Egyszerű borsóleves receptet keresek, csak zöldséggel, ötlet?
Olívaolajon és vajon hagymát, fokhagymát, egy marék friss tárkonyt fonnyasztasz
Rádobsz egy nagy marék apróra vágott szárzellert és egy kisebb darab, apróra vágott édesköményt, ezeket megpárolod. Sózod, felöntöd alaplével és beleszórod a borsót ízlés szerinti mennyiségben (én kb. 3x annyit szoktam mint a zeller).
Puhára főzöd, és vagy összeturmixolod, habtejszínnel dúsítva krémlevesként tálalod vagy "darabosan" eszed. Az utóbbi módszernél nagyon finom bele tálaláskor egy-két kanál tejföl meg egy pici citromlé a tetejére.
Én húslevesből készítem a zöldborsó levest.
Konkrétan akkor szoktam csinàlni, amikor annyi lé marad a húslevesből, ami már nem lenne elég nègyönknek.
Ekkor öntök hozzá egy üveges zöldborsót.
Csipedettet főzök bele és kész.
Meg lehet próbàlni húslé nélkül is.Én akkor is úgy zöldségelném be ahogyan a húslevest szoktam.
Természetesen a borsót a végén kell beletenni. Frisset és a fagyasztottat elég néhàny percig főzni, az üveges és a konzerv már főzve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!