Egy ebben jártas/szakértő tanácsát kérném! Suliba járok, és a fogyókúra próbálkozásaim során úgy gondolom az volt a baj, hogy diétásat ettem, illetve egészségeset, csak éppen rossz időpontban. Egy étrend tervre lenne szükségem a leírtak alapján?
Első, zöldséggel és gyümölccsel nem mindenki lakik jól... Gyümölcsből még be lehet vinni kalóriát, de szinte csupa cukor formájában, pont nem az kell a testünknek.
Kérdező, ahogy már írták, az időpont nem sokat számít a tápanyagbevitel és fogyás szempontjából, csináld úgy, ahogy meg tudod oldani és jól érzed magad.
A tej, müzli (bár az is számít, milyen, gluténos, cukros vagy sem. mindenképpen szénhidrátbomba, de ez nem feltétlenül baj, van, akinek kell a sok szénhidrát), tészta nem az igazi, de ez a Te döntésed.
Úgy tudom, az olíva inkább nyersen, pl. salátába jó, bár akadnak sütésre alkalmas fajták is... De erről keveset tudok, én kókuszzsírt használok, ennél jobbat nem tudok :)
Édesítés? Emberfüggő. Igazából nem muszáj édesíteni... Jó, ha bírod a steviát, én a falnak megyek az ízétől, sokkal inkább a semmi, max. eritritet vagy xilitet használok, de lehetőleg azokat sem (nem tartom őket egészségtelennek, a xilit amúgyis jó a fogaknak, de nem hiszem, hogy nekem jó dolog naponta édességet enni).
Ha edzel 1-1,5 órát, akkor egyél már utána fehérjét, ez eléggé alap... A joghurtban szinte semennyi nincs...
No igen, én is hallottam már olyanokat, hogy mikor mit együnk, de kevés logikát találtam az effélékben. Logikusabbnak tűnik az, amikor azt olvasom, hogy a reggeli gyenge inzulinérzékenység miatt ne legyen szénhidrátos, de az epeürítés miatt zsíros legyen a reggeli...
Attól még szerintem mindenki egyen úgy, ahogy az ő egyéni szervezetének jólesik, az tűnik a legjobbnak.
S aki pl. egyszer eszik egy nap, az nyilván mindenféle típusú ételt ugyanakkor eszik meg... Mégis jól működnek az efféle étrendek, ha amúgy rendben vannak összetétel szempontjából s az adott embernek jó az időzítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!