Vegán rakott étel recept, te hogyan csinálod?
Több mint 2 éve vagyok vegán, azóta nem eszem kb. rakott ételt. Az elején próbálkoztam rakott krumplival: előző éjjel beáztattam a tofut kénes sós vízbe, hogy tojás íze legyen, másnap csináltam szejtán kolbászt, aztán nem emlékszem hogy, de csináltam valami tejföl szerűt(akkor még nem lehetett finom vegám tejfölt kapni). Fél napom ráment ezekre, nem volt rossz a végeredmény, de elvette a kedvem a sok macera. Így nekem a rakottkrumpli felejtős, egyszerűen ennyi hozzávalót helyettesíteni én sem szeretek.
Húsevőként imádtam a rakott zöldbabot, de a vegán verzió nem ízlett, így ezek után nem próbálkoztam soha többet semmilyen rakott étellel.
Ez a kis doboz creme vega, vagy mi a neve, nagyon finom, de drága. Az én fejemben a rakott étel tele van tejföllel, finom szaftos tőle, krémes, savanykás. Gondolom a vegán verzió nem ilyen? Ti honyan csináljátok? Milyen ételeket "raktok"?
Olvastam recepteket, "mindenmentes Nórától" de egyiket sem akartam kipróbálni, mindegyik túl száraznak tűnt.
Igaz, hogy a vegán tejföl 400Ft, de szerintem érdemes higitani, mert borzasztó sűrű. Rendszeresen csinálok rakott dolgokat, de sosem jutott még eszembe bármilyen pótlékot tenni bele. (Kénes vízbe áztatott tofu)
Lehet bele rakni gombát, cukkinit, akármit, ami feldobja. A rakott karfiolt pl vegán tejszínnel, bulgurral csinálom.
Ezt olvasni is borzasztó
Kènes vízbe...jó isten...
Biztos egèszsègesebb mint megenni egytojàst vagy egy adag húst...
Szia!
Én eszerint a recept szerinti rakott karfiolt ettem. Az egyik ismerősöm készítette nekem csak megkértem dobja át a receptet, de valami isteni volt. A lényeg, hogy szeretettel készüljön❤️
Én sem értem, miért sanyargatják magukat emberek. Ez egy félreértett spirituális meggyőződés....
Vannak élőlények, akiket arra teremtettek, hogy táplálékok legyenek.
A növények is pont annyira szenvednek, mint az állatok, amikor feldolgozzák őket, csak nincs arcuk és hangjuk, és ezért emberként nem érzékeled az érzelmeiket.
Ha nem tudod nézni, hogy egy felismerhető állatrész van a tányérodon, az egy dolog. De hogy valaki nem eszik se tejterméket, se tojást, se szalámit, az nem hiszem, hogy kizárólag undor miatt van így.
Úgy látom van böven olyan lény - mert értelmes embernek nem lehet nevezni -, aki képtelen felfogni, hogy aki vegán, az nem akar állatot enni! Nem tudom, miért nem vagy(tok) képesek másjol keresni elfoglaltságot, ahelyett, hogy ide írnátok értelmetlen, nem releváns, haszontalan válaszokat!
Kérdezö: a 4-es által belinkelt oldal nagyon jó, rengeteg kifejezetten jó receptet találhatsz.
5-ös. Én például sosem voltam nagy húsos. Aztán egy betegség miatt letiltottak minden tejtermékről, tojásról, feldolgozott húsokról, mindenről... nem feltétlen az állatok szeretete miatt lettem vegán (bár megjegyzem ezzel is tudok azonosulni) muszáj volt. Napi szonten megkapom a fintorokat, hogy “dehát ebben csak kos tejföl van, edd csak meg” meg, hogy “ennyitől nem lesz bajod” stb. Rohadt idegesitő. Én sem nyomom azt másnak, hogy a jókis RAMA meg párizsi helyett egyen hummust sok zöldséggel. Ha mérlegre teszem egy vegán és egy nem vegán egy napi ételét, a nyakamat teszem rá, hogy a nem vegáné lesz jobban megszervezve, átgondolva, az lesz tele zöldséggel.
Rohadtul unom már, hogy ideokoskodnak azok, akik szerint a vegánság hülyeség. Görgess tovább.
Az én vegán rakottkrumplim meglehetősen egyszerű: krumpli, vegán gabona kolbász, tojás kihagy helyette megsózod az egészet fekete sóval(én tudom mi az :D )plusz a rétegek közé lilahagyma, paradicsom vagy ízlés szerint amilyen zöldséget akarsz, végül a tetejére creme vega esetleg vegán sajt és sörélesztő.
Ha teszel közé paradicsomot meg zöldségeket jó szaftos lesz fél liter tejföl nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!