Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy ebben jártas/szakértő...

Egy ebben jártas/szakértő tanácsát kérném! Suliba járok, és a fogyókúra próbálkozásaim során úgy gondolom az volt a baj, hogy diétásat ettem, illetve egészségeset, csak éppen rossz időpontban. Egy étrend tervre lenne szükségem a leírtak alapján?

Figyelt kérdés
A napi 5x étkezést mindig tudtam tartani és hozzá is szoktam. Nem okozott gondot a 3 óránként evés, az alvás előtt 3 órával nem evés stb. De mivel még suliba járok, így a szendvicsen kívül nem nagyon viszek magammal mást. Ez csirkemellből, vajkrémből és vagy barna magvas zsemléből vagy az itthon sütött Rivercote teljeskiőrlésű kenyérből állt. Fél 7-kor szoktam megenni a legelsőt és az óráimtól függően még annyit amennyi belefér 3 óránként. Max. délután fél 3-ig vagyok suliban és így max. 4 ilyen szendvicset viszek magammal, mivel a sulitól még 1,5 órát buszozok hazáig. Ezután mivel buszhoz vagyok kötve, de megyek konditerembe 5 nap egy héten és attól függ, hogy tudok maradni 1-1,5 órát edzek. Itthon vacsorára eszem néha csak gyümölcsöt vagy joghurtot, salátát. Hétvégén pedig kezdem a reggelimet müzlivel és tejjel. Ebédre vagy a párolt zöldség és párolt csirkemell vagy pedig durumtészta és a csirkemellet mondjuk mézes-mustárosra vagy vadas félére készítem. A vacsorám általában hétvégén is ugyanaz. De úgy érzem, hogy ez így nem túl jó. Ezekből az ételekből ha lehetséges tudna nekem valaki leírni egy mintaétrendet? Az ivásról nem beszéltem, az már évek óta csak sima csapvíz, napi 2 l. Kávét sosem ittam, nem szeretem... Üdítőt is nagyon ritka, esetleg vendégségben 1 pohárral ha megkínáltak. Illetve egy olyan kérdésem lenne még, hogy nagyon sokat olvastam, de nem tudom még mindig, hogy mit kéne inkább. Ha salátát ennék, vagy valamilyen ételhez pirítanom kell, mit vegyek? Oliva olaj? Kókuszzsír? És az édesítéshez Steviát? Nádcukrot? Előre is köszönöm ! :)
2015. aug. 26. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Azokat a szendvicseket el kellene hagyni. Helyette gyümölcs vagy zöldség (idénynek megfelelően).
2015. aug. 26. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, milyen időpontban eszel, az nem befolyásoló tényező.
2015. aug. 26. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Első, zöldséggel és gyümölccsel nem mindenki lakik jól... Gyümölcsből még be lehet vinni kalóriát, de szinte csupa cukor formájában, pont nem az kell a testünknek.

Kérdező, ahogy már írták, az időpont nem sokat számít a tápanyagbevitel és fogyás szempontjából, csináld úgy, ahogy meg tudod oldani és jól érzed magad.

A tej, müzli (bár az is számít, milyen, gluténos, cukros vagy sem. mindenképpen szénhidrátbomba, de ez nem feltétlenül baj, van, akinek kell a sok szénhidrát), tészta nem az igazi, de ez a Te döntésed.

Úgy tudom, az olíva inkább nyersen, pl. salátába jó, bár akadnak sütésre alkalmas fajták is... De erről keveset tudok, én kókuszzsírt használok, ennél jobbat nem tudok :)

Édesítés? Emberfüggő. Igazából nem muszáj édesíteni... Jó, ha bírod a steviát, én a falnak megyek az ízétől, sokkal inkább a semmi, max. eritritet vagy xilitet használok, de lehetőleg azokat sem (nem tartom őket egészségtelennek, a xilit amúgyis jó a fogaknak, de nem hiszem, hogy nekem jó dolog naponta édességet enni).

Ha edzel 1-1,5 órát, akkor egyél már utána fehérjét, ez eléggé alap... A joghurtban szinte semennyi nincs...

2015. aug. 27. 11:36
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! :) Időpontra nem konkrétan gondoltam, hogy 11 óra vagy 3 óra. Inkább akkor kijavítom időszakra :) Arra céloztam az idővel, hogy sokat olvastam és találtam olyat, ahol azt írták, hogy délig fogyasszuk el a szénhidrátot, a kenyér féléket, délután 3-ig a gyümölcs és utána csak zöldség és fehér hús. De ugye én délutánig a szendvicset eszem... :/ Müzliből a Cerbona ízesített müzliket eszem. De írtam, hogy csak hétvégén, próbálkoztam a zabkásával, de nekem az nem jött be. Néha a hétvégi reggeli müzli helyett szoktam pirítóst. Illetve tízórai-uzsonnára néha saláta vagy rántotta.
2015. aug. 27. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:

No igen, én is hallottam már olyanokat, hogy mikor mit együnk, de kevés logikát találtam az effélékben. Logikusabbnak tűnik az, amikor azt olvasom, hogy a reggeli gyenge inzulinérzékenység miatt ne legyen szénhidrátos, de az epeürítés miatt zsíros legyen a reggeli...

Attól még szerintem mindenki egyen úgy, ahogy az ő egyéni szervezetének jólesik, az tűnik a legjobbnak.

S aki pl. egyszer eszik egy nap, az nyilván mindenféle típusú ételt ugyanakkor eszik meg... Mégis jól működnek az efféle étrendek, ha amúgy rendben vannak összetétel szempontjából s az adott embernek jó az időzítés.

2015. aug. 27. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!