Ha sajttortát csinálok, de csak a recept 2/3 részéből, akkor a sütési idő ugyanannyi marad, vagy valamivel az is kevesebb, mert kisebb az alapanyag mennyisége?
Azért nincs különösebben jelentősége, mert ha nem pont olyan sütőben sütöd mint a recept írója, akkor máris elfelejtheted a pontos sütési időt, szóval az alapból egy hozzávetőleges dolog, mindenképpen neked kell kontrollálnod hogy mikor sül meg.
Egyébként ez a maghőmérséklettől függ, tehát ha pl ugyanolyan átmérőjű tortaformában sütöd, akkor vékonyabb lesz a tészta, tehát ugyanolyan felületen kapja a hőt , de vékonyabb, így értelem szerűen hamarabb éri el a maghőmérséklete a kívánt hőt, röviden hamarabb sül meg.
De ha kisebb a forma, kisebb a felület, ugyanolyan vastagságot érsz el, mint az eredeti receptben, akkor maximum egy picit sül meg hamarabb, mert alapvetően a tömege kevesebb, ez némileg befolyásolja, de nem annyira, mint az alakja, illetve a tömegéhez viszonyított felület nagysága, hiszen a felületén kapja a hőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!