Marhalapockából diétásat?
Marhalapockából kellene készítenem valamit, ami nem pörkölt és gulyás. Van itthon hagyma, répa, alma, tej, tojás, feta, sör, paradicsompüré.
Nagyjából ezekkel a hozzávalókkal tudok esetleg trükközni. Mivel próbálom most tartani a diétámat, így krumpli és tészta köret kilőve. Ja és ami még fontos, hogy nincs sütőm, csak főzőlap. Van esetleg ötlete valakinek, hogy mit készítsek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyszerűen fűszerekkel főzd meg egészben vajpuhára. (só,bors, babérlevél, bele egy egész hagyma.)
Vagy paradicsommártással, vagy egy főtt, majd leturmixolt hagyma-sárgarépa-alma mártással fogyaszd el.
Teljesen diétás, fogyózóknak alkalmas összeállítás.
Köszönöm! Ha csak simán leturmixolom a hagymát+almát+répát, az nem lesz túl híg? Mivel lehet esetleg kicsit sűríteni?
Ha megfőzöm a húst, azt vízben főzzem fazékban? Vagy alaplében esetleg?
Lesütve (pl mint egy steak) jó ez a hús, vagy nagyon rágós ehhez?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A "hamisvadas" szerűséget egy kis keményítővel is sűrítheted, mustárral is ízesítheted. Ha nem vagy túl szigorú magadhoz, egy kevés tejföl is mehet bele.
Steaknak is nagyon jó a marhalapocka, de sajnos nekem az nem nagyon szokott sikerülni, így erre hasznos választ nem tudok adni, ezt be kell vallanom:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
És persze, ha van valami alapleved abban főzd meg, attól csak finomabb lesz. lehet az hús, vagy zöldségalaplé is.
Akkora fazékban, amekkorában a lé ellepi, és folyamatosan, lassan fedő alatt. Finom a főtt marhahús, ne tarts tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!