Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsleves levét hogy tudnám...

Húsleves levét hogy tudnám tartalmasabbá tenni? A fagyasztóból veszem ki, a tésztán kívül valami más ötlet?

Figyelt kérdés

2017. máj. 30. 12:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Gomba, borsó, sárgarépa esetleg brokkoli és, ha nem akarsz tésztát,májgombóc vagy daragaluska is készülhet bele.
2017. máj. 30. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
ha felolvadt, abba főzzem meg a zöldségeket? Vagy külön ? Tyúkhúsleves volt, finom, azért is raktam el belőle egy jó adagot. Eddig mindig csak tésztát főztem mellé ilyenkor, gondoltam fellehetne dobni valamivel.
2017. máj. 30. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem külön párold meg a zöldségeket, ha fagyasztás után forralod a húslevest, megzavarosodhat. Én a tésztát is külön szoktam megfőzni hozzá.
2017. máj. 30. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Használd alaplének és csinálj belőle valamilyen krémlevest vagy zöldséglevest. Esetleg főzhetsz bele májgombócot.

Szerintem ha külön párolod a zöldségeket hozzá, akkor azoknak "idegen" íze lesz.

2017. máj. 30. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Én krémlevesekhez szoktam félre tenni a húsleveslét.

Van egy bevált alapom, bármilyen zöldséghez jó:

Vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleteszem a zöldséget, ami lehet: brokkoli, spárga, póráhagyma, medvehagyma, sütőtök, vagy ami tetszik. Bármelyikről is legyen szó, annyira öntöm fel a leveslével, hogy éppen ellepje. A hagyma krémlevesen kivételével mindegyiknél szoktam tenni bele egy szem krumplit is felkockázva. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Ha megfőtt, bot turmix-al pépesítem. Ha nem hígítottad nagyon fel a levessel, már így is kellőképp krémes lesz, de lehet habarni tejföllel, tejszínnel.

Én úgy szoktam eltenni a leves lét, hogy hagyok benne leveszöldséget, legfőképp sárgarépát. A brokkoli krémleves mennyei, ha azt is hozzá turmixolod és valódi vitaminbomba.

2017. máj. 30. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Ja és még annyit, hogy úgy válik igazán tartalmas étellé a krémleves, ha a forró levesre reszelsz egy kis sajtot ami beleolvad, és pirítóst eszel mellé.

Hallottam már olyant is, hogy valaki úgy eszi a húsleves lét, hogy felforralja, és tojást üt bele.

2017. máj. 30. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Készíts belőle frikasszét.
2017. máj. 30. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! énis úgy gondoltam, hogy ha külön főzök zöldséget nem lesz olyan finom. viszont zöldséglevest felönteni vele nemrossz ötlet. Írtátok, hogy répával rakjátok el. Nem lesz túl pépes? Nemszoktam levest fagyasztani(kivétel ugye a húsleves leve), mert a zöldségek mindgi túlságosan megpuhulnak olvasztás után. Illetve utolsónak? Miez az étel?
2017. máj. 30. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:
De megpuhul, de mivel amúgy is krémlevesnek szánom, teljesen mindegy :-)
2017. máj. 30. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Én egy kicsit kivettem volna a levesből, és abban pároltam volna meg a zöldségeket, lassan főzve, de inkább nagyon kevés lében párolva. Így megmarad az állaguk is, és át is veszik a leves ízét. Utána már fel lehet engedni a közben -szintén lassan- felmelegített húslevessel.

Krémlevesek esetében valóban mindegy, hogy mikor és , hogy kerül bele a zöldség, azokat úgy is puhára kell főzni. Viszont az is igaz, hogy rövid lével összefőzve sokkal jobb botmixerezni, nem fröcsög szét annyira.

2017. máj. 30. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!