Marhalapockából diétásat?
Marhalapockából kellene készítenem valamit, ami nem pörkölt és gulyás. Van itthon hagyma, répa, alma, tej, tojás, feta, sör, paradicsompüré.
Nagyjából ezekkel a hozzávalókkal tudok esetleg trükközni. Mivel próbálom most tartani a diétámat, így krumpli és tészta köret kilőve. Ja és ami még fontos, hogy nincs sütőm, csak főzőlap. Van esetleg ötlete valakinek, hogy mit készítsek?
Egyszerűen fűszerekkel főzd meg egészben vajpuhára. (só,bors, babérlevél, bele egy egész hagyma.)
Vagy paradicsommártással, vagy egy főtt, majd leturmixolt hagyma-sárgarépa-alma mártással fogyaszd el.
Teljesen diétás, fogyózóknak alkalmas összeállítás.
Köszönöm! Ha csak simán leturmixolom a hagymát+almát+répát, az nem lesz túl híg? Mivel lehet esetleg kicsit sűríteni?
Ha megfőzöm a húst, azt vízben főzzem fazékban? Vagy alaplében esetleg?
Lesütve (pl mint egy steak) jó ez a hús, vagy nagyon rágós ehhez?
A "hamisvadas" szerűséget egy kis keményítővel is sűrítheted, mustárral is ízesítheted. Ha nem vagy túl szigorú magadhoz, egy kevés tejföl is mehet bele.
Steaknak is nagyon jó a marhalapocka, de sajnos nekem az nem nagyon szokott sikerülni, így erre hasznos választ nem tudok adni, ezt be kell vallanom:)
És persze, ha van valami alapleved abban főzd meg, attól csak finomabb lesz. lehet az hús, vagy zöldségalaplé is.
Akkora fazékban, amekkorában a lé ellepi, és folyamatosan, lassan fedő alatt. Finom a főtt marhahús, ne tarts tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!