóban mindegy, hogy mikor és , hogy kerül bele a zöldség, azokat úgy is puhára kell főzni. Viszont az is igaz, hogy rövid lével összefőzve sokkal jobb botmixerezni, nem fröcsög szét annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!