Főzelékeket hogy csináljam tejföl nélkül hogy finom legyen?
Mókásan megy itt a pontozás!😀
A 4-es, 7-es, 8-as ugyanazt írta mint a 11-es, erre erre a 4-es 76 pont, a 7-es piros 14 pont, a 8-as piros 25-pont, a 11-es 100 pont!😳
Gyakorlatilag csak ők válaszoltak a kérdésre, ami valóban nem a sürítésről kérdezett, a többiek meg nyomkodnak lefelé!😱
Bolti növényi tejfölt használok. Amíg még nem lehetett ilyet kapni, addig pici ecettel adtam az ételnek savanykásabb ízt. Nagyon jók a különböző ízű ecetek, van itthon fehérborecet, tárkonyecet, rizsecet, de az étel jellegétől függően pici citromlé is mehet, vagy ecet és citromlé keveréke. Babérlevél, leveskocka, pici sörélesztőpehely nagyon finom ízt ad. Zöldbabfőzeléket emlékszem, mindig napraforgómag tejföllel készítettem, nagyon sok recept létezik erről, szép fehér színt adott az ételnek, és nagyon finom ízt!
Sűríteni lehet önmagával, liszttel, keményítővel, krumplival, zabpehely liszttel, rizsliszttel.
Sült hússal még finomabb, csakhogy nem erről szól a kérdés!!!!!
... de mindegy, úgyis falra hányt borsó...
Hadd döntse el mindenki magának, hogy mi finom szerinte. :)
Én pl gyűlölöm a tejfölt, szerintem rossz íze van. Mégse akarlak lebeszélni róla, ha neked ízlik.
#kérdező
Növényi tej, növényi tejszín, növényi tejföl, rántás, turmixolt zöldség, stb. Ezek jók lehetnek bele.
Nos, a cél tehát a finom íz, amit a kérdező a tejföltől érzi vélhetően. Ami egy zsíros cucc, mert nem lesz ugyanolyan jó ízű főzelék joghurttal, vagy kefírrel.
Valamilyen növényi zsírtól lehet tartalmas íze egy főzeléknek, de én úgy vélem, hogyha többféle zöldséget főzünk össze, nincs szükség semmilyen plusz tejfölre/tejfölpótlóra.
Főzelékes Ferit követem egy ideje, ő a főzelékek többségét úgy kezdi, hogy zsiradék + hagyma. Erre jönnek a különféle zöldségek. Olyan gazdag ízük lesz a sokféleségtől, hogy nem is hiányzik a tejföl.
Rengeteg vegán tejföl elérhető. Ilyen pl. a Vegaföl.
Ebben a videóban van pár klasz tipp a veganizmus kapcsán: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!